Christopher Mørch Husby trivdes ikke som kjendis

Christopher Mørch Husby åpner om livet med Jan Thomas: – Lå fotografer i buskene

Christopher Mørch Husby hatet oppmerksomheten som fulgte da han som 19-åring ble kjæreste med Jan Thomas. I dag er 33-åringen endelig komfortabel i rampelyset.

<b>CHRISTOPHER MØRCH HUSBY:</b> Etter å ha holdt seg unna offentlighetens søkelys i mange år, er Christopher Mørch Hubsy tilbake i «Farmen kjendis» på TV 2.
CHRISTOPHER MØRCH HUSBY: Etter å ha holdt seg unna offentlighetens søkelys i mange år, er Christopher Mørch Hubsy tilbake i «Farmen kjendis» på TV 2. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Denne vinteren ser vi Christopher Mørch Husby (33) jobbe og slite på Steinsjøen gård i TV 2-programmet «Farmen kjendis».

Gründeren har holdt seg unna rampelyset i flere år, og var derfor ikke helt overbevist da han ble spurt om å delta i det populære reality-programmet.

– Jeg var litt skeptisk først, for jeg har jo sett både drama og klining på «Farmen» tidligere. Men jeg fikk høre at det var en bra gjeng som skulle være med. Etter at familie og venner overbeviste meg om at jeg måtte takke ja, tenkte jeg: «Jeg er klar. La det komme», smiler han.

Les også: Farmen kjendis-delta­gernes kalddusj: – Vi har ikke strøm eller inn­lagt vann

<b>JAN THOMAS:</b> Da han ble sammen med den 22 år eldre kjendisstylisten Jan Thomas i 2008, gikk mediene nærmest amok. Det var ingen enkel tid for Christopher. Her fra Stordalens 16. mai-fest i 2014.
JAN THOMAS: Da han ble sammen med den 22 år eldre kjendisstylisten Jan Thomas i 2008, gikk mediene nærmest amok. Det var ingen enkel tid for Christopher. Her fra Stordalens 16. mai-fest i 2014. Foto: NTB

Tidligere gift med Jan Thomas

Det norske folk ble først introdusert for Christopher i 2008. Som 19-åring jobbet unggutten som personlig assistent for kjendisstylisten Jan Thomas (56), og etter hvert ble det offentlig at de to hadde innledet et forhold.

Født: 27. mai 1989

Alder: 33 år

Yrke: Stylist

Fra: Lørenskog

Bosted: Oslo

Se mer

Mediene så sensasjonen i aldersforskjellen på 22 år, og man kunne lese overskrifter som «Nesten lovlig kjæreste» og beskrivelser som «den ene kunne vært faren til den andre».

– Det var mye mer heksejakt før. Det var ikke uvanlig om det lå fotografer i buskene et sted. Jeg husker at fotografene fulgte etter oss til og med på ferie. Det var veldig annerledes på den tiden, minnes Christopher.

Oppmerksomheten ble ikke mindre da Jan Thomas gikk ned på kne og fridde sommeren 2008. Året etter giftet de seg, og frem til bruddet i 2015 var det et enormt medietrykk på Christopher og eksmannen.

<b>GIFTET SEG:</b> Christopher og Jan Thomas på vei inn til bryllupsmiddagen på Ekeberg-restauranten i 2009.
GIFTET SEG: Christopher og Jan Thomas på vei inn til bryllupsmiddagen på Ekeberg-restauranten i 2009. Foto: VG/Espen Braata

– Jeg var aldri ordentlig komfortabel med å være i media før. Det var noe jeg gjorde fordi jeg følte at jeg måtte, at det var litt forventet av meg, medgir 33-åringen.

Les også: Jan Thomas og kjæresten Harlem på flyttefot igjen

Deltok i «Skal vi danse»

Samme år som bruddet med Jan Thomas, valgte Christopher å takke ja til en deltagelse i TV 2-programmet «Skal vi danse».

– Jeg tenkte: «Nå gjør jeg noe for meg selv. Det blir sikkert en bra opplevelse». Men det var for tidlig. Da følte jeg at jeg fikk bekreftet at jeg ikke ville ha noe med media og offentlig oppmerksomhet å gjøre, så jeg trakk meg fra programmet.

Utenfor offentlighetens søkelys, har Christopher fortsatt å jobbe med eksmannen som deleier i «Jan Thomas studio».

<b>TRAKK SEG:</b> I 2015 valgte Christopher å trekke seg fra «Skal vi danse». Dette var samme året som bruddet med ektemannen, og gjennom TV-programmet fikk han bekreftet at han ikke trivdes med å være i media.
TRAKK SEG: I 2015 valgte Christopher å trekke seg fra «Skal vi danse». Dette var samme året som bruddet med ektemannen, og gjennom TV-programmet fikk han bekreftet at han ikke trivdes med å være i media. Foto: Berit Roald / NTB

Det var først i 2021 at han begynte å varme opp for tanken om å innta rampelyset igjen.

– Jeg ble spurt om å delta i «Camp Kulinaris». Jeg er kjempefan av programmet, har sett alle episodene og syns det er så «feelgood» og gøy. Jeg er ikke så veldig interessert i mat, men det så ut som et fint program med sol og sommer i Kragerø.

– Jeg hadde verdens beste opplevelse der, og kjente at jeg hadde landet. Det var en veldig deilig følelse, smiler han.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

<b>HARD JOBBING:</b> – Jeg holdt på å jobbe meg i hjel inne på gården, og var dritsliten. Jeg husker at jeg sto på tunet med en av de andre deltagerne. Klokka var kanskje to om natten og vi hadde jobbet på et tak hele dagen. Vi så på hverandre og sa: «Skal vi grine litt?», forteller Christopher.
HARD JOBBING: – Jeg holdt på å jobbe meg i hjel inne på gården, og var dritsliten. Jeg husker at jeg sto på tunet med en av de andre deltagerne. Klokka var kanskje to om natten og vi hadde jobbet på et tak hele dagen. Vi så på hverandre og sa: «Skal vi grine litt?», forteller Christopher. Foto: TV 2

«Farmen kjendis» 2023

At 33-åringen i dag har latt seg følge av TV-kameraer i «Farmen kjendis» er et stort skritt fra unggutten som helst ville unngå oppmerksomhet.

– Jeg har en helt annen ro nå, det tror jeg er den største forskjellen. Den har nok bare kommet med at jeg har blitt eldre. Jeg har gått fra å være 19 år til å bli 33. 14–15 år gir enormt mye erfaring, og det er jeg veldig takknemlig for, smiler Christopher til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2023, og sist oppdatert 14/02 2023.

Les også