vi menn poker

Årets norske pokerspiller

Det var spenning hele veien inn, men til slutt var det Preben Stokkan som tok en solid seier på Vi Menn-lista.

Sist oppdatert

Pokeråret 2017 er ikke helt ferdig, det er blant annet noen romjulsturneringer i Göteborg og sikkert også noen andre steder. Imidlertd synes det ganske klart at vi allerede nå kan slå fast at årets beste pokerspiller er Preben Stokkan. Han slo knockout på konkurrentene den siste måneden, og gjorde all tvil til skamme.

Og for et år det har vært!! Preben Stokkan vinner som sagt til slutt, vel fortjent, men Aylar Lie ga ham virkelig en «run for the money»! Martin Lesjø klarte aldri å cashe flere ganger enn den ene andreplassen i WSOP Little One for One Drop. Rangeringspoengsmessig var det årets prestasjon. 4391 spillere deltok i turneringen.

Spenningen i teten varte imidlertid helt til desember, og de avsluttende pokerfestivalene i Praha, men til slutt greide Stokkan å befeste sitt suverene år med to finalebord i €10K Highrollers i PSC Praha. Det ble en andreplass og en åttendeplass, og han endte over 1000 poeng foran nummer to på lista, som altså var Aylar.

Børge Sandsgaard vant PLO-turneringen i Nordisk og hoppet opp til en sterk fjerdeplass på VML. Vinneren av Nordisk Mesterskap Jon Kristian Kyte hoppet opp på 12. plass med seieren. Han har seks ITMs i år, hvorav fire finalebord der alle er seire! Fire titler er også årets rekord!

Kayhan Mokri hadde også en meget sterk avslutning på året med finalebord i både NM på Gardermoen og Nordisk i Praha. Han ligger på niendeplass. Norgesmesteren fra Gardermoen Tim Klarpås er nummer åtte, mens Norgesmesteren fra Dublin, Kristoffer Skolem, er nummer 18.

Ellers finner vi PartyPoker-trioen Espen Solaas nummer 5, Johnny Lodden nummer 15, Jonathan Spæren nummer 19,

Jeg har 1272 spillere er rangert på lista (en liten bug i systemet gjør at det står noen flere på lista, men det skal ryddes opp så raskt som mulig.

Av andre ting verdt å merke seg, er at Jonas Gjelstad har årets største cash, med sin tredjeplass i Millions Caribbean. Jonas er rangert nummer 27! Akkurat det har også vært gjenstand for litt debatt i løpet av året, i hvor stor grad det skal legges vekt på innkjøp i forhold til antallet spillere. Vi Menns liste har som formål å være "folkelig", og det er vårt ønske at også vanlige spillere skal ha en sjanse til å nå opp. Vi kommer imidlertid til å ta en vurdering av poengformellen etter årets sesong, og vi kommer nok til å gjøre noen små endringer. Dette kommer vil tilbake til. Men her har du den i hvert fall; kåringen av Norges beste pokerspillere live i 2017. Si gjerne fra om du savner noen resultater. Sjekk hele lista her.

Denne saken ble første gang publisert 28/12 2017, og sist oppdatert 01/07 2020.

Les også