Apple lanserer mystisk emoji

Denne emojien skjønner ingen noe av.

Ikke like spennende emoji-nyhet denne gangen, men noe mer «mystisk».
Ikke like spennende emoji-nyhet denne gangen, men noe mer «mystisk». Foto: Jeremy Burge
Publisert

(SIDE2):På den kommende oppdateringen lanserer Apple en emoji kalt «Eye in speech bubble» - noe som diskuteres hyppig i ulike forum på nett, fordi ingen forstår meningen eller bruksområdet til bildet.

Emojien er en svart prateboble, med et hvitt øye i midten.

Apple vil ikke svare

Det er Jeremy Burge, som står bak Emojipedia, som først omtalte bildet som kommer med iOS9.1 og OS X. Han skriver på bloggen sin om hva han tror nyheten kan bety, og mener den er en betydning av to emojier. Nemlig øye og snakkeboble.

- Så, hva skjer? Jeg har forhørt meg litt rundt, og ingen ser ut til å vite. Noen ideer? Jeg vil gjerne høre om dem, skriver Burge om emoji-slippet.

Han har tatt kontakt med Apple, men de ønsker ikke å kommentere nyhetene, skriver Business Insider.

SAMTALER: Stadig flere har samtaler kun bestående av smilefjes og symboler.
SAMTALER: Stadig flere har samtaler kun bestående av smilefjes og symboler.

Et sett-ikon?

Ifølge Independent spekulerer folk i om bildet kan brukes som en indikator på at samtalen ikke er sikker, eller at noen har sett hva som er blitt skrevet, eller at den kan relateres til videomeldinger. På Reddit diskuteres det om den skal bli brukt som et «sett-ikon» på meldinger som er blitt lest, men det er ikke noen grunn til at det skal bli laget en emoji av dette.

Det som skiller denne bildenyheten fra andre nyheter er at den ikke er skapt av såkalte «unicode authority», altså de som skaper nye emojis. Det er tegnsettingsselskapet Unicode Consortium står bak emojiene vi bruker.

For eksempel er 38 nye emoji-symboler klare sommeren 2016.

Den neste nyeheten er laget ved hjelp av «a zero width joiner» - altså ved å kombinere to eksisterende emojier inn i en ny emoji. Burge påpeker at Apple allerede bruker denne metoden for emojier av samme kjønn familier – men forskjellen mellom bruk av ZWJ her er at familieemojien er godt dokumentert av Unicode. Men «eye in speech»-emojien er ikke blitt anbefalt eller omtalt.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2015.

Les også