PÅSKEKRIM:

Disse krimseriene kan du se i påsken

Her er noen av de mest spennende krimseriene du kan se i påsken.

BALKONGFALLET: Dokumentarserien om det dramatiske fallet fra en balkong i Södertälje i Sverige er en av seriene du kan se i påsken.
BALKONGFALLET: Dokumentarserien om det dramatiske fallet fra en balkong i Södertälje i Sverige er en av seriene du kan se i påsken. Foto: TV 2 / C More
Sist oppdatert

Liker du thrillere som får deg til å sitte vekselvis ytterst på stolen og langt under teppet?

Eller foretrekker du intrikate, britiske etterforskningsserier, eller kanskje krimdokumentarer fra virkeligheten?

Denne påsken har noe for alle.

Bladet Kamille har gått gjennom noen av de mest aktuelle krimseriene for påsken og plukket ut noen gode tips til serier, miniserier eller dokumentarserier.

Les omtale av filmene eller seriene i bildetekstene.

Les også: 16 perler på Netflix

<b>Red Dot– Netflix.</b> IMDB-rating: 5,5/10: David og Nadja forsøker å finne tilbake til hverandre på skitur i de svenske fjellene. Men etter en krangel med to lokale jegere, blir den romantiske turen til et mareritt. En rød laserprikk synes på teltet deres, og de blir tvunget til å rømme ut i den kalde og brutale villmarken. Isolert i fjellet og jaktet på, blir de også konfrontert med sin egen fortid. Filmen er tilgjengelig nå.
Red Dot– Netflix. IMDB-rating: 5,5/10: David og Nadja forsøker å finne tilbake til hverandre på skitur i de svenske fjellene. Men etter en krangel med to lokale jegere, blir den romantiske turen til et mareritt. En rød laserprikk synes på teltet deres, og de blir tvunget til å rømme ut i den kalde og brutale villmarken. Isolert i fjellet og jaktet på, blir de også konfrontert med sin egen fortid. Filmen er tilgjengelig nå.
<b>The Bay – NRK: </b>IMDB-rating: 7/10. <b> </b>I sesong to av den britiske krimserien er Lisa Armstrong blitt degradert, men må tilbake til frontlinjen i en ny sjokkerende drapssak i Morecambe. Mens teamet forsøker å løse drapsgåten, går det opp for Lisa at hun er knyttet til saken personlig, på en måte som kan få store konsekvenser … Tilgjengelig fra 26. mars.
The Bay – NRK: IMDB-rating: 7/10. I sesong to av den britiske krimserien er Lisa Armstrong blitt degradert, men må tilbake til frontlinjen i en ny sjokkerende drapssak i Morecambe. Mens teamet forsøker å løse drapsgåten, går det opp for Lisa at hun er knyttet til saken personlig, på en måte som kan få store konsekvenser … Tilgjengelig fra 26. mars.
<b>The Sister – TV 2 Sumo: </b>(ingen IMDB-rating) Miniserien beskrives som en intens psykologisk thriller, og handler om Nathan som desperat forsøker å rømme fra fortiden. Han har aldri klart å glemme den verste kvelden i sitt liv, der den unge kvinnen Elise forsvant. Bare han og kompisen Bob vet hva som skjedde, men nå har noen begynt å grave i skogen … Tilgjengelig fra 25. mars.
The Sister – TV 2 Sumo: (ingen IMDB-rating) Miniserien beskrives som en intens psykologisk thriller, og handler om Nathan som desperat forsøker å rømme fra fortiden. Han har aldri klart å glemme den verste kvelden i sitt liv, der den unge kvinnen Elise forsvant. Bare han og kompisen Bob vet hva som skjedde, men nå har noen begynt å grave i skogen … Tilgjengelig fra 25. mars.
<b>KNUTBY: I blind tro – HBO:</b> (ingen IMDB-rating) I tettstedet Knutby dør en ung kvinne og naboen hennes som følge av skuddskader. En ung barnepike sier seg skyldig i drapet, etter å ha blitt presset til å tilstå via en sms hun trodde kom fra Gud, men som i virkeligheten kom fra pastoren i pinsemenigheten på stedet. Dokumentaren på seks episoder forsøker å avdekke hva som virkelig skjedde, i saken som rystet en hel verden. Kommer i påsken.
KNUTBY: I blind tro – HBO: (ingen IMDB-rating) I tettstedet Knutby dør en ung kvinne og naboen hennes som følge av skuddskader. En ung barnepike sier seg skyldig i drapet, etter å ha blitt presset til å tilstå via en sms hun trodde kom fra Gud, men som i virkeligheten kom fra pastoren i pinsemenigheten på stedet. Dokumentaren på seks episoder forsøker å avdekke hva som virkelig skjedde, i saken som rystet en hel verden. Kommer i påsken.
<b>Jegerne – TV 2 Sumo/C More:</b> 
IMDB-rating: 7,3/10. Lena Endre er ny på rollelisten i sesong to, hvor Eriks rolige tilværelse forstyrres av en femten år gammel etterforskning. Gamle sår rives opp når etterforskeren vender tilbake til saken, og jakten på sannheten skaper konflikt med tidligere venner, ikke minst med nevøen Peter, som selv er blitt politi. Tilgjengelig nå.
Jegerne – TV 2 Sumo/C More: IMDB-rating: 7,3/10. Lena Endre er ny på rollelisten i sesong to, hvor Eriks rolige tilværelse forstyrres av en femten år gammel etterforskning. Gamle sår rives opp når etterforskeren vender tilbake til saken, og jakten på sannheten skaper konflikt med tidligere venner, ikke minst med nevøen Peter, som selv er blitt politi. Tilgjengelig nå.
<b>30 coins – HBO:</b> 
IMDB-rating: 7,2/10. Spansk horror? Ja, takk! Father Vergara er en eksorsist, bokser og tidligere straffedømt prest som har blitt forvist til et lite kloster. Men fiendene hans klarer etter hvert å spore ham opp. Så begynner merkelige og skremmende ting å skje, og virkeligheten blir stadig forvrengt av en forbannet mynt i sentrum for en global konspirasjon. Tilgjengelig nå.
30 coins – HBO: IMDB-rating: 7,2/10. Spansk horror? Ja, takk! Father Vergara er en eksorsist, bokser og tidligere straffedømt prest som har blitt forvist til et lite kloster. Men fiendene hans klarer etter hvert å spore ham opp. Så begynner merkelige og skremmende ting å skje, og virkeligheten blir stadig forvrengt av en forbannet mynt i sentrum for en global konspirasjon. Tilgjengelig nå.
<b>Nedgravde hemmeligheter – NRK: </b>IMDB-rating: 8,2/10. Ny sesong! Et lik blir oppdaget, og saken har oppsiktsvekkende koblinger til politistyrken. De fire mistenkte deltok på det samme politikurset i 1989, men etter det har livene deres gått i ulike retninger. Hvem kjemper for rettferdighet? Og hvilken side av loven vil etterforskerne Cassie og Sunny havne på? Fra 26. mars.
Nedgravde hemmeligheter – NRK: IMDB-rating: 8,2/10. Ny sesong! Et lik blir oppdaget, og saken har oppsiktsvekkende koblinger til politistyrken. De fire mistenkte deltok på det samme politikurset i 1989, men etter det har livene deres gått i ulike retninger. Hvem kjemper for rettferdighet? Og hvilken side av loven vil etterforskerne Cassie og Sunny havne på? Fra 26. mars.
<b>CRIME SCENE: The Vanishing at the Cecil Hotel – Netflix:</b> IMDB-rating: 5,9/10. Studenten Elisa Lam er gjest på Cecil Hotel i Los Angeles da hun forsvinner i 2013. Forsvinningen blir et nytt kapittel i hotellets mørke historie, som i nesten et århundre har vært knyttet til dødsfall og andre beryktede aktiviteter. Serien er første sesong i en ny dokumentarserie som dekonstruerer mytene og mystikken rundt kjente og beryktede steder i moderne krimhistorie. Tilgjengelig nå.
CRIME SCENE: The Vanishing at the Cecil Hotel – Netflix: IMDB-rating: 5,9/10. Studenten Elisa Lam er gjest på Cecil Hotel i Los Angeles da hun forsvinner i 2013. Forsvinningen blir et nytt kapittel i hotellets mørke historie, som i nesten et århundre har vært knyttet til dødsfall og andre beryktede aktiviteter. Serien er første sesong i en ny dokumentarserie som dekonstruerer mytene og mystikken rundt kjente og beryktede steder i moderne krimhistorie. Tilgjengelig nå.
<b>Balkongfallet – TV 2 Sumo/ C More:</b> (ingen IMDB-rating) I 2013 faller Sofia fra Södertälje plutselig fra sjette etasje. Mens Sofias mann, Bobel, sier han så henne hoppe, kjemper Sofia for livet på sykehuset. Denne dokumentarserien i to deler tar for seg politiets etterforskning, og det dramatiske rettslige etterspillet. Tilgjengelig nå.
Balkongfallet – TV 2 Sumo/ C More: (ingen IMDB-rating) I 2013 faller Sofia fra Södertälje plutselig fra sjette etasje. Mens Sofias mann, Bobel, sier han så henne hoppe, kjemper Sofia for livet på sykehuset. Denne dokumentarserien i to deler tar for seg politiets etterforskning, og det dramatiske rettslige etterspillet. Tilgjengelig nå.
<b>Behind her eyes – Netflix: </b>IMDB-rating: 7,2/10. Louise er enslig mor og har en affære med sjefen sin, psykiateren David. Det blir mørkt når hun blir venn med hans kone, og etter hvert havner i et nett av løgner og hemmeligheter, hvor ingenting er som det ser ut som. Miniserien på seks episoder byr på hemmeligheter, drama og sitrende spenning! Tilgjengelig nå.
Behind her eyes – Netflix: IMDB-rating: 7,2/10. Louise er enslig mor og har en affære med sjefen sin, psykiateren David. Det blir mørkt når hun blir venn med hans kone, og etter hvert havner i et nett av løgner og hemmeligheter, hvor ingenting er som det ser ut som. Miniserien på seks episoder byr på hemmeligheter, drama og sitrende spenning! Tilgjengelig nå.
<b>TIPS!</b> Sommerdahl-mordene sesong 2 har premiere på TV 2 1.april og på TV 2 Sumo 25. mars
TIPS! Sommerdahl-mordene sesong 2 har premiere på TV 2 1.april og på TV 2 Sumo 25. mars
<b>FRA VIRKELIGHETEN:</b> The Pembrookshire murders på NRK forteller historier om seriemorderen John Cooper som begikk to uløste dobbeltdrap på 1980-tallet.
FRA VIRKELIGHETEN: The Pembrookshire murders på NRK forteller historier om seriemorderen John Cooper som begikk to uløste dobbeltdrap på 1980-tallet.

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2021, og sist oppdatert 26/03 2021.

Les også