vi menn poker

Drama i toppen

Kampen om årets Gullhånda er så dramatisk som det kan bli. Under 25 poeng skiller mellom Preben Stokkan og Aylar Lie.

Sist oppdatert

Pokeråret 2018 er i ferd med å bli et av de mest spennende vi kan huske, i hvert fall når det gjelder kampen om Gullhånda og muligheten til å kunne titulere seg Norges beste pokerspiller i år. Aylar har cashet jevnt og trutt gjennom hele året, og ledet helt fram til årets siste måned. Så var det en del av oss som satte ribbe og akevitt i halsen når Preben satte i gang sluttspurten. En råsterk 14. plass i det gigantiske feltet EPT National i Praha (2486 spillere) gjorde at det plutselig var fjorårsvinneren som var i førersetet.

Aylar meldte raskt at nå var det over, men etter litt finregning så hun at det var mulig å ta igjen rivalen. Så klinket hun til med hele to turneringsseiere på rad i Las Vegas, med litt over hundre spillere i den første og 74 i den andre. I mellom de greide imidlertid Preben en mincash til i Praha, og han leder nå med fattige 24,2 poeng 13 dager før det hele er over. Det er med andre ord bare å glemme julefeiring for Aylar, for her kan hver eneste mulige turnering bli utslagsgivende.

- Dette blir nok siste livedag for meg, det går en 2k, en 5k og en 1k turbo. Jeg får gi alt jeg har i de, sier Preben.

Han tror han må cashe i minst en av dem for å ta seieren.

- Jeg må nok det, sier han.

Aylar på sin side melder at det blir flust med turneringer framover.

- Jeg skal spille på Venetian fra 20/12. Back on the horse, melder hun.

Bak de to har Norgesmester Robert Kaggerud knappet noe innpå, men med 447,4 poeng opp til Preben trengs det nok et lite julemirakel for at det blir han som blir årets beste spiller.

- Jeg får prøve å vinne i dag, sier Kaggerud, og forteller at han skal spille to av de samme turneringenen som Preben, nemlig en 1K- og en 2K-turnering. Dramaet fortsetter!

I tillegg til å vinne Gullhånda-trofeet får man for øvrig også et sete til en Millions-turnering, av Partypoker som altså sponser Vi Menn-lista.

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2018, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også