Dette kan fort bli verdens beste bil

BMW har avduket den nye generasjonen med det som av mange anses som verdens beste bil.

Foto: (BMW)
Publisert

Det er liten tvil om at BMW har en høy stjerne for dem som liker biler som er gode å kjøre, og selskapets 3-serie troner på mange måter øverst på denne listen.

Og nå har de altså avduket den nye generasjonen 3-serie, som har den nye modellkoden F30.

Ikke overraskende er den nye bilen en liten lekkerbisken designmessige. Det som skiller seg ut er spesielt noen harde linjer langs siden, og en illsint front med lavt plasserte frontlykter. Dette skaper også et svært svulmende panser. Det er umiskjennelig BMW, men samtidig virker det svært så moderne.

Enkelte vil trolig også legge merke til at blinklys nå er på plass i speilene.

Bilen har blitt over 9 centimeter lenger, og BMW hevder at dette skal komme spesielt godt til uttrykk i baksetene. Litt ekstra har en også plassert helt bakerst, noe som nå gjør at bilen rommer 480 liter der bakerst.

I første omgang kommer bilen med motorer med 163 til 306 hestekrefter, mens de som hadde håpet på en litt mer økonomiutgave nok må vente litt. En motor hentet rett ut fra Mini Cooper S er planlagt, men først om et år. En M-modell med enda mer sprut kommer selvsagt også etter hvert, men ingen informasjon er klar om den.

Toppversjonen, 335i, skal ifølge BMW unnagjøre akselerasjonen fra stillestående til den høyeste lovlige fartsgrensen på hyggelige 5,5 sekunder, men likevel ha et forbruk på 0,79 liter per mil.

Den foreløpige minstemann, 320d med 163 hestekrefter, kommer naturlig nok enda bedre ut. Du må legge til 2,5 sekunder på akselerasjonen, men til gjengjeld kommer du deg unna med 0,41 liter per mil i forbruk og 109 gram CO2.

I første omgang er det vanlig sedanutgave som kommer nå rett over nyttår, mens «Norgesfavoritten» med litt høyere hekk - altså stasjonsvogn - kommer om et års tid.

Men nok snakk. Under har vi samlet en rekke bilder av den nye bilen.

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2011.

Les også