Britenes mest utskjelte

Dette er britenes svar på Jersey Shore.

Foto: Splash News/Mercury Press (Splash News/Mercury Press)
Publisert

(SIDE2:) Da de store BAFTA TV-prisene skulle deles ut tidligere i år, var TV-serier som «Sherlock» og «Downton Abbey» nominert til folkets pris. Det var også «The Only Way Is Essex». Og sistnevnte realityserie vant.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ansiktsuttrykkene til de involverte, mer profesjonelle partene var ikke til å ta feil av. Ei heller overraskelsen til publikum eller den elleville gleden til de nybakte realitystjernene.

Da «Towie» vant folkets TV-Bafta sammenliknet en kommentator at det var som Sex Pistols skulle invadert en av dronning Elizabeths jubileer. Prisen ble heftig debattert i etterkant.

Besatt av berømmelse
«The Only Way Is Essex» eller Towie er et realityshow som TV-selskapet ITV2 gjerne innrømmer er «modifisert, litt styrt og der folk kan si hva de vil, men på en strukturert måte». Serien følger ni unge mennesker i Essex, hvorav tre modeller/glamourmodeller, en nattklubbeier og en eks-nesten-profesjonell fotballspiller.

Serien har fått mye kritikk for hvordan den portretterer ungdom i velstående Essex. Andre hevder at det er nettopp dette som karakteriserer ungdom fra Essex - unge, litt hjernetomme personer som mangler elementær kunnskap, men som er besatt av penger og berømmelse.

Jentene er stort sett blonde og er i alle fall innom fake tan-salongen en gang i uka. Og alle snakker bredeste Essex-slang.

- Vi er fra Essex så dette er Essex, sier deltakeren Kirk Norcross.

Er 20, ser ut som 39
Mediene har stort sett vært ganske negative i sin kritikk.

- Essex-jentene Amy og Sam er 20, men ser ut som de er 39, skrev The Guardian om dette «kvalmende» showet.

Serien har imidlertid gjort kjendiser av sine deltakere og de er ofte å se på fester og andre steder, men altså mest i Essex.

Serien har produsert medieoverskrifter som «Life's a beach: Only Way Is Essex star Sam Faiers can't decide between two skimpy bikinis on Tenerife holiday».

Jobbet gratis
Det vakte oppsikt da det ble kjent at flesteparten av dem ikke engang fikk minstelønn på fem pund i timen for å delta i første sesong av serien, faktisk deltok flere av dem gratis.Mens andre raljerte at med den hjernekapasiteten enkelte av dem utviste, så var det ikke så rart.

Det ble rettet opp i andre sesong.

Oppsiktsvekkende hendelser
På mange måter viser «Towie» en del hendelser du ikke så ofte ser i andre realityserier.

- Lauren Pope og Kirk Norcross fant hverandre gjennom serien. Såpass at de valgte å ta en «his & hers»-neseplastikk. Men ikke lenge etterpå gjorde paret det slutt. Dog har de ganske matchende neser.

- Hun er ikke engang en figur i serien, hun ble bare tatt inn for å skape friksjon. Deltaker Lauren Goodger slo tilbake mot konkurrent Lucy Mecklenburgh som var ute etter forloveden hennes, Mark Wright.

- Produsentene av serien forsøkte å få en av de store kleskjedene til å lage egne Essex-kolleksjoner. Ingen bet på.

- Towies Lydia Bright gjenskaper Jennifer Anistons sexy nakencover.

- Dro på boot camp for å bli kvitt vinterfettet.

SE MUSIKKVIDEOEN TOWIE-GJENGEN LAGET

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2011.

Les også