Anne Mariter 33 år eldre enn ektemannen:

Anne Marit (62) og Dündar (28) hadde tilbrakt seks dager sammen da de valgte å gifte seg: – Vi elsker hverandre

Anne Marit Yuvali har ingen forståelse for de som tror tyrkiske Dündar er sammen med henne fordi han vil ha visum til Norge. – Det er klart han vil til Norge, han har sin kone her, sier hun til Her og Nå.

<b>      GRENSELØST FORELSKET: </b>– Jeg er veldig lykkelig, sier Anne Marit Yuvali til Her og Nå. Her stråler hun sammen med Dündar.
GRENSELØST FORELSKET: – Jeg er veldig lykkelig, sier Anne Marit Yuvali til Her og Nå. Her stråler hun sammen med Dündar. Foto: Discovery Channel
Sist oppdatert

I serien «Grenseløst forelsket» på TVNorge følger vi nordmenn som har funnet kjærligheten på tvers av landegrensene. Ett av disse parene er 62 år gamle Anne Marit «AnneMa» Yuvali fra Arendal og 28 år gamle Dündar Yuvali fra Tyrkia.

– Nå har jeg akkurat sett på fjerde episode, åh herregud, jeg lo så jeg skreik, røper «AnneMa» og ler hjertelig.

Men samtalen glir raskt over til frustrasjonen over at Dündar ennå ikke har fått visum til Norge. Nå er det ifølge AnneMa ett år siden paret søkte om familiegjenforening. Her og Nå har vært i kontakt med UDI som ikke har anledning til å kommentere den aktuelle saken.

Møttes gjennom en datingside

«ANNEMA» OG DÜNDAR <b>:</b> Anne Marit falt pladask for Dündar da de møttes gjennom en datingside.
«ANNEMA» OG DÜNDAR : Anne Marit falt pladask for Dündar da de møttes gjennom en datingside. Foto: Privat

Første gang «AnneMa» og Dündar fikk kontakt var gjennom en datingside på nett. Hun var egentlig ikke på leting.

– Jeg er 62 år, jeg er ferdig med å lete. Men det var helt til Dündars profil dukket opp.

– Jeg falt for de snille øynene hans. De traff rett i hjertet mitt, forteller den sprudlende damen fra Arendal.

Paret hadde vært sammen i ti måneder, men bare tilbrakt seks dager sammen da de valgte å gifte seg.

– Dündar sier at han falt for at jeg er direkte, har humor og fordi jeg respekterer ham. Han tror vi har levd sammen i et tidligere liv, røper «AnneMa», som hun helst kalles av sine nærmeste.

Les også: En dag leste Kari et intervju med Dagfinn som var blitt enkemann. Hun bestemte seg for å ta kontakt ...

70 dager i Tyrkia

I dag har hun og ektemannen vært sammen i over to år. Etter at de møttes, har hun tilbrakt 70 dager sammen med Dündar i Tyrkia. Når visumet er klart, pakker han snippesken og flytter til «AnneMa» i Arendal.

– Jeg pleier å si til Dündar at nå strever vi fælt for at du kan komme å bo her i Norge sånn at også du skal få reise på ferie til Tyrkia, ler hun.

– Har du tenkt på at han kanskje er sammen med deg fordi han vil til Norge?

– Det er klart han vil til Norge, han har sin kone her, svarer «AnneMa» kontant.

Les også: De enorme synkehullene skaper frykt og bekymring i Tyrkia

<b>IKKE BEKYMRET: </b>– Det finnes ingen garantier for noe, jeg er ikke bekymret. Hvis du ser på serien og ser hvordan vi ler og prater, så ser du at vi har det bra, sier «AnneMa».
IKKE BEKYMRET: – Det finnes ingen garantier for noe, jeg er ikke bekymret. Hvis du ser på serien og ser hvordan vi ler og prater, så ser du at vi har det bra, sier «AnneMa». Foto: Discovery Channel

Blir kalt for «AnneMa»

<b>   TILLIT: </b>– Jeg er våken og følger med, men Dündar har aldri gjort noe som gjør at jeg skulle bli skeptisk. Jeg stoler på ham, sier «AnneMa».
TILLIT: – Jeg er våken og følger med, men Dündar har aldri gjort noe som gjør at jeg skulle bli skeptisk. Jeg stoler på ham, sier «AnneMa». Foto: Privat

Helt fra første program ble sendt på TVNorge, har paret fått mye oppmerksomhet. «AnneMa» for å være frittalende, men også fra dem som lurer på hva hun skal med en «unggutt», og fra dem som undrer seg over hva en 28 år gammel tyrker skal med en moden kvinne fra Norge. Kommentarene har hun så absolutt lagt merke til.

– Folk må få lov til å mene hva de vil, men det går helt fint an å holde kjeft, er hennes respons til kommentarene.

Paret elsker hverandre, men har sine hverdagslige utfordringer. Dündar snakker kun tyrkisk, mens hos «AnneMa» går det i norsk og engelsk.

I begynnelsen var det vanskelig å kommunisere, men ved hjelp av kroppsspråk, ansiktsuttrykk, mye latter og google translate kommer de stort sett i mål og forstår hverandre.

– Siden jeg er 62 år og han er 28, lager vi ikke noe drama ut av misforståelser. Blir det helt galt, spør vi heller hva den andre faktisk mente. Da vi møttes, kunne han «yes», «no» og «I love you». I går snakket vi sammen i 20 minutter uten å skrive ved siden av, forteller «AnneMa» fornøyd til Her og Nå.

Les også: (+) Min stedatter ødela forholdet vårt. Så skjed­de det utro­li­ge og to­talt over­ras­ken­de

<b>ANNE MARIT YUVALI:</b> Anne Marit og Dündar opplever at flere skriver stygge kommentarer om forholdet deres. – Det går fint an å holde kjeft, oppfordrer hun.
ANNE MARIT YUVALI: Anne Marit og Dündar opplever at flere skriver stygge kommentarer om forholdet deres. – Det går fint an å holde kjeft, oppfordrer hun. Foto: Discovery Channel

«Tillit er kjærlighet og kjærlighet er tillit»

Hun erkjenner at hun ofte blir oppgitt over alle spørsmålene hun får. Blant annet fra folk som lurer på hvor ofte de snakker sammen.

– Det er et veldig dumt spørsmål, mener «AnneMa» og blir stille en kort stund før hun svarer:

– Ektepar snakker sammen hele tiden. Ganske konkret er det kanskje 20 til 30 SMS-er i løpet av én dag. I tillegg sender vi video-snutter på Messenger, vi har videosamtaler og vi sier god natt muntlig, hver kveld, forklarer 62-åringen lettere oppgitt.

– Vi elsker hverandre høyt og lavt, og alt som er. Vi sier det og viser det hver eneste dag. Hvis det du sier og det du gjør samsvarer, er det ekte. Han sier «Tillit er kjærlighet og kjærlighet er tillit». Dündar er ekte, og hundre og ti prosent pålitelig, forsikrer «AnneMa».

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2022, og sist oppdatert 20/05 2022.

Les også