Denne tangen kan utkonkurrere bacon

«Mirakeltangen» smaker som bacon og er like sunt som kål.

Foto: (COLOURBOX)
Publisert

(SIDE2): Det hevder forskere i USA, som har oppdaget en rask voksende stamme av røde marine alger. Dulse vokser vilt langs kystlinjer ved Atlanterhavet og Stillehavet, og ser ut som en gjennomskinnelig salat. Den er fullpakket med antioksidanter og vitaminer, og i tørrvekt inneholder den opptil 16 prosent protein, rapporterer Science Alert.

Forsker: Smaker bacon - ikke tang

Vanligvis blir dulse høstet og solgt tørr som ingrediens til matlaging eller kosttilskudd i Europa, og forskningsleder Chris Langdon sier at det hittil ikke har vært en interesse for algen i fersk form. Nå har derimot han og andre forskere ved Oregon State University (OSU) i USA oppdaget hvilken unik smak den har.

- Denne algen er ganske utrolig. Når du steker den, som jeg har gjort, smaker det som bacon - ikke tang. Og det er en ganske sterk baconsmak, sier Langdon i en pressemelding.

Har patentert «mirakeltangen»

Forretningsforsker ved OSU, Chuck Toombs, omtaler algen som «superfood».

- Den inneholder to ganger den ernæringsmessige verdien av grønnkål, sier Toombs.

Oregon State har patentert «mirakeltangen», som potensielt kan være en ny næring for delstaten. Toombs skal nå jobbe sammen med et team for å utvikle dulse til et produkt på matmarkedet. De jobber blant annet med universitetets Food Innovation Center i Portland og en rekke kokker for å finne ut hvordan algen kan brukes som hovedingrediens.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 19/07 2015.

Les også