ble mødre da pandemien traff Norge

Lettet over at OL ble utsatt

OL-programlederne var forberedt på å lede sendingene fra Tokyo i ammetåka i fjor. I stedet fikk de nybakte tobarnsmødrene Anne Rimmen og Susanne Wergeland mer tid til barna – og har mer overskudd til årets sommerleker.

<b>GRAVIDE SAMTIDIG: </b>I fjor forberedte Susanne og Anne OL-sendinger som høygravide, og var klare for å være programledere bare få måneder etter fødslene. Men pandemien gjorde at Tokyo-OL ble utsatt, og dermed fikk de mer tid med barna.
GRAVIDE SAMTIDIG: I fjor forberedte Susanne og Anne OL-sendinger som høygravide, og var klare for å være programledere bare få måneder etter fødslene. Men pandemien gjorde at Tokyo-OL ble utsatt, og dermed fikk de mer tid med barna.
Publisert

I fjor gikk programlederne Anne Rimmen (39) og Susanne Jørstad Wergeland (36) høygravide mens de forberedte seg på å lede TVNorges OL-sendinger fra Tokyo.

Like etter at pandemien brøt ut i mars, fikk Susanne sin andre datter, mens Anne ble tobarnsmor da hun også fødte en liten datter i starten av april.

Da det ble klart at OL ble utsatt med ett år, pustet de nybakte mødrene lettet ut.

– Jeg har et nydelig bilde av meg og Anne fra i fjor, der vi hadde gedigne mager mens vi drev og forberedte oss til OL. Jeg tror vi var litt lettet begge to da vi fikk ro til fødselen og ekstra tid med barna.

Les også: Epidural under fødsel eller ikke?

Anne og Susanne som programledere

– Jeg kjenner i hvert fall på at det er veldig mye enklere å gå inn i dette nå enn det ville ha vært i fjor. Nå ammer jeg ikke lenger, og det er veldig mange ting som blir veldig mye lettere når barnet er ett år – og ikke noen få måneder, sier Susanne og smiler.

– Jeg har barn på ett og tre, og jeg tror det blir ganske intenst i år også, legger hun til.

Anne Rimmen skal være programleder for «OL-kveld» sammen med Henrik Elvestad. Sendingene foregår fra et studio i Nydalen i Oslo og starter 23. juli.

Er det godt å slippe å dra til Tokyo med små barn her hjemme?

– Det er faktisk ganske upraktisk, skal jeg si deg. Fordelen med ikke å være hjemme under mesterskap er at du får lov til å jobbe hele tiden. Ulempen ved å være i Norge er at det blir en viss forventning om at når du er hjemme – om det så bare er for å dusje og sove – så er du til stede. Det blir nok lite søvn og mye logistikk i de ukene, sier Anne, som i tillegg til sin ettårige datter har sønnen Ebbe (snart 5).

Sendingene fra Discovery, som vises på TVNorge og Eurosport pågår 21 timer i døgnet.

På dagtid er det Carsten Skjelbreid og Anne Sturød som loser det norske folk gjennom de viktigste hendelsene i «OL direkte».

Les også: (+) Stella knuste all motstand. 44 år senere blir hemmeligheten avslørt

<b>KVELDSUNDERHOLDNING: </b>Henrik Elvestad og Anne byr på kveldsunderholdning under OL fra studio i Nydalen i Oslo.
KVELDSUNDERHOLDNING: Henrik Elvestad og Anne byr på kveldsunderholdning under OL fra studio i Nydalen i Oslo.

Live hele døgnet

Om ettermiddagen er det Susanne og Tom Stiansen som holder styr på øvelsene i «OL i dag» før Anne og Henrik Elvestad tar seg av kveldssendingene.

– Jeg tror vi alle sammen gleder oss veldig. Det er ikke noen nerver inne bildet ennå. For min egen del kommer de sånn to minutter før sending. Da kjenner jeg det litt, og da gjelder det å være så forberedt som man kan. Det pleier å gå seg til, forteller Anne.

– Det blir en grundig OL-dekning. Jeg er stolt av hvor mye vi skal sende fra Tokyo. Vi går jo live nesten hele døgnet, sier Susanne til Her og Nå.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 29 2021

Denne saken ble første gang publisert 04/08 2021.

Les også