Kristine og Harald nærmet seg brudd og ba om hjelp

Kaoset i huset til Harald og Kristine førte til at forholdet deres var nær bristepunktet

Med sin strenge kjærlighet har TV 2-programlederen hjulpet familier til å rydde seg til bedre liv. – En veldig takknemlig jobb, smiler Desta Beeder til Her og Nå.

KRISE: Rotet hjemme hos Kristine og Harald førte til opprivende krangler, og paret vurderte på et tidspunkt å gi opp forholdet.
KRISE: Rotet hjemme hos Kristine og Harald førte til opprivende krangler, og paret vurderte på et tidspunkt å gi opp forholdet. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

De siste månedene har Desta Marie Beeder (33) reist rundt i norske hjem og hjulpet familier som er overveldet av kaos.

I TV 2-programmet «Rydderevolusjonen» har hun og medhjelperne, Mads Clemmetsen og Ingrid Vik Lysne, flyttet alle familienes eiendeler til en svær hall.

Bare halvparten av tingene får bli med tilbake, og «Rydderevolusjonen»-deltagerne får en ny og bedre hverdag i velorganiserte hjem.

– Når jeg viser familiene det ferdige resultatet, så vet jeg nesten ikke hvem som smiler mest – om det er dem eller meg. Det er utrolig godt å se at de blir lykkelige. Folk kommer inn og skjønner nesten ikke at det er deres eget hjem. De kjenner på en enorm lettelse, så det er en veldig takknemlig jobb, smiler programleder Desta.

Les også: 11 smarte ryddetips: Derfor bør du samle alle jakkene dine i en haug

«Rydderevolusjonen»

Her og Nå blir med Desta tilbake til kjæresteparet Harald Hellerud (49) og Kristine Grønningsæter (37), som er noen av de første som fikk hjelp av «Rydderevolusjonen». Tre måneder er gått siden Desta og teamet transformerte hjemmet deres i Vestby, og programlederen er spent på hva som nå venter henne innenfor dørene.

– Så godt å se at dere har klart å holde det ryddig, stråler Desta til Harald og Kristine.

Alt ser ut til å ha sin faste plass inne i boligen. Det er bygget nye rom til lagringsplass, gamle gjenstander er gjenbrukt på smarte måter og harmonien råder. Slik var det absolutt ikke da Desta besøkte hjemmet for første gang.

– Det tøt av brudekjoler, kostymer, flosshatter og alt mulig rart – overalt, forteller hun.

Kristine og Harald har vært kjærester i fire år, og flyttet inn i huset i Vestby for tre år siden. De møttes gjennom «laiv» – en type rollespill der deltagerne kler seg ut som ulike karakterer.

Hobbyen krever mye utstyr, og Kristine driver i tillegg med salg av brukte brudekjoler fra garasjen. Dermed hopet det seg raskt opp med altfor mange ting.

– Vi snakket mye om at vi skulle gå gjennom alt og kvitte oss med ting, og at tingene skulle være i et ordentlig system. Vi klarte det til et visst punkt, men så ble resten bare dyttet inn i huset. Vi ble lei og var etter hvert ikke strenge nok. Så ble det til at vi tenkte: «Vi skal rydde der», men så ble det ikke gjort. Vi havnet i en ond sirkel der vi ble frustrerte på hverandre, forklarer Kristine.

<b>BRUDEKJOLER:</b> Kristine selger brukte brudekjoler fra huset i Vestby, og syr også flere kostymer til seg og forloveden. Her inspiserer Desta syrommet for å se om paret fortsatt har orden i sysakene – tre måneder etter TV-innspillingen.
BRUDEKJOLER: Kristine selger brukte brudekjoler fra huset i Vestby, og syr også flere kostymer til seg og forloveden. Her inspiserer Desta syrommet for å se om paret fortsatt har orden i sysakene – tre måneder etter TV-innspillingen. Foto: TV 2/ Cato Ingebrigtsen

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

Oppsto konflikter

Kaoset førte til at konfliktene mellom Harald og Kristine tårnet seg opp i takt med rotet.

– Vi har hatt opprivende krangler og har vært ganske motløse i perioder. Det ble så overveldende, og det var dårlig stemning hele tiden. Da er det ikke noe hyggelig å være sammen. Da jeg oppdaget «Rydderevolusjonen», hadde vi nesten gitt opp, og erklært fallitt mot rotet. Vi tenkte at det bare måtte være sånn, for vi orket ikke å ta tak. Det var ganske mørkt, beskriver Kristine.

Rotet tok så overhånd at paret satte bryllupsplanene på vent, og de vurderte også å flytte fra huset i Vestby.

– Det gikk veldig ut over forholdet. Jeg er ganske sikker på at hvis vi hadde endt opp med å måtte flytte fra dette huset, så hadde ikke forholdet vårt overlevd. Da ville problemet bare ha blitt med videre, sier Harald.

Desta er glad for at Kristine og Harald ba «Rydderevolusjonen» om hjelp til å løse krisen.

– Da jeg møtte dem, så jeg at de er forelsket og superglade i hverandre – at det var rotet som var roten til alt ondt i deres parforhold. Jeg skjønte at hvis vi klarte å fikse opp i rotet, ville de komme til å få det mye bedre sammen. For fundamentet mellom de to var så fint, sier hun.

TV 2-programlederen ble en viktig medhjelper for paret, og Kristine roser Desta for hennes væremåte under ryddeprosessen.

– Jeg så på Instagram at noen skrev til Desta at: «Du som er så hyggelig og søt klarer vel ikke å være streng nok?». Hun er jo veldig hyggelig og har vist masse omsorg, mye smil og latter – men hun har vært veldig flink til å sette ned foten også. Desta viser en streng kjærlighet der hun har klart å vise oss at vi trenger å gi slipp på ting. Hun klarer å lese mennesker og se hva de trenger i det øyeblikket. At man trenger en klem eller en pekefinger. Det har vært veldig godt, sier hun.

<b>PROGRAMLEDER DESTA:</b> Alle eiendelene til Harald og Kristine ble lagt ut over i en stor hall, og med Destas hjelp skulle bare halvparten av tingene tilbake i huset.
PROGRAMLEDER DESTA: Alle eiendelene til Harald og Kristine ble lagt ut over i en stor hall, og med Destas hjelp skulle bare halvparten av tingene tilbake i huset. Foto: TV 2/ Cato Ingebrigtsen

Les også: Kirsti Sparboe flyttet hjem til Norge etter 17 år: – Jeg har måttet lære meg å leve alene

Desta måtte sette ned foten

Kristine legger ikke skjul på at det var vanskelig å kvitte seg med halvparten av parets eiendeler. Og for Desta er det heller ikke alltid like enkelt å være streng når «Rydderevolusjonen»-deltagerne må gi slipp på ting de har et sentimentalt forhold til.

– Når de synes det er tøft å kvitte seg med eiendelene sine, har jeg av og til lyst til å si: «Bare ta med deg den gjenstanden tilbake, det går fint». Da må jeg minne meg selv på at de har meldt seg på programmet fordi de har sett seg nødt til å ordne opp i kaoset. Men det har blitt noen tårer på meg også. Jeg kjenner det virkelig på kroppen. Av og til tar jeg det med meg hjem og tenker på det, for jeg har følt meg litt slem innimellom, sier Desta.

GIFTER SEG: Til sommeren står Kristine hvit brud når hun og Harald gir hverandre sitt ja.
GIFTER SEG: Til sommeren står Kristine hvit brud når hun og Harald gir hverandre sitt ja.

Strengheten har åpenbart hjulpet, for i det ryddige hjemmet i Vestby ser Harald og Kristine frem til sommerens bryllup – og de vonde følelsene er stuet bort.

– Jeg merker en helt utrolig forbedring. Nå slapper vi endelig av her. Det har gjort underverker for oss. «Rydderevolusjonen» har vært livsforvandlende, sier Kristine mens hun smiler i takknemlighet til Desta.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2022, og sist oppdatert 14/03 2022.

Les også