Denise Richards

Badescenene som skapte Denise Richards

Denise Richards har hatt en lengre og mer kritikerrost karriere enn mange husker. Det lønner seg ikke alltid å være den peneste jenta i klassen. 

<b>PÅ SVØM:</b> Scenen som gjorde at alle vet hvem Denise Richards er.
PÅ SVØM: Scenen som gjorde at alle vet hvem Denise Richards er. Foto: Sony Pictures
Sist oppdatert

Denise Richards slo ned som et bombenedslag da hun steg lettkledd opp av bassenget i den erotiske thrilleren «Wild Things» i 1998, med noen scener som har fått mange repetisjoner på mangt et gutterom opp gjennom årene.

Hun hadde allerede hatt en rekke gjesteopptredener i svært populære TV-serier som «Beverly Hills 90210», «Seinfeld», «Lois and Clark» og «Melrose Place», i tillegg til noen mindre roller i filmer, deriblant parodifilmen «Loaded Weapon 1», der Charlie Sheen også hadde en liten rolle.

De to skulle møtes igjen senere, men det kommer vi tilbake til.

<b>KLASSISK VITENSKAPS­KVINNE:</b> Denise Richards som forskeren Christmas Jones og Pierce Brosnan som James Bond. En av Bonds replikker lyder: «I thought Christmas only comes once a year» ...
KLASSISK VITENSKAPS­KVINNE: Denise Richards som forskeren Christmas Jones og Pierce Brosnan som James Bond. En av Bonds replikker lyder: «I thought Christmas only comes once a year» ... Foto: Getty Images/Keith Hamshere

Slåssing fører til sex

Rollen som Kelly van Ryan i «Wild Things» skal hun ha tatt for å vise at hun hadde mer å by på enn lettbente komedier og roller som søt, pen og pyntelig. I filmen spiller hun en manipulerende femme fatale-aktig fristerinne, og sammen med Neve Campbell høstet hun mye skryt for sin rolletolkning.

Les også: (+) Mystiske, vakre og farlige: De uimotståelige «femmes fatales»

I tillegg er det altså noen dampende hete sexscener i filmen, blant annet en der de to jentene forsøker å drepe hverandre i bassenget, men ender med å ha seg med hverandre i stedet. Vips! så var Denise et sexsymbol, hun havnet på coveret av internasjonale mannfolkblad og figurerte høyt på flerfoldige «mest sexy»-lister.

Kanskje syntes ikke Denise at «Wild Things» gjorde nok for å fjerne snill jente-stempelet, for i 2004 stilte hun opp naken i Playboy, og var magasinets forsidepike i desember. Over hele ti sider viste Denise seg frem i all sin nakne glans, og salgstallene for nummeret var nok av det skyhøye slaget.

<b>FEMMES FATALES:</b> Neve Campbell og Denise Richards i «Wild Things».
FEMMES FATALES: Neve Campbell og Denise Richards i «Wild Things». Foto: NTB/Moviestore/REX

Kultfilm

<b>GJENNOM­BRUDD:</b> «Wild Things» ble filmen som gjorde Denise Richards kjent for de store massene.
GJENNOM­BRUDD: «Wild Things» ble filmen som gjorde Denise Richards kjent for de store massene. Foto: NTB/Moviestore/REX

Denise ble tidlig vant med å bli sett på som en av de vakreste jentene. Allerede på videregående hadde hun vunnet tilsvarende kåringer, og etter endt skolegang jobbet hun noen år som modell, med oppdrag i blant annet Paris, New York og Tokyo.

Filmkarrierens første store rolle kom i 1997, i filmen «Starship Troopers», science fiction-filmen som først ble sablet ned og gitt kalkun-stempelet, men som i etterkant har blitt en slags kultfilm for mange. Denise endte til og med opp med å bli nominert til en pris som beste nykommer i Blockbuster Entertainment Awards.

<b>HØYDEPUNKT:</b> Alle jenter drømmer om å bli Bond-pike.
HØYDEPUNKT: Alle jenter drømmer om å bli Bond-pike. Foto: Getty Images/Keith Hamshere
<b>VÅT OG VAKKER:</b> Denise fikk mye tid i badebassenget i filmen.
VÅT OG VAKKER: Denise fikk mye tid i badebassenget i filmen. Foto: NTB/Mandalay Ent/Kobal/REX

Bond-pike

Deretter fulgte altså «Wild Things», før Denise skulle ta det neste store steget; Bond-pike. Hun spilte vitenskapskvinnen Christmas Jones (tradisjonelt sett har jo Bond-piker tåpelige navn) mot Pierce Brosnan i «The World Is Not Enough» i 1999.

Hverken filmen eller Denise sin rolle er blant de mest minneverdige i Bond-serien, og hun høstet litt kritikk for ikke å se spesielt forskeraktig ut. Nå har det jo aldri vært et mål for James Bond-filmer at de kvinnelige karakterene skal være spesielt troverdige, så det tok hun med stor ro.

<b>DYNAMISK DUO:</b> Neve Campbell og Denise Richards spiller en utspekulert duo med en djevelsk plan.
DYNAMISK DUO: Neve Campbell og Denise Richards spiller en utspekulert duo med en djevelsk plan. Foto: NTB/Moviestore/REX
<b>SKJØNNHETEN OG UDYRET:</b> Michael Sheen og Denise fotografert i 2003. 
SKJØNNHETEN OG UDYRET: Michael Sheen og Denise fotografert i 2003.  Foto: NTB/Carolyn Contino/Rex

Lettbent TV

Hennes neste rolle kom i den satiriske mockumentaren «Drop Dead Gorgeous», som følger en fiktiv missekåring i en mindre by i Minnesota. Også denne filmen har fått en viss kultstatus, og Denise høstet igjen ros for sin rolletolkning som pen jente med spisse albuer.

Deretter ble det lengre mellom de store filmrollene, og Denise supplerte igjen med lettbente TV-serier. Hun fikk en rolle i «Friends», før hun spilte mot Charlie Sheen i «Spin City». Hun fulgte opp med å spille i «Two and a Half Men» senere, også den mot Charlie Sheen. De to innledet da også et forhold, og fikk to barn sammen.

Les også: (+) Dronningen av Playboy er norsk - slik var hennes utrolige karriere

<b>SATT PRIS PÅ:</b> Det har ikke blitt veldig mange filmpriser på Denise Richards, men noen prisutdelinger har det blitt. Her fra Oscar.utdelingen i 2000.
SATT PRIS PÅ: Det har ikke blitt veldig mange filmpriser på Denise Richards, men noen prisutdelinger har det blitt. Her fra Oscar.utdelingen i 2000. Foto: Getty Images/Jeff Kravitz
<b>HET I SOMMERSOL:</b> Promobilde for James Bond-filmen The World is Not Enough fra 1999. 
HET I SOMMERSOL: Promobilde for James Bond-filmen The World is Not Enough fra 1999.  Foto: NTB/Moviestore/REX

Turbulent forhold

<b>PLAYBOYBUNNY:</b> I desember 2004 kunne Playboy-kjøpere kose seg med denne forsiden, og ti lettkledde sider inne i bladet.
PLAYBOYBUNNY: I desember 2004 kunne Playboy-kjøpere kose seg med denne forsiden, og ti lettkledde sider inne i bladet. Foto: Faksimile: Playboy

Forholdet var imidlertid av den turbulente typen, og mens hun var gravid med barn nummer to, skal hun ha sendt inn krav om skilsmisse, etter at Charlie Sheen hadde truet henne på livet. De skilte seg året etter, og i 2010 fikk Denise full foreldrerett over barna.

Senere skal de to ha blitt venner igjen, og da Charlie Sheen og hans nye kjæreste mistet foreldreretten til sine fire år gamle tvillinger i 2013, fikk Denise en midlertidig foreldrerett også for dem.

Gode formål

De siste årene har nå femti år gamle Denise dukket jevnt og trutt opp i filmer og TV-serier, men de store rollene har uteblitt. Hun dedikerer mye tid til filantropi, og støtter en rekke veldedige organisasjoner, deriblant for dyrs rettigheter, barn og sykdom, samt adopsjon av barn som trenger familie. Hun har selv adoptert en jente med en sjelden kromo-
somfeil. Det banker med andre ord også et stort, varmt hjerte bak det vakre ytret.

Les også: (+) Hun ble Side 3-pikenes største ikon på 80-tallet

<b>KRIG OG KJÆRLIGHET:</b> Karakterene til Neve Campbell og Denise Richards har akkurat forsøkt å drepe hverandre.
KRIG OG KJÆRLIGHET: Karakterene til Neve Campbell og Denise Richards har akkurat forsøkt å drepe hverandre. Foto: Sony Pictures

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2021, og sist oppdatert 20/09 2021.

Les også