Anne Lindmos nye program

Slik blir nye «Lindmo»

I hele 12 år har Anne Lindmo skapt stemning i studio. Men nå vil den populære programlederen ta med seg gjestene sine ut på tur i stedet.

<b>GLAMOURFRITT:</b> Anne Lindmo lover mindre føn og mer bustesveis og anorakk fremfor penkjole når hennes nye program kommer på NRK til høsten.
GLAMOURFRITT: Anne Lindmo lover mindre føn og mer bustesveis og anorakk fremfor penkjole når hennes nye program kommer på NRK til høsten. Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK
Sist oppdatert

Hun har vært en del av gullrekka etter tacoen fredag etter fredag. I det lune studioet på Marienlyst har Anne Lindmo (53) og hennes gjester skapt nære øyeblikk, tårer, latter og ettertanke mens hundretusener av nordmenn har fulgt med fra sofaen hjemme.

Så populært har talkshowet vært at det har fått hele 25 sesonger på statskanalen. Men nå er det slutt. 5. april i år går «Lindmo» på lufta for siste gang.

– Jeg har hatt enorm glede av å lage nasjonal leirbålsamling i alle disse årene, men alt har sin tid. Det er både morsommere og lurere å gi seg mens leken fortsatt er meget god, sier Anne i en pressemelding fra NRK.

Les også: Anne Lindmo: – Jeg turte ikke å si det til noen

<b>DYKTIG SAMTALEPARTNER:</b> Anne Lindmo er en mester i å få profilerte gjester til å dele fra livet sitt. Her er det Anders Baasmo Christiansen som gjester studio.
DYKTIG SAMTALEPARTNER: Anne Lindmo er en mester i å få profilerte gjester til å dele fra livet sitt. Her er det Anders Baasmo Christiansen som gjester studio. Foto: Julia Marie Naglestad

Nytt program

Men tro ikke at den dyktige programlederen har tenkt til å hvile på de berømte laurbærene. Nei, allerede denne våren starter hun produksjonen av et nytt TV-program. Nå skal nemlig Anne ut på tur.

– Det neste TV-prosjektet mitt har allerede vært i utvikling en periode. Nå bytter jeg pumps med turstøvler og tar samtalepartnerne mine med meg til skogs, sier Lindmo om det nye programmet, som får premiere på NRK til høsten.

<b>TUR SOM SMAKTE:</b> Anne var med Eyvind Hellstrøm på tur da hun var gjest i hans program «Hellstrøms jul» i fjor. Kanskje ga det mersmak til å lage eget turprogram?
TUR SOM SMAKTE: Anne var med Eyvind Hellstrøm på tur da hun var gjest i hans program «Hellstrøms jul» i fjor. Kanskje ga det mersmak til å lage eget turprogram? Foto: TV 2

At hun ønsker å lage et turprogram er ikke så veldig overraskende. Anne simpelthen elsker å være på tur, og de senere årene har hun i ulike fora delt opplevelsene naturen har gitt henne. Blant annet dukker det stadig opp bilder fra fine turer på Annes Instagram-konto.

Hun har også skrevet boken «Min tur» der hun har samlet det hun omtaler som sine viktigste og fineste tokt i friluft med ski, skøyter og turstøvler på beina og hvordan hun gikk fra å være sofagris til å bli fjellgeit.

Les også: (+) NRKs Gry Blekastad Almås lever drømmelivet: – Det hender jeg må klype meg i armen

<b>SPORTY PAR:</b> Anne Lindmo og ektemannen Hasse finner felles glede i turlivet. 
SPORTY PAR: Anne Lindmo og ektemannen Hasse finner felles glede i turlivet.  Foto: Mattis Sandblad

Slutten på «Lindmo»

Selv om hun gleder seg til nye oppgaver, var det vemodig for Anne å dele nyheten om at det nå går mot slutten av «Lindmo».

– I dag kjenner jeg på masse stolthet og to teskjeer vemod – og lover å gjøre en strålende innspurt mot finale og siste program som blir 5. april, skrev hun på Instagram.

Med seg fra glamourens verden og ut på tur får hun en velfortjent takk fra NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

– Jeg tror vi har et stort publikum med oss når vi takker Anne for et fantastisk selskap gjennom 25 sesonger «Lindmo». Hun har hatt den verdifulle kombinasjonen av solid raushet med gjestene, et humoristisk hjerte og et svært skarpt hode. Så har hun selv ønsket å bytte ut pentøyet med fleece og Gore-Tex – det får vi både respektere og glede oss over. Det er en institusjon som nå forlater stolen i studio, sier Charlo Halvorsen i pressemeldingen fra NRK.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2024, og sist oppdatert 27/02 2024.

Les også