De 10 beste bryllupsfilmene

Disse filmene vil få deg i bryllupsmodus.

Foto: ©gramercypictures (Everett Collection)
Publisert

(SIDE2): Den franske filmen «Familiekaos» har norsk premiere denne uken.

I filmen møter vi et ektepar som får satt sin toleranse på prøve da de fire døtrene finner seg kjærester fra andre kulturer.

I forbindelse med premieren, har vi kåret tidenes beste bryllupsfilmer. Er du helt uenig? Si din mening nederst i artikkelen.

10. «La Cage aux Folles»/«The Birdcage»

«The Birdcage» er en nyversjon av italienske «La Cage aux Folles», og begge er verdt å se. Filmene handler om to homofile menn som blir bedt om å fremstå som «normale» og konservative i møte med sønnens forlovede og svigerforeldre.

9. «Seven Brides for Seven Brothers»

Adam, den eldste av syv brødre, reiser til byen for å finne en kone. Han finner Milly allerede samme dag, og hun aksepterer hans frieri. Men hun vil gjerne ha brødrene hans ut av huset, og prøver å gjøre dem gifteklare.

8. «Bridesmaids»

Hvem har sagt at det bare er bruden som opplever en viktig dag? Også brudepikene vil skinne, spesielt brudepikene i denne filmen.

7. «Father of the Bride»

Her trekker vi fram både originalen fra 1950 og nyversjonen fra 1951. George Banks sliter med å akseptere at datteren hans har blitt voksen og skal gifte seg.

6. «Monsoon Wedding»

Denne indiske filmen klarte å gjøre suksess også hos et vestlig publikum i 2001. To familier samles i New Dehli da unge Aditi skal giftes bort. Men bryllupet er ikke uten problemer.

5. «Rachel Getting Married»

Kym kommer hjem da søsteren Rachel skal gifte seg. Etter ni måneder på rehabilitering, har hun blitt nykter. Men familiekonfliktene dirrer like under overflaten, og snart vil noen sprekke.

4. «Wedding Crashers»

Bestevennene John og Jeremy har gjort suksess i å delta i tilfeldige bryllup. Det er nemlig den beste måten å treffe damer på. Men så begår den ene av dem en stor synd: Han forelsker seg.

3. «Melancholia»

«Melancholia» er i en helt annen sjanger enn de andre filmene på listen, men er uten tvil en svært god film. Lars von Triers film om timene før jordens undergang, er både pompøs, tragisk, filosofisk og dramatisk.

2. «Fire bryllup og en gravferd»

Charlie er den perfekte forlover, men livredd for selv å inngå forpliktelser. Tittelen oppsummerer deler av historien, og det er ikke uten grunn at filmen har blitt en moderne klassiker.

1. «Corpse Bride»

Tim Burtons dukkefilm er både mørk og morsom. Victor skal gifte seg med den nydelige Victoria, men husker ikke ekteskapsløftene. Han går ut på kirkegården for å pugge teksten. Men øvelsen får katastrofale konsekvenser, da den døde Emily tror at hun har giftet seg med Victor.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2014.

Les også