vi menn poker

Bånnsolid NM av Iglesias

Steven Iglesias imponerte internasjonalt tidligere i år - det har han fortsatt med i NM

Steven Iglesias under deep stack-turneringen. Ledsager Daniel Grytten til venstre
Steven Iglesias under deep stack-turneringen. Ledsager Daniel Grytten til venstre Foto: Tomas Stacha
Sist oppdatert

Tekst: Henning Skjørsæter

Han overrasket alle under WSOP-eventet $ 10K NLH 6-Max, og har gjort en mildt sagt god figur under poker-NM på Gardermoen. Steven Iglesias står i stadig større grad frem som en mann det er verdt å følge med på.

Mistet synet

Steven fra Skodje på Sunnmøre har spilt poker i ni i år, men i 2014 skjedde noe som satte både livet og pokerkarrieren på hodet: Steven mistet gradvis synet. I dag, tre år senere, er han fullstendig blind. Men spiller altså poker på høyeste nivå.

Hovedforklaringen er selvfølgelig Steven selv. Vi treffer han i baren på årets NM-arena Thon Hotel Oslo Airport, hvor han puster ut mellom slagene med et knippe venner. Da vi ber Steven trekke fram sin største styrke som pokerspiller, kommer svaret kontant.

- Lidenskapen for poker, rett og slett. Alle kan bli god til noe, hvis de bare fokuserer på den tingen. Og jeg bruker veldig mye tid på poker… I tillegg så er jeg en aldri så liten perfeksjonist. Hvis man først skal bruke tid på noe, så skal det gjøres bra!

Rett og slett god

Det er nok mange som lar seg imponere av Stevens pokerferdigheter med tanke på at han er blind. Men dersom man følger han gjennom en turnering, blir det fort tydelig at han har imponerende ferdigheter – uavhengig av synshemmingen. Selv tror han ikke blindheten påvirker han i særlig grad.

- Nei, det tror jeg ikke påvirker meg så mye. Ikke nå, men det gjorde det i starten. For eksempel under NM her på Gardermoen i fjor.

Steven sine skills er det ingen tvil om, men én annen person skal også ha litt ære for de imponerende resultatene i år: Kompisen Daniel Grytten fungerer som ledsager, noe som vil si at han har ansvar for å fortelle Steven hvilke kort han har, og holde oversikt over hvor mye chips motspillerne har. En ansvarsfull oppgave, som Daniel ser ut til å ta med stort alvor. Samtidig er det tydelig at kompisene stortrives med samarbeidet.

- Som ledsager har jeg ikke lov til å påvirke spillet hans. Men det er jo selvfølgelig viktig at Steven får riktig informasjon fra meg. Dersom jeg for eksempel skulle prestere å si feil kort, vil det selvfølgelig være katastrofalt. Jeg har lært veldig mye av samarbeidet selv, for jeg kunne jo ingenting om poker da jeg møtte Steven for to år siden. Når vi møtes og spiller nå, kan det fort bli 12 timer nettpoker, bare for å få mest mulig trening, forteller Daniel.

Hårete mål

Det er gjerne også sånn at man ikke kommer seg til topps hvis man ikke har ambisjoner, og heller ikke her skorter det hos Steven: Han satte seg et relativt hårete mål før NM, om å komme i pengene i de tre hovedturneringene. Og han er langt på vei mot å nå målet, etter at han kom i pengene i main, og kom langt i deep stack.

- Det ble min. cash i main, og det var litt bittert. Jeg gikk all in med 55, og ble synt med A2. Så kom det et ess i floppen. Jeg er en veldig analytisk og kritisk person, men stort sett er jeg fornøyd med alle valgene jeg gjorde. Likevel er det selvfølgelig surt å være så nær 300k. Jeg føler at jeg gjorde alt riktig, men noen ganger har man bare litt uflaks. Sånn er spillet, konstaterer Steven.

I skrivende stund, mandag kveld, sitter Steven med chip stack på imponerende 245k i Turboen, noe som plasserer han på tredjeplass for øyeblikket. Drømmen om å havne i pengene i alle tre events lever altså i beste velgående, og vi gleder oss til å følge han videre - både i NM og videre i karrieren.

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2017, og sist oppdatert 02/07 2020.

Les også