Denne feilen gjør at «Løvenes konge» aldri blir den samme igjen

Ikke les om du er blodfan!

DISNEY-KLASSIKER: Nala og Simbe leker, flørter og finner kjærligheten - helt uvitende om at de er søster og bror!
DISNEY-KLASSIKER: Nala og Simbe leker, flørter og finner kjærligheten - helt uvitende om at de er søster og bror! Foto: Disney
Publisert

(SIDE2):Men det er vel egentlig de fleste - stor fan av den Oscar-vinnende animasjonsfilmen «Løvenes konge». For den er så fin, trist og morsom. Og ikke minst fengende, med både «Hakuna Matata» og «Can you feel the love tonight».

Men det er noe som dessverre skurrer i løveriket. Og det er ikke Scar som står bak den merkelige nyheten, men Simba og Nala. De bærer på en mørk hemmelighet, skriver Nyheter24.

De er nemlig søsken. I hvert fall halvsøsken.

I filmen kan man se de leke rundt som små løvunger, og båndet mellom dem er like sterkt når de finner tilbake til hverandre som «voksne». De er hverandres store kjærlighet. Men de er altså mest sannsynlig bror og søster, forteller Sverre Sjölander, professor i zoologi til den svenske avisen.

- De er med all sannsynlighet søsken.

Etter suksessen med «The Lion King» kom Disney med Løvenes Konge 2- Simbas stolthet  og Løvenes Konge 3-Hakuna Matata. Men ingen slår originalen fra 1994.
Etter suksessen med «The Lion King» kom Disney med Løvenes Konge 2- Simbas stolthet  og Løvenes Konge 3-Hakuna Matata. Men ingen slår originalen fra 1994. Foto: Disney

Dette er imidlertid ikke den eneste feilen i Disney-filmen fra 1994. Følger du nøye med, kan du se mange glipp.

- I naturen fungerer det ikke slik

Sjölander forklarer at i en løveflokk fungerer det slik at en hann blir i en flokk noen år, og parrer seg med løvinnene. Etter en stund drar han videre, eller utkonkurreres. Det betyr ikke at alle i flokken er søsken, men Nala og Simba er jevngamle, så derfor er Mufasa etter all sannsynlighet faren også til Nala.

En annen liten «feil» med Disney-klassikeren er igjen da at Simba og Nala ikke ville blitt kjærester.

- I naturens verden så fungerer det ikke slik. Det sitter i genene våre at vi ikke parrer oss med hel-eller halvsøsken.

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2015.

Les også