Underholdning

Birgit Skarstein om den første tiden etter ulykken: - Plutselig var alt snudd opp ned

Det er i Ida Fladen sin podkast at Birgit Skarstein nå forteller om hvordan hun opplevde å bli lam som 20-åring.

TØFF HISTORIE: Birgit Skarstein ble først kjent for det norske publikum gjennom NRK-serien «Ingen Grenser». Etter dette har stadig flere latt seg imponere av Levanger-jenta.
TØFF HISTORIE: Birgit Skarstein ble først kjent for det norske publikum gjennom NRK-serien «Ingen Grenser». Etter dette har stadig flere latt seg imponere av Levanger-jenta. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Sist oppdatert

Birgit Skarstein (30) fremstår i dag som en jente med stor selvtillit og trygghet. Men slik har det ikke alltid vært.

Under en operasjon i 2009 endret nemlig alt seg, og den da 20 år gamle Birgit kunne ikke leve det livet hun hadde planlagt.

– Det var veldig tøft. Jeg var 20 år og på vei ut i livet, og på vei til å skape meg et eget liv som student og menneske. Jeg følte at NÅ begynner livet, men plutselig var alt snudd opp ned, forteller Birgit åpenhjertig i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden».

MED FORLOVEDEN: Birgit Skarstein er forlovet med Martin Sletten. Her er de to ved en tidligere anledning.
MED FORLOVEDEN: Birgit Skarstein er forlovet med Martin Sletten. Her er de to ved en tidligere anledning. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Tøff periode

Sykehustabben gjorde at den blide jenta, som elsket å være ute i skog og mark, og hjelpe andre, plutselig var den som måtte ha hjelp.

– Jeg var veldig usikker. Jeg måtte lære meg alt på nytt, og trengte masse hjelp. Alt som før gikk av seg selv, måtte jeg nå bruke masse tid på. I tillegg begynte folk å behandle meg annerledes og snakke til meg som om jeg var en baby. Det var veldig tøft, sier hun.

Trente seg opp igjen

I dag er Birgit i verdenstoppen i både roing og langrennspigging. Hun tror resultatene har kommet fordi hun tidlig bestemte seg for å ikke la et liv i rullestol stoppe henne.

– Jeg kunne ikke endre situasjonen, så jeg tenkte at det var to ting jeg kunne gjøre. Og det var å trene opp kroppen min og lære meg å leve med det. Da visste jeg at jeg hadde gjort alt jeg kunne.

Denne saken ble første gang publisert 27/03 2019, og sist oppdatert 27/03 2019.

Les også