Instagram

Damer vi digger på instagram: Paige Spiranac

25-åringen er en stødig golfspiller med over 1,5 millioner følgere på Instagram.

<b>GOLF-FENOM: </b>Paige Spiranac har blitt en populær dame - både på og utenfor golfbanen<b> </b>
GOLF-FENOM: Paige Spiranac har blitt en populær dame - både på og utenfor golfbanen Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Mange forbinder nok golf med godt voksne menn i fargerike klær, piqueskjorter og høy «gutteklubben Grei»-stemning. Nei, «sexy» er neppe ordet mange tenker på når de hører noen prate om golf, men da har de ikke stiftet bekjentskap med golf-fenomenet, modell og sosiale medier-kjendis Paige Spiranac.

Den amerikanske skjønnheten startet med golf som 12-åringen etter at drømmen om en potensiell turnkarriere gikk i vasken som følge av skader.

Golf skulle bli et godt valg for kvinnen fra Denver, Colorado. I løpet av ungdomsårene gjorde hun sine saker bra, ble tilbudt et stipend på University of Arizona. Spiranac valgte senere å skifte over til San Diego State University, noe som skulle vise seg å bli en suksess. I løpet av sine år ved universitetet ble det en rekke topplasseringer og 1. plass i Mountain West Conference Championship - den første i universitetes historie.

Etter skolen satset Spiranac på en profesjonell karriere innen sporten med varierende hell. I 2016 var sist gang hun deltok i en større, profesjonell golfturnering, men det betyr ikke at amerikaneren er et uskrevet blad i golfverden.

Instagram-kjendis

Spiranac opprettet en konto på sosiale medier først og fremst for å filme seg selv utføre forskjellige trikseskudd. Det tok dog ikke lang tid før diverse sponsorer og magasiner oppdaget den blonde skjønnheten.

Etter en artikkel om Spiranac dukket opp på nettsiden Total Frat Move, gikk antall følgere på golferens Instagram-konto fra 10.000 til over 100.000 på bare to dager. I skrivende stund har de 100.000 vokst til over 1,5 millioner følgere og Spiranac har blitt en het potet i det internasjonale golfmiljøet. Hun har en rekke sponsoravtaler, blant annet med golfutstyr-produsentenen PXG og golfappen 18Birdies.

I tillegg er hun ambassadør for organisasjonen Cybersmile Foundation. Organisasjonen arbeider med å bekjempe nett-mobbing, et ubehag Spiranac har fått oppleve mye av selv. For det å være en attraktiv kvinne som spiller golf og like å stille til sexy bildeserier er ikke alltid like populært. Mange har kritisert Spiranac for å spille på sex og at invitasjoner til diverse turneringer er basert mer på hennes utseende enn golftalent. Det har gjort at 25-åringen har engasjert seg sterkt i kampen mot nettmobbing.

- Folk tror at jeg er der jeg er i dag på grunn av klærne jeg går i. Den påstanden er urettferdig overfor meg og alle tingene jeg har oppnådd i livet. Jeg vil anta at jeg gjør mer veldedighetsarbeid enn mange andre profesjonelle golfere. Det føles urettferdig når personer sier «du har bare det du har i dag fordi du viser kløft». Antagelser som det er en urettferdighet vi kvinner opplever hver eneste dag, og jeg ser mye av det i golfmiljøet, uttalte Spiranac til The Guardian i 2018.





- Jeg vet mange i golfmiljøet kun ser på meg som en gimmick, men jeg mener ikke selv at jeg er det. Dersom jeg var mann og hadde samme antall følgere på sosiale medier, tror jeg neppe folk ville omtalt meg som en gimmick. De hadde sagt det var bra, la 25-åringen til.

Spiranac ser ikke ut til å lenger bry seg nevneverdig om hva kritikerne mener. Hun har stilt opp lettkledd både for Sports Illustrated og Maxim, og gikk tidligere i år til angrep på LPGA-ledelsen da de innførte strengere regler for kleskoden til kvinnelige golfere.

Til magasinet uttalte hun at den sexy bildeserien var med på å ta noe tilbake fra nettrollene som har lagt igjen stygge kommentarer.

- Det var frigjørende å få være meg selv, og ikke føle at jeg er mindre verdt enn andre, at jeg ikke har oppnådd noe i livet, at jeg er en hore eller at foreldrene mine hater meg - ting som folk skriver til meg hver eneste dag. (...) Det har vært en frustrendre reise. Det å få lov til å vise frem en sexy side av meg selv med selvtillit, fornøyd med egen kropp var et utrolig sterkt øyeblikk for meg og noe jeg er evig takknemlig for, fortalte modellen i en følelsladet video til Sports Illustrated etter fotograferingen var over.

25-åringen sier hun heller forsøker å bruke populariteten til å bringe golf-idretten til nye, unge mennesker.

- (...) Jeg besøker en rekke skoler hvor jeg prater om nettmobbing. Samtidig forsøker jeg å introdusere unge mennesker for golf. Jeg gjør virkelig alt jeg kan for å bringe golf til folket og samtidig gjøre det til noe gøy og kult, har hun uttalt til Golf.com.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2018, og sist oppdatert 24/09 2018.

Les også