programleder Jens Christian Nørve om «Åsted Norge»

– Noen bilder har brent seg fast på netthinnen. Det er bilder du aldri blir kvitt

Jens Christian Nørve angrer på at han har sett åstedsbilder. Som krimreporter og «Åsted Norge»-programleder har han derfor store deler av karrieren bevisst skjermet seg fra det mest urovekkende etterforskningsmaterialet.

<b>JENS CHRISTIAN NØRVE:</b> Jens Christian Nørve har jobbet som krimreporter siden 2006 og som programleder for «Åsted Norge» siden 2016.
JENS CHRISTIAN NØRVE: Jens Christian Nørve har jobbet som krimreporter siden 2006 og som programleder for «Åsted Norge» siden 2016. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Den 15. sesongen av «Åsted Norge» er i gang på TV-skjermene. Journalisten Jens Christian Nørve (45) har ledet TV 2-programmet siden 2016, og gjennom syv år har han vært med på å sette søkelyset på – og oppklare – norske kriminalgåter.

– Dette var et program vi var usikre på om skulle slå an i Norge, så det er helt vilt at vi nå har kommet til sesong 15. Mange spennende mysterier har blitt løst i løpet av disse årene, forteller Jens Christian engasjert.

Les også: «Åsted Norge»-advokaten Kristin Fagerheim Hammervik: – Truslene gjorde meg redd. Det var ubehagelig

«Åsted Norge»

Sunnmøringens karriere som kriminalreporter startet allerede i 2006. Gjennom store deler av sitt yrkesaktive liv har 45-åringen vært tett på noen av de mørkeste kapitlene i norsk kriminalhistorie.

<b>ÅSTED NORGE:</b> Forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og advokat Kristin Fagerheim Hammervik er med på laget når en ny sesong av «Åsted Norge» ruller over TV-skjermene denne våren.
ÅSTED NORGE: Forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og advokat Kristin Fagerheim Hammervik er med på laget når en ny sesong av «Åsted Norge» ruller over TV-skjermene denne våren. Foto: Svein Brimi

Når gjengen i «Åsted Norge» gyver løs på nye, uløste drapssaker, har de fått tilgang på politiets etterforskning og bilder av åstedene.

Født: 18. okotber 1977

Alder: 45 år

Yrke: Journalist

Kjent som: Krimreporter og «Åsted Norge»-programleder

Kjæreste: Samboer med Tommy Børresen

Barn: Sonja (3)

Se mer

– Jeg vil ikke se så mange av bildene. Jeg har bevisst skånet meg selv fra å se åstedsbilder gjennom karrieren.

– Av og til i en rettssal må du ta et lite blikk på dem fordi det har noe med skyldspørsmålet å gjøre. Det er sterkt nok det som kommer frem i rettssaker, og jeg ser ikke gjennom bildemapper om jeg ikke må, innrømmer Jens Christian.

Tidligere i karrieren hendte det at han så gjennom åstedsbilder for å formidle hele historien. Som da han for over 10 år siden måtte rapportere om et drap Oslo.

Les også: (+) Bjarne og Heidi ble skutt på tur i parken. Bjarnes interesse for foto skulle lede til svaret på drapsgåten

De verste åstedene

– Noen bilder har brent seg fast på netthinnen. Det er bilder du aldri blir kvitt. Som et drap i Oslo hvor offeret ble partert. Politifolkene som kom til åstedet, sa også at dette var et av de verste åstedene de hadde sett. Jeg angrer på at jeg så på de bildene den gangen, forteller Jens Christian, og fortsetter:

Du kan se «Åsted Norge» på TV 2 mandager kl. 21.40.

Du kan også se programmet her på TV 2 Play,

Se mer

– Dette er over ti år siden, og av og til ser jeg dessverre noen av de bildene for meg. Det ødelegger ikke nattesøvnen, men det var unødvendig av meg å se på dem. Jeg kunne dekket saken like godt uten å ta en titt på de grusomme bildene.

<b>KRIMREPORTER:</b> Jens Christian har vært tett på noen av de mørkeste kapitlene i norsk kriminalhistorie det siste tiåret. Her sammen med de tidligere politispanerne John Malden og Johnny Brenna under en pause i rettssaken mot polititoppen Eirik Jensen.
KRIMREPORTER: Jens Christian har vært tett på noen av de mørkeste kapitlene i norsk kriminalhistorie det siste tiåret. Her sammen med de tidligere politispanerne John Malden og Johnny Brenna under en pause i rettssaken mot polititoppen Eirik Jensen. Foto: NTB

I dag tenker han seg om både en og to ganger før han utsetter seg for noe slik igjen.

– Heldigvis er det som regel nok med beretninger fra overlevende eller politi, og jeg trenger ikke utsette meg for slike inntrykk.

<b>STERKE INNTRYKK:</b> «Åsted Norge»-programlederen har fulgt mange rettssaker gjennom karrieren, men han unngår så godt det lar seg gjøre å se åstedsbilder. Her i dyp konsentrasjon under en rettssak i 2010. 
STERKE INNTRYKK: «Åsted Norge»-programlederen har fulgt mange rettssaker gjennom karrieren, men han unngår så godt det lar seg gjøre å se åstedsbilder. Her i dyp konsentrasjon under en rettssak i 2010.  Foto: NTB

– Etter at jeg ble pappa, har jeg kjent enda mer på det. Det gjøre noe med følelsesregisteret ditt, innrømmer Jens Christian, som har datteren Sonja (3) sammen med samboeren Tommy Børresen.

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2023, og sist oppdatert 15/03 2023.

Les også