Disney bekrefter: Skal lage spillefilm av Løvenes konge

Har fått fart på seg etter suksessen med Jungelboken.

LØVENES KONGE: Animasjonsfilmen var en enorm suksess på midten av 90-tallet. Nå lager Disney film.
LØVENES KONGE: Animasjonsfilmen var en enorm suksess på midten av 90-tallet. Nå lager Disney film. Foto: Disney
Publisert

(SIDE2): For dem som ikke får nok av Disneys magi, er dagens nyhet trolig av de beste: Walt Disney Studios har bekreftet at de skal lage spillefilm av Løvenes Konge.

Pengemaskin

Dermed slår Disney igjen på stortromma, etter suksessen medJungelboken, som har dradd inn 7,8 milliarder kroner på verdensbasis siden premieren i april.

- Løvenes konge bygger på Disneys suksess med å lage film-versjoner av sine tegneserieklassikere, for å passe for nåtidens publikum. Slik det er gjort med «Maleficent», «Askepott» og den kommende «Skjønnheten og udyret», skriver Disney i en pressemelding.

Emma Watson har rollen som skjønnheten i sistnevnte film, som har premiere neste år.

LES mer: Enda en Disney-klassiker blir spilt inn på nytt

Foto: Imago/united Archives (All Over Press)

I filmatiseringen av Løvenes Konge vil det være flere av de klassiske sangene med.  Regissør er Jon Favreau, som også er i gang med oppfølgeren til Jungelboken.

Dato for når filmen skal være klar er ikke satt ennå.

LES også: Denne feilen gjør at «Løvenes konge» aldri blir den samme igjen

Suksess

Løvenes Konge kom i 1994, og er en av de mest suksessfulle animasjonsfilmene som er laget. Den raket i sin tid inn 7,9 milliarder. Animasjonen vant også Oscar for sangen «Can You Feel the Love Tonight», sunget av Elton John, og for beste manus, samt to Grammy-priser. Filmens soundtrack solgte over 14 millioner.

Løvenes Konge endte også på Broadway, der den vant seks Tony-priser. I 2015 ble det laget en oppfølger i form av en TV-serie, der flere av de originale skuespillerne hadde stemmene.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2016.

Les også