klar for «71 grader nord kjendis»:

Thomas Numme fikk klar beskjed av datteren

Den folkekjære programlederen er uerfaren som friluftsmenneske, og familie og barn kjenner han som en litt bedagelig fyr. Likevel meldte han seg på 71 grader nord. Her er alle deltakerne.

UTFORDRING: – Jeg har latt meg imponere av tidligere deltagere i programmet. Så jeg har en drøm om at kanskje noen kan bli imponert av meg også, ut fra de forutsetningene jeg har, sier Thomas Numme.
UTFORDRING: – Jeg har latt meg imponere av tidligere deltagere i programmet. Så jeg har en drøm om at kanskje noen kan bli imponert av meg også, ut fra de forutsetningene jeg har, sier Thomas Numme. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Jeg gruer meg til høyder, vann, tur og turmat. Samtidig så gleder jeg meg til å se om jeg klarer å takle dette. Det er jo derfor jeg er med!, sier Thomas Numme (51) til Her og Nå.

I forrige uke ble det kjent at den blide TV-profilen er en av 10 kjendisdeltagere i den kommende sesongen av «71 grader nord».

Gjennom strabasiøse konkurranser fra Lindesnes til Nordkapp skal de kjempe om tittelen «Norges tøffeste kjendis».

– Jeg er en fyr som er glad i komfort, og som voksen blir man jo mer bedagelig. Så dette er et spark bak, rett og slett. Jeg har lyst til å se hvor langt jeg kan dra det, sier Numme.

Les også: Tuva Fellman: –Det har vært veldig hardt

<b>KONE OG KOLLEGA:</b> I fjor ledet Thomas og kona Annette TV 2-programmet «Casa Numme». Her inviterte de kjendiser til en prat i feriehuset de eier i Spania. 
KONE OG KOLLEGA: I fjor ledet Thomas og kona Annette TV 2-programmet «Casa Numme». Her inviterte de kjendiser til en prat i feriehuset de eier i Spania.  Foto: TV 2

Bedagelig type – fikk klar beskjed

Da Her og Nå møtte en spent Thomas før avreise kunne han avsløre at det var hans 14 år gamle datter Sofie som var hovedgrunnen til at han takket ja til å være med.

Familien skal nemlig være godt vant til å se trebarnsfaren ligge i sofaen når han ikke jobber.

– Datteren min sa at jeg var kjedelig fordi jeg alltid takket nei til alt. Hun sa at nå måtte jeg takke ja til noe, og så syntes hun det hørtes gøy ut at jeg av alle skulle være med i «71 grader nord». For hun kjenner meg som bedagelig anlagt, en som ligger i sofaen, forteller han lattermildt.

Numme legger til at den eneste erfaringen han har fra friluftsliv er fra en langtur han foretok over Svalbard med TV-makker Harald Rønneberg for «Senkveld» i 2011.

– Da brukte vi åtte dager, men dette kan jo muligens bli en lengre tur. Jeg har aldri vært en «turfyr». Når andre legge ut bilder fra fjelltopper i sosiale medier, er jeg på restaurantbesøk. Jeg vil heller ikke beskrive meg selv som sporty selv om jeg drev med idrett tidligere, påpeker han.

Ess i ermet

Thomas mener imidlertid at han har et ess i ermet som vil komme godt med i den populære realityserien.

– Jeg er ganske sta! Om jeg er heldig med konkurransene, så skal jeg bite meg fast så lenge det varer. Jeg tror jeg skal klare å overtale meg selv til å gå en runde til før jeg eventuelt gir opp. Jeg er ikke noe glad i å gi opp!, forteller han.

– Tror du du vil bli bitt av friluftsbasillen etter deltagelsen?

– Det tror jeg ikke det er noen fare for. Men kanskje jeg lærer noe og at jeg tar meg flere turer? Jeg har jo aldri tatt med ungene på telttur, det har jeg ikke turt, sier Thomas og ler.

Les også: Slik tok Håvard Tjora grep for å takle redselen

<b>IKKE TURVANT:</b> Thomas har ikke vært mye på tur. Det nærmeste han kommer er den strabasiøse Svalbard-turen med Senkveld-makker Harald Rønneberg.
IKKE TURVANT: Thomas har ikke vært mye på tur. Det nærmeste han kommer er den strabasiøse Svalbard-turen med Senkveld-makker Harald Rønneberg.

Ny rolle i musikal

I 15 år var Numme og Harald Rønneberg (47) fast inventar på norske TV-skjermer i underholdningsprogrammet «Senkveld».

Etter at duoen overlot stafettpinnen til Stian Blipp og Helene Olafsen i 2018, har Thomas ledet TV-programmet «Casa Numme» med kona, Annette Walther Numme (49).

Denne høsten er han i tillegg aktuell i rollen som «Harry» i musikalforestillingen «Mamma Mia!» på Folketeateret.

Selv om TV-profilen aldri har spilt teater før, kunne han ikke takke nei da muligheten for å debutere på scenen bød seg.

– Nå hiver jeg meg ut i ting. Jeg har jo alltid måtte takke nei før. Jeg har ikke hatt anledning til å gjøre noe annet enn «Senkveld», det var hele livet, forteller han.

Han mener at det å bli utfordret med andre ting er spennende.

– Men jeg skal være ærlig, jeg er spent. Jeg har aldri gjort noe lignende som «71 grader nord» og «Mamma Mia»» før, så her er det bare å la det stå til. Jeg håper jeg fikser det, sier trebarnsfaren.

Forstår hvorfor Senkveld tas av lufta

Tidligere i år kom nyheten om at «Senkveld» skulle legges ned. Da Thomas og Harald ledet programmet fra 2003–2018 viste de til knallgode seertall, med opptil én million seere i toppårene 2008–2009.

Lineær-TV har imidlertid fått sterk konkurranse fra strømmetjenester de siste årene, spesielt blant den yngre garde.

– Det er vemodig at programmet tas av lufta, men denne bransjen er i total forandring. For fem år siden var talkshow noe alle så på og ville ha. Nå er det plutselig ikke like interessant som sjanger. Det synes jeg er kjemperart, men forståelig. Det er jo ikke strømmevennlig. Det er ikke like gøy å se på talkshow på en søndag, hvis det ble sendt på fredag, understreker TV-profilen.

Les også(+): 330 skvadronen – fra krig til livredning

– Jeg har nok ganske god tålmodighet

Nå «grugleder» Thomas seg til deltagelsen i «71 grader nord».

– Datteren min og kona mi har troen på meg heldigvis, men sønnen min har ikke så veldig stor tro på meg, sier han lattermildt.

Selv tror han at han kommer til å takle bra å være en del av gruppe med så mange forskjellige personligheter.

– Jeg har nok ganske god tålmodighet. Men det er klart, hvis den strikken blir tøyd langt nok, klikker jo jeg som alle andre. Men det er det kun kona mi og ungene mine som har fått frem til nå, så det skal litt til tror jeg, smiler Thomas Numme.

Deltagerne i «71 grader nord kjendis» 2021

Sammen med ni andre kjendiser skal Thomas kjempe om å komme seg til Nordkapp. Der venter den gjeve prisen som Norges tøffeste kjendis.

Dette er deltakerne i «71 grader nord kjendis» 2021:

<b>NORGES TØFFESTE KJENDIS: </b>Deltagerne øverst fra venstre: Tshawe Baqwa, Agnete (Agnetesh) Husebye, Rasmus Wold, Silya Nymoen, Birk Ruud, Mona Berntsen, Thomas Numme, Cecilia Brækhus, Petter Schjerven, Aurora Gude.
NORGES TØFFESTE KJENDIS: Deltagerne øverst fra venstre: Tshawe Baqwa, Agnete (Agnetesh) Husebye, Rasmus Wold, Silya Nymoen, Birk Ruud, Mona Berntsen, Thomas Numme, Cecilia Brækhus, Petter Schjerven, Aurora Gude. Foto: Morten Bendiksen

Birk Ruud (21): Freestylekjører med to X-Games gullmedaljer.

Petter Schjerven (53): Programleder og forfatter, kjent fra programmer som «Typisk norsk» og «Top Gear Norge».

Tshawe Baqwa (41): Rapper i suksessduoen «Madcon». Vinner av «Skal vi danse» i 2007.

Cecilia Brækhus (39): Proffbokser fra Bergen.

Mona Berntsen (31): Danser som har jobbet med artister som Madonna og Justin Bieber. Dommer i TV 2-programmet «Norske Talenter».

Rasmus Wold (29): Komiker og fast paneldeltager i NRKs «Ramm, ferdig, gå!»

Silya Nymoen (43): Artist og låtskriver. Vinner av «Stjernekamp» 2013. Har også deltatt i Melodi Grand Prix, «Hver gang vi møtes» og «Den du veit».

Agnete Husebye (25): YouTube-profil som deltok i fjorårets «Skal vi danse».

Aurora Gude (28): Influenser. Tidligere vinner av «Paradise Hotel» og «Charterfeber»-profil. Har også deltatt i «Camp Kulinaris».

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2021, og sist oppdatert 31/05 2021.

Les også