Nordmannen Viggo Venn vant «Britain's Got Talent»

Blakke Viggo Venn ble millionær

Ikke bare vant Viggo Venn «Britain's Got Talent», han vant også en premie på 3,4 millioner kroner. Det kommer godt med for den blakke klovnen.

<b>VIGGO VENN:</b> Norske Viggo Venn overrasket alle og vant populære «Britain's Got Talent» tidligere i juni.
VIGGO VENN: Norske Viggo Venn overrasket alle og vant populære «Britain's Got Talent» tidligere i juni. Foto: Dymond/Thames/Shutterstock
Publisert

Viggo Venn (34) har blitt superstjerne etter at han vant det britiske talentprogrammet «Britain›s Got Talent» tidligere i juni.

Kongsberg-mannen lever ut klovnedrømmen og sjarmerte britene med sine sketsjer og kjennemerker som gul refleksvest og sangen «One More Time».

– Det er så absurd hele greia. Jeg tenkte jo at det bare var komisk at jeg i det hele tatt skulle på audition, forteller vinneren til Aftenposten.

Les også: Harald Eia og Petter Northug: – Jeg trodde det var skjult kamera

Vant 3,4 millioner kroner

For seieren kan han også innkassere hele 3,4 millioner kroner. Premien vil nok få stor innflytelse på livet hans fremover, for tilværelsen som klovn har ikke gitt ham mye inntekt hittil. Viggo har vært blakk så lenge han kan huske.

– Jeg har ikke kjøpt klær eller spist pasta med saus på seks år. Tørkestativ eller skittentøyskurv har jeg ikke hatt siden barndommen, forteller han til avisen.

<b>HELOMVENDING:</b> Dommer Simon Cowell likte ikke den norske klovnen i starten, men i løpet av sesongen ble han overbevist og endte med å elske opptredenene til Viggo.
HELOMVENDING: Dommer Simon Cowell likte ikke den norske klovnen i starten, men i løpet av sesongen ble han overbevist og endte med å elske opptredenene til Viggo. Foto: Dymond/Thames/Shutterstock

Han har ikke hatt et eget sted å bo, men overnattet på sofaer hos ulike venner.

Etter videregående begynte han å studere økonomi, men da han fikk høre om klovneskolen L’École Philippe Gaulier i Paris, hoppet han av studiene. De siste årene har han turnert i Europa, USA og Australia, men inntektene har latt vente på seg.

Hver julaften er han sykehusklovn på Rikshospitalet.

– Viggo var verdens snilleste og greieste lille gutt. Da han sluttet på økonomistudiene og begynte på klovneskolen i Paris, sukket vi vel litt: Der røk tre år med studielån. Men etter finalen kan han vel cashe ut alt sammen. Jeg er også veldig glad for at han hvert år jobber for Sykehusklovnene, forteller pappa Bjørn Venn til Aftenposten.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Betale ned gjeld

Det aller første Viggo skal gjøre med premien, er å gjøre opp gjeld til faren.

– Jeg skal betale 3500 kroner til pappa som jeg måtte låne for å kjøpe en gyngehest til en sketsj, forklarer han.

<b>FORRÆDER:</b> Sesong 3 av «Forræder» ble spilt inn før Viggo vant «Britain's Got Talent» og kommer på TV 2 til høsten.
FORRÆDER: Sesong 3 av «Forræder» ble spilt inn før Viggo vant «Britain's Got Talent» og kommer på TV 2 til høsten. Foto: Espen Solli/TV 2

Da 34-åringen ankom Gardermoen noen dager etter seieren, fortalte han at refleksvestene hadde kostet ham dyrt. Hele 3892 har han gått til innkjøp av.

– Jeg er blakk, sa han til Nettavisen, som lurte på hva han hadde tenkt til å bruke million-premien på.

– Akkurat nå har jeg ikke fått den premien ennå, så hvis noen kan spandere flytoget, hadde det vært all right!

Denne saken ble første gang publisert 21/06 2023.

Les også