FISKE

Denne lille tjukkasen er ny norgesrekord

Den femtrådede tangbrosmen er på 210 gram og 26 centimeter lang.

Foto: (Peter Stenhjem Lie)
Publisert

Fiske er ikke bare stang eller garn, ørret eller torsk - og noen former er mer sære enn andre. Artsfiske er i vinden, og innenfor det igjen har man noe som kalles kikkmeite.

Og natt til lørdag satte kameratene Peter Stenhjem Lie og Mathias Botnen fra Fyllingsdalen i Bergen ny norgesrekord, skriver Hooked.

Gutta har nemlig tatt den største femtrådede tangbrosmen som noen gang er tatt på stang i Norge. Den nye rekorden er på 26 centimeter og 210 gram.

Foto: Peter Stenhjem Lie)

– Dette var veldig moro. Som regel pleier vi å gå målrettet etter de forskjellige tangbrosmene med boltrigg og rekebit som agn, så det var også planen min fredag kveld. Det var derimot ikke slik denne fisken ble tatt. Etter noen timer med lysing og kikking, så jeg nemlig en stor tangbrosme ligge rolig mellom noen tangblad. Agnet ble plassert rett forann snuten dens, og fisken trengte ikke å bli bedt flere ganger, sier Mathias Botnen til Hooked.

Femtråded tangbrosme blir bare et par hundre gram i fullvoksen størrelse, noe som betyr at Botnen og Stenhjuem Lies rekord er solid.

Den nye rekorden er 25 gram mer enn den forrige, satt av Geir Andreassen. Den nye rekord-fisken var stinn av rogn, og ble som alltid satt uskadd tilbake etter veiing, måling og fotografering.

Nøyaktig hvor på Sotra gutta fikk fisken er en hemmelighet de ikke deler, men de forteller at de også har fått kystringbuk og nordlig tangbrosme.

21-åringene har drevet med denne type fisking i noen år, og Botnen sitter med 67 noterte arter, inkludert alle de tre tangbrosmeartene det er realistisk å få på stang i Norge.

- Det er en god følelse!

Vi gratulerer den tålmodige og dedikerte duoen med rekorden!

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2017.

Les også