Denne får du når du blir 20, Sverre Magnus!

Men enn så lenge må bursdagsbarnet på fem vente en stund på konjakken sin.

Foto: Heiko Junge/Camilla Flaatten (Scanpix/Side2)
Publisert

COGNAC (SIDE2): Prins Sverre Magnus fyller fem år i dag, fredag. Den lille lyslugga sjarmøren påsto allerede i sommer på pappaens bursdag at han faktisk var fem år, men det stemte jo ikke helt...

Feirer dagen i India
I dag er kronprinsfamilien på sin store utenlandstur, og feiring blir det nok uansett hvor de måtte befinne seg. Akkurat hvor kronprinsfamilien oppholder seg i skrivende stund er det ingen som vil røpe, men det ryktes at de befinner seg i Midtøsten der deres store utenlandsreise angivelige startet.

Hvor de er når de skal feire prinsens bursdag, vil ikke Slottet røpe noe om.

- Jeg har ingen informasjon om det, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til Side2.

Les også:Reiser tilbake til India

Les mer her:Mette-Marit blir lærer

Gaver blir det helt sikkert også på dagen til den lille prinsen, men Side2 kan røpe at om 16 år kommer det en litt spesiell flytende gave levert på døra til prinsen.

Får konjakk
Da Side2 gjestet Braastad konjakkhus i Cognac i høst viste det seg at det norskættede brennevinsprodusentene har laget spesialkonjakk til både lilleprinsen og prinsesse Ingrid Alexandra (6).

Det norske konjakkhuset har hatt som tradisjon for å lage en ny blend for hvert medlem av kongefamilien som blir gift, og nå har de også laget konjakk når nye familiemedlemmer blir født. Hos vin- og brennevinshuset Arcus står blant annet tønnene som ble laget til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllup, og for prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Konjakken ble tappet på eikefat den dagen de norske kongebarna kom til verden, og skal bli liggende til de når alderen de lovlig kan drikke brygget. Konjakken er en blend laget av master blender Richard Braastad.

Når den er klar er den altså 20 år, og er dermed en skikkelig vintage.

- Vi fant på dette fordi vi synes er en hyggelig og morsomt ting å gjøre for å markere fødslene i det norske kongehuset. De skal få dem når de blir gamle nok, sier Jan Braastad til Side2.

Les også:Vi møtte vinbondefilosofen

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2010.

Les også