Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård avslører

Derfor flytter «Kompani Lauritzen»

Etter seks innspilte sesonger på Åndalsnes er «Kompani Lauritzen» nå klar for nye utfordringer på Bømoen leir på Voss.

<b>BØMOEN LEIR: </b>Det er her, på Bømoen leir på Voss, at de seks neste «Kompani Lauritzen»-sesongene skal spilles inn.
BØMOEN LEIR: Det er her, på Bømoen leir på Voss, at de seks neste «Kompani Lauritzen»-sesongene skal spilles inn. Foto: TV 2
Publisert

Majestetisk natur ved Setnesmoen leir på Åndalsnes har vært bakteppet for «Kompani Lauritzen»-innspillingene de siste tre årene.

Nå bekrefter programskaperne Dag Otto Lauritzen (66) og Kristian Ødegård (49) at neste sesong av «Kompani Lauritzen» vil foregå på Voss, nærmere bestemt på Bømoen leir.

– Vi har hatt utrolige år på Åndalsnes, fått fantastisk hjelp fra lokalbefolkningen og stor glede av den fantastiske naturen.

– Nå tror vi det er sunt for programmet, etter fire sesonger med «Kompani Lauritzen» og to sesonger med «Kompani Lauritzen: Tropp 1-2», med litt luftforandring, forteller en oppspilt Dag Otto Lauritzen til Her og Nå.

Les også: «Kompani Lauritzen»-kaptein John Hammersmark: – I utgangspunktet er jeg nok litt familiært «ødelagt»

<b>RADARPAR:</b> Det er superduoen Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen som står bak ideen til «Kompani Lauritzen». Nå er de klare for seks nye sesonger som skal spilles inn på Voss. 
RADARPAR: Det er superduoen Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen som står bak ideen til «Kompani Lauritzen». Nå er de klare for seks nye sesonger som skal spilles inn på Voss.  Foto: Morten Bendiksen

Bømoen leir på Voss

Kristian Ødegård mener et sceneskifte er avgjørende for at «Kompani Lauritzen» skal fortsette å engasjere både seere og produksjonen bak seersuksessen.

– Jeg gleder meg veldig til å bytte sted! Det er litt vanskelig å forklare, men det er noe med at produksjonen går litt inn i en samlebåndsmodus når du er på samme sted over flere sesonger. Det tror jeg gjennomsyrer produksjonen og hele resultatet.

– Det å bytte sted, få nye problemer og nye utfordringer vil gjøre at også alt føles friskere, poengterer Kristian.

I likhet med Åndalsnes er Voss omkranset av stupbratte fjell og mektig natur. Voss har lenge vært kjent for «ekstremsportveko», hvor adrenalinsøkende turister får oppleve Voss på sitt aller villeste og vakreste.

Hæren etablerte Bømoen leir som et øvingssted for Sogn bataljon i 1898, og den har siden fylt flere funksjoner.

I dag er store deler av leiren fredet, og siden 2013 har det ikke vært militær aktivitet her. Nå er altså «Kompani Lauritzen» klar for å innta brakkene allerede fra høsten av.

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

<b>GÅR FOR GULL:</b> «Kompani Lauritzen» har vunnet en rekke priser under «Gullruten» siden programmet ble lansert, og den første prisen kom i 2020. I mai i år fikk de med seg nok en rute hjem. De ble programmet kåret til årets beste konkurransedrevne reality. 
GÅR FOR GULL: «Kompani Lauritzen» har vunnet en rekke priser under «Gullruten» siden programmet ble lansert, og den første prisen kom i 2020. I mai i år fikk de med seg nok en rute hjem. De ble programmet kåret til årets beste konkurransedrevne reality.  Foto: Morten Bendiksen

Seks sesonger

– Vi har vært over alt og undersøkt, blant annet i Harstad, men valget falt på Voss. De har allerede tatt imot oss med åpne armer, og vi er så spente på det videre samarbeidet.

– «Kompani Lauritzen» var opprinnelig min, Kristian og Nils Peder sin idé, så vi er virkelig stolte over hva vi har klart å skape, og at konseptet lever videre, smiler en feststemt Dag Otto like etter at «Kompani Lauritzen» mottok Gullruten for beste konkurransedrevne reality.

<b>FLYTTER:</b> Det er i naturskjønne omgivelser på Åndalsnes de seks første «Kompani Lauritzen»-sesongene har blitt spilt inn. Nå er programmet på flyttefot. Her er gjengen som deltok i «Kompani Lauritzen» tidligere i år.
FLYTTER: Det er i naturskjønne omgivelser på Åndalsnes de seks første «Kompani Lauritzen»-sesongene har blitt spilt inn. Nå er programmet på flyttefot. Her er gjengen som deltok i «Kompani Lauritzen» tidligere i år. Foto: Matti Benitz

Nils Peder Sand er produsent og redaktør i produksjonsselskapet Seefood.

Ifølge TV 2 har Voss sikret seg hele seks sesonger av seerfavoritten, og Dag Otto kan avsløre at det vil dukke opp flere endringer i de kommende sesongene.

– Det vil åpenbart bli endring av lokasjon, men det vil også dukke opp endringer i øvelsene. Det vil nok være flere naturlige endringer som følge av den nye lokasjonen, men alt er ikke klart ennå. Det eneste jeg vet sikkert, er at det blir kjempebra!

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2023.

Les også