Dette mener amerikanerne egentlig om Caitlyn Jenner

Ny undersøkelse viser hvilken påvirkning de mener hun har.

Foto: (Faksimile)
Publisert

(SIDE2): Det er snart to uker siden Caitlyn Jenner (65) prydet forsiden av Vanity Fair, og ble internetts store snakkis. Instagram og Twitter var fylt med bilder av den stolte kvinnen, og tilbakemeldingene var utelukkende positive.

Hun satt en ny rekord på sosiale medier, med en hel million nye følgere på Twitter i løpet av én time.

Nå har NBC News gjennomført en studie, som forsøker å få grep på hva amerikanerne egentlig mener om Cailtlyn Jenners transformasjon fra mann til kvinne.

Les også: - Jeg er den nye normalen

Bryter barrierer

VALGTE NAVNET CAITLYN: Caitlyn fikk velge sitt eget navn, og falt for Caitlyn.
VALGTE NAVNET CAITLYN: Caitlyn fikk velge sitt eget navn, og falt for Caitlyn. Foto: Skjermdump

Undersøkelsen til nyhetskanalen tar utgangspunkt i 2153 deltakere, som svarer på spørsmål om transseksualiatet, og stigmatisering knyttet til det.

I undersøkelsen kommer det frem at 66 prosent tror Caitlyn Jenner kan hjelpe samfunnet med å bli mer åpent og inkluderende overfor transpersoner, ettersom hun går i spissen og bryter etablerte barrierer.

Dessverre svarer også 82 prosent av deltakerne i undersøkelsen også at transpersoner i deres omgangskrets til stadighet opplever stigmatisering og forhåndsdømming.

På den lyse siden tror de fleste av dem at situasjonen vil være mye bedre om ti år, og at transpersoner på det tidspunktet vil være mer akseptert i samfunnet.

Den nye normalen

Caitlyn Jenner kommer med sitt eget talkshow på kanalen E! i sommer. Programmet har fått navnet «I am Cait», og skal ha premiere 26. juli.

I traileren til programmet omtaler hun blant annet sin egen situasjon, hvor hun blant annet slår fast at et av hennes mål er å tenke på seg selv som normal.

Da vennen som er med i bilen svarer med å si at hun tross alt er normal, tar det ikke lang tid før Jenner svarer.

- Vel, la oss si det er slik at jeg nå er den nye normalen, sier Caitlyn.

Ble du engasjert av denne saken? Hold deg oppdatert på TV og underholdning! Lik oss på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 12/06 2015.

Les også