Drømmer

- Dette er hva 10 vanlige drømmer egentlig betyr

Hva betyr det hvis du drømmer at du er naken ute?

Pluss ikon
Noen drømmer er vanligere enn andre, og de mest vanlige har tydelige forklaringer ifølge psykolog.
Noen drømmer er vanligere enn andre, og de mest vanlige har tydelige forklaringer ifølge psykolog. Foto: (Colourbox)
Sist oppdatert

Drømmetyding er en upresis vitenskap, men psokolog Ian Wallace hevder at han har analysert over 180.000 drømmer i løpet av sin karriere. Gjennom sitt arbeid mener at han har klart å finne sammenhenger mellom folks livssituasjon og hvilke drømmer de har.

For når sant skal sies er det ofte en del av de samme temaene som går igjen i våre drømmer. Vi har alle opplevd å drømme at vi er nakne på gata eller at vi faller.

Les også: Derfor rykker du til rett før du sovner

Ifølge Wallace er dette de 10 mest vanlige drømmene vi har - og hva de betyr:

1. Å bli forfulgt

Du har en problemstilling som du ønsker å utfordre, men du er usikker på hva du skal gjøre. Problemet er ifølge Wallace ofte en stor mulighet til å forfølge en personlig ambisjon. De skremmende folkene som forfølger deg forsøker å gjøre deg oppmerksom på urealiserte talenter.

2. Tennene faller ut

Tennene er et symbol på selvtillit, og så noe i det virkelige får deg til å føle at selvtilliten faller sammen. Ifølge Walalce bør du i slike situasjoner "bite tennene sammen" og møte utfordringene.

3. Du må på do, men finner ikke noe toalett

Ifølge Wallace er toalettet et sted man går for på en ren måte gjøre av våre mest fundamentale behov. I virkelighetens verden betyr dette at du sliter med å få uttrykk for dine egne behov. Dette skal ifølge Wallace typisk være noe som skjer hvis du bruker for mye tid på å tilfredsstille andre, og ikke tenker nok på deg selv.

4. Være naken på gaten

Klær er noe vi bruker for å uttrykke oss selv eller dekke oss til, og det å være naken i offentligheten betyr at du har en situasjon i virkeligheten der du føler deg sårbar eller eksponert. Det kan også være et hint om at du bør åpne deg for andre slik at de kan se hva du faktisk er god for.

5. Komme på eksamen uforberedt

En eksamen handler om å vurdere hvor god du faktisk er, så denne drømmen betyr at du er kritisk til hvordan du faktisk gjør det i ditt virkelige liv. Wallace anbefaler at man i slike tilfeller heller bruker tid p å sette pris på sine egne talenter, fremfor å fokusere på svakheter.

6. Å kunne fly

Dette betyr at du endelig har lagt bak deg problemer som har holdt deg nede.

7. Å falle

Dette er på sett og vis det motsatte av å fly. Ifølge Wallace handler dette om at du holder for hardt fast ved et eller annet, og at du er nødt til å gi slipp.

8. En bil ute av kontroll

Bilen representerer din egen evne til å gjøre fremskritt i livet, så bilen som er ute av kontroll handler om at du ikke har kontroll over dine egne fremskritt. Wallace anbefaler at du i slike situasjoner slutter å desperat prøve å få kontroll over situasjonen og heller lar instinktene dine ta styring.

9. Å finne et tomt rom

Rom i et hus representerer ulike deler av din personlighet, så å finne et tomt rom viser at du har oppdaget et nytt talent som du tidligere ikke var klar over.

10. Å være forsinket

Dette betyr enkelt og greit at du føler at du er i ferd med å miste muligheten til å oppnå et eller annet i det virkelige liv, gjerne fordi du bruker for mye tid på en eller annen meningsløs aktivitet fremfor å fokusere på det som er viktig.

Les også: Hvorfor blir noen mennesker helter?

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2015, og sist oppdatert 10/04 2019.

Les også