De beste slagsmålene

Stort ego pluss stort ego er lik bråk. Her er de beste kjendisslagsmålene de siste tiårene.

Foto: Getty Images
Publisert

Tommy Lee vs Kid Rock

Både den velutstyrte Mötley Crüe-trommisen Tommy Lee og den surmulte Kødd Rock har vært sammen med den storbrystede Pamela Anderson, og denne feiden stammer antageligvis derfra.

Om det var Lee eller Rock som begynte, vites ikke (begge skylder på hverandre), men de skal i hvert fall ha truet hverandre lenge på e-post og sms. En nyttårsaften befant begge seg i Las Vegas, og angivelig skal Rock ha tatt med seg to kompiser og stormet hotellrommet der Lee bodde - sånn rent bortsett fra at de tok feil rom.

Senere, under MTV Video Music Awards, tok Rock og bitchslappet Lee med oversiden av hånda, og la inn enda en karamell før han ble båret vekk av vaktene. Rock hevder Lee hadde slengt dritt til ham under hele prisutdelingen, mens Lee hevder han var i ferd med å reise seg og gi Rock en klem da han så ham komme stormende.

Foto: Universal

And the winner is: Antagelig Kid Rock, men vi liker best Tommy Lee. Han skulle jo bare gi Rock en klem.


Bill Murray vs Chevy Chase

Det viser seg at Chevy Chase, 80-tallets morsomste mann, er en kødd, og alle som har jobbet med ham, mener det. Bill Murray er derimot verdens koseligste fyr. Det liker vi i hvert fall å tro.

Foto: Warner Bros

Chevy Chase fikk gjennombruddet sitt som en del av «Saturday Night Live»-ensemblet, og da han sluttet på TV for å begynne med film, ble han erstattet av Murray. Bill var en verdig etterfølger, men det syntes ikke Chase. Da Chase dukket opp igjen på SNL, denne gangen som «special guest», tok Murray en for teamet, og påpekte at ingen likte Chase.

Deretter fulgte det en hissig krangel hvor temaer som «puling av koner» og «hudproblemene til Murray» ble diskutert, før de begynte å slåss fysisk.

And the winner is: Bill Murray.

I kampens hete klarte han å si at Chase hadde «medium talent», noe som er ganske imponerende med tanke på at den opplagte fornærmelsen i en slik situasjon ville vært «no talent».

Og hvor er de nå? Murray er kritikerrost som både komiker og for de mer seriøse rollene sine, og hvor Chase er, vites ikke.

Axl Rose vs Tommy Hilfiger

Axl Rose er ei pyse. Riktignok er han utvilsomt stor i kjeften, og han har et av rockehistoriens største egoer, men strengt tatt har han vel bare banket opp ekskona si.

Ikke at det mangler på tilbud. Axl har trukket seg fra slåsskamper med både Mötley Crües Vince Neil og tidligere sjef i magasinet Spin, Bob Guccione Jr. Så møtte han motedesigneren Tommy Hilfiger på bursdagsfesten til skuespillerinnen Rosario Dawson i mai 2006.

Angivelig skal Axl ha flyttet på drinken til Hilfigers kjæreste, og Hilfiger skal derfor ha klapset Axl over fingrene og bedt ham sette den tilbake. Dermed var krangelen i gang, og Hilfiger klinte til Axl på kjeften. Deretter ble moteguruen dratt ut av klubben av sin egen bodyguard, og Axl dedikerte låta «You’re Crazy» til «my good friend Tommy Hilfiger».

And the winner is: Tommy Hilfiger. Axl Rose var kanskje den egentlige vinneren, men Hilfiger sto opp for kjæresten og fikk levert fra seg en karamell rett i trynet på en av 80- og 90-tallets største sutrekopper.

Prince vs Sinead O'Connor

Sinéad O’Connor er irsk, bitter og evig premenstruell. Da hun rev i stykker et bilde av paven, sa Frank Sinatra at han ville gitt henne juling dersom hun var en kar.

Prince er en liten, kåt hissigpropp, og det finnes ikke mange slåssdverger på hans størrelse. Så hva gjør Prince?

Han går etter dama.

I 1990 spilte O’Connor inn en uautorisert versjon av Prince-låta «Nothing Compares 2 U». Den lille pop-gnomen ble hissig og inviterte O’Connor hjem for å «snakke» om problemet. En krangel ledet til fysisk kamp, og ifølge O Connor kunne den lille faktisk gi fra seg et og annet slag.

O’Connor selv kunne bare spytte på ham («I spat on him quite a bit»), og til slutt måtte hun rømme huset.

And the winner is: Prince, noe som kom som en overraskelse både på oss og O’Connor.

Mick Jagger vs Charlie Watts

Det er liksom ikke til å komme unna at Mick Jagger på et eller annet tidspunkt ville komme til å få seg en på trynet av en Rolling Stone. Det merkelige er at det var den ellers så sindige trommisen Charlie Watts som slengte ut knyttneven.

Foto: Scanpix

Det hele skjedde på et hotell i Amsterdam i 1984. Angivelig skal Jagger og svirebroren Keith Richards ha vært på fylla, og klokken fem om morgenen ringte Jagger til Watts, som da lå og sov, lurte på om «Is this my drummer?» og at han måtte komme ned med en gang. Watts sto opp. Barberte seg og kledde på seg dressen sin. Så knøt han slipsknuten, tok på seg de nypussede skoene sine, gikk ned og klinte til Jagger så det sang i hele bygget og Richards måtte gripe tak i beinet hans slik at han ikke skulle fly ut vinduet.

«Aldri kall meg ‘din trommis’ igjen», sa Watts. «Du er min vokalist».

And the winner is: Charlie Watts. En ekte gentleman kler seg før han skal slåss. Antageligvis har han større stones enn noen andre i Stones.

Paris Hilton vs Shanna Moakler

Paris Hilton har aldri sloss, hevder hun, fordi hun er redd for at noen skal ødelegge ansiktet hennes (ryktet sitt er hun tydeligvis mindre redd for). Skuespiller og modell Shanna Moakler kunne ikke bry seg mindre da hun slo Hilton rett i trynet fordi hun hadde klint med eksmannen hennes; Blink-182-trommis Travis Barker.

Det hele skjedde på et utested i Los Angeles, og angivelig skal Hilton ha pratet med ekskjæresten Stavros Niarchos da slaget falt. Niarchos skal ha tatt i et tak og dyttet Moakler av gårde ned en trapp for deretter å helle en drink over henne. Moakler dro av gårde og kom tilbake med politiet, men de gjorde ingen verdens ting.

Antagelig fordi det var helt uforståelig at Hilton og Moakler kunne slåss over en fyr som Travis Barker.

And the winner is: Shanna Moakler. Hun fikk kanskje mest juling, men mellom Hilton og Moakler var det likevel hun som leverte det eneste slaget.

50 Cent vs Ja Rule

Mye tyder på at 50 Cent ble sluppet på hodet som barn, og Ja Rule er som rappere flest. Han slåss og røyker dop, og drømmer om drive-by shooting.

Foto: Scanpix

Ingen vet hvordan eller hvorfor feiden mellom halvdollaren og Ja Rule startet, men bitchinga eskalerte da 50 Cent klinte til Ja Rule, og herr Rule¿ eller i det minste en av herr Rules gjeng, knivstakk en i 50 Cents gjeng. Deretter fortsatte de å kaste dritt til hverandre i tekster og på nettet. Angivelig skal Ja Rule ha prøvd å begrave stridsøksa, men 50 Cent er ikke interessert.

And the winner is: 1-0 til musikkindustrien, slik vi ser det, men nå drømmer jo vi om at det blir flere gangsterrap-drivebys i tiden fremover.

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2010.

Les også