Derfor valgte Martine Halvorsen å poste nakenbildet

Bloggeren ønsker å selv ta eierskap til bildet. - Vi ønsker å oppfordre alle som er utsatt for uønskede spredninger av bilder til å anmelde, sier politiadvokat.

Publisert

Onsdag valgte Side2-blogger Martine Halvorsen å publisere nakenbildet som ble tatt i smug av henne på treningssenter på sin egen blogg. 

Les blogginnlegget i sin helhet her: Vær så god, her er nakenbildet

«De siste dagene har bildene blitt spredt landet over og jeg har fått hundrevis av eksemplarer selv. Jeg vet det sitter mange som føler at det er ekslusivt å sitte på dette og som syntes det er kult å vise det frem i klassen, til damene på jobben og sende til bestekompisen» skriver hun om hvorfor hun velger å poste bildet. 

- Jeg vil ta eierskap til det selv. Jeg eier kroppen på bildet, det er meg, og jeg tror det er viktig for min egen del, sier hun til Side2. 

Foto: Skjermdump

Politiet oppfordrer til å anmelde

- Bildet er sendt til etterforsker, så jeg antar det ligger hos henne. Men hun er ikke til stede nå. Denne typen saker er veldig aktuelt. Det er ikke en prioritert sak på samme måte som draps- og alvorlige voldssaker, eller seksualitetsforbrytelser, men politiet ser alvorlig på slike forhold, sier politiadvokat Christian Finnanger i Øst politidistrikt til Side2. 

- Vi ønsker å oppfordre alle som er utsatt for uønskede spredninger av bilder til å anmelde forholdet til politiet. Offentlig meddeles av noe som krenker privatlivets fred er ulovlig. Dette gjelder uansett om bildene er delt i sosiale medier eller i apper.

Slike type lovbrudd reguleres etter straffelovens paragraf 267. Lovbrudd under denne bestemmelsen straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

Treningssenteret vil samarbeide med politiet

Sats Elixia uttalte tirsdag til Side2 at de ønsker å samarbeide med politiet. 

Martine tror selv at bildet er tatt på Elixia Asker i sommer, ut ifra hvordan hun selv ser ut.

- Dette er jo stikk i strid med alle retningslinjer hos oss. Vi har trivselsregler som en del av medlemskontrakten der det står ettertrykkelig at man ikke skal ta bilder eller filme hvis det ikke er avklart med senterledelsen. Det er det åpenbart ikke gjort her, sier regionsjef Bent Rode-Christoffersen til Side2. 

Les også: Nakenbildet i Elixia-garderoben: - Snakk med alle som tar bilder i garderoben

Foto: Privat

- Jeg synes det er trist at dette har skjedd, og det er sterkt beklagelig overfor Martine. Vi tar dette på største alvor og skal bistå det vi kan slik at dette ikke skal skje igjen, og sørge for at henvendelser fra politiet blir tatt ordentlig tak i, avslutter han.

Les også: Martine Halvorsen leser hatkommentarer: - Kan ikke noen bare voldta Martine Halvorsen a'?

Og denne: Martine Halvorsen ble utsatt for massiv vold utenfor sin egen leilighet

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2017.

Les også