«Eurovision Song Contest»

Svensk Hollywood-skuespiller (45) skal lede «Eurovision 2024»

Hollywood-skuespilleren Malin Åkerman blir programleder under «Eurovision Song Contest». Med seg på scenen får hun rutinerte Petra Mede.

<b>MALIN ÅKERMAN:</b> Malin Åkerman har skapt seg en solid karriere i Hollywood gjennom de siste 15 årene. Nå er hun klar for en helt ny utfordring i Sverige.
MALIN ÅKERMAN: Malin Åkerman har skapt seg en solid karriere i Hollywood gjennom de siste 15 årene. Nå er hun klar for en helt ny utfordring i Sverige. Foto: Getty Images
Publisert

Den andre uken i mai er det duket for «Eurovision Song Contest» i Malmö etter at Loreen (40) tok hjem seieren for Sverige i fjor med låten «Tattoo».

Nå er det klart at Petra Mede (53) og Malin Åkerman (45) har fått det ærefulle oppdraget med å lede semifinalene 7. og 9. mai og finalen 11. mai.

– Kombinasjonen Malin Åkerman og Petra Mede er intet mindre enn en drømmeduo. Malin, en vidunderlig personlighet og en av våre mest talentfulle skuespillere i Hollywood. Petra, et ikon i Eurovision-sammenheng som også har blitt stemt frem som den beste Eurovision-programlederen noensinne, forteller Ebba Adielsson, som er executive producer for årets «Eurovision Song Contest», til SVT.

– Jeg er utrolig stolt og glad for at disse fantastiske kvinnene skal lede oss gjennom Eurovision-uken i Malmö i mai.

Les også: Marie var 16 da hun møtte det som skulle bli faren til Norges Eurovision-håp

«Eurovision Song Contest»

Det er tredje gang at Petra Mede skal lede «Eurovision Song Contest» fra Sverige. I 2013 ledet hun finalen for første gang etter at Loreen hadde vunnet året før med «Euphoria».

Bare tre år senere gjentok hun bedriften etter at Måns Zelmerlöv (37) vant i 2015 med låten «Heroes». I 2016 var også Måns med som programleder.

<b>LEDET SAMMEN: </b>Petra var programleder for «Eurovision Song Contest» i Stockholm i 2016 sammen med Måns Zelmerlöv, som vant konkurransen for Sverige året før med «Heroes».
LEDET SAMMEN: Petra var programleder for «Eurovision Song Contest» i Stockholm i 2016 sammen med Måns Zelmerlöv, som vant konkurransen for Sverige året før med «Heroes». Foto: Getty Images

I sin tredje runde får hun nå altså en Hollywood-skuespiller som medprogramleder.

<b>ESC-VETERAN:</b> Petra Mede er en populær programleder i Sverige, og nå skal 53-åringen lede «Eurovision Song Contest» for tredje gang.
ESC-VETERAN: Petra Mede er en populær programleder i Sverige, og nå skal 53-åringen lede «Eurovision Song Contest» for tredje gang. Foto: NTB Scanpix

– Tenk å få lede Eurovision enda en gang! Det er en så utrolig ære. Etter å ha ledet det alene først og så med nydelige Måns Zelmerlöw ved min side ser jeg nå veldig frem til å jobbe med Malin.

– Vi kjenner ikke hverandre fra tidligere, men vi har sett hverandre noen ganger, og jeg er allerede solgt. Det skal bli en fryd å få jobbe med henne, forteller Petra til SVT.

Les også: (+) Mari Boine avslører hemmeligheten: – Kraften går gjennom meg

Populær i Sverige

53-åringen har bakgrunn som standupkomiker og skuespiller og er en av de mest populære programlederne i Sverige.

Hun har blant annet ledet den svenske versjonen av «Skal vi danse», «Let’s Dance», og mange kjenner henne nok også igjen som Katja i TV-serien «Bonusfamilien».

<b>FILMPAR:</b> I 2007 spilte Malin mot Hollywood-veteranen Ben Stiller i komedien «The Heartbreak Kid».
FILMPAR: I 2007 spilte Malin mot Hollywood-veteranen Ben Stiller i komedien «The Heartbreak Kid». Foto: NTB Scanpix

Malin Åkerman er født i Sverige av svenske foreldre, men vokste opp i Canada. Hun har blitt et kjent navn og ansikt i Hollywood med filmer som «The Heartbreak Kid», «27 dresses», «Watchmen», «Couples Retreat» og «The Proposal».

Hun har også hatt en av hovedrollene i TV-seriene «Trophy Wife» og «Billions».

Nå står 45-åringen foran en helt ny type utfordring.

– Jeg klarer ikke helt å beskrive mine følelser rundt dette. Jeg er så spent og litt nervøs, men bare på en positiv måte. Jeg har alltid likt Eurovision, og å få være med på dette fantastiske programmet, og det sammen med Petra, er ikke noe annet enn en drøm. Dessuten er Petra en av de morsomste kvinnene jeg vet om, skryter Malin til SVT.

Denne saken ble første gang publisert 06/03 2024.

Les også