Underholdning

Aksel Lund Svindal om livet som alpin-pensjonist: - Kunne ikke hatt det bedre

Aksel Lund Svindal kom syklende til Elles årlige sommerfest. Eks-alpinisten har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i skibakken og er i dag overveldet over de mange mulighetene livet nå byr på.

JORDNÆR SUPERSTJERNE: Det var en avslappet Aksel Lund Svindal som dukket opp på Elles årlige sommerfest. Han så frem til god stemning og gjenforening med folk han ikke har sett på en stund.
JORDNÆR SUPERSTJERNE: Det var en avslappet Aksel Lund Svindal som dukket opp på Elles årlige sommerfest. Han så frem til god stemning og gjenforening med folk han ikke har sett på en stund. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

Fire måneder har gått siden Aksel Lund Svindal (36) annonserte at en æra er over. Etter et historisk utfor-gull i OL, fem VM-gull og 36 verdenscupseiere takket alpinlegenden for seg. Etter flere år med tøffe prioriteringer og alvorlige skader var tiden inne for at idrettskroppen skulle få en velfortjent pust i bakken.

Det ble uansett ikke en bråstopp for den ambisiøse karen fra Kjeller i Skedsmo.

Da Her og Nå møtte Aksel i forbindelse med Elles årlige sommerfest, avslørte han at han har hatt nok å henge fingrene i siden han passerte målstreken for siste gang.

– Jeg har vært mye på reise den siste tiden, men skal tilbringe tid i Norge en stund nå. Tiden etter at jeg la opp, har vært veldig bra, og jeg er happy på alle måter, egentlig. Jeg kunne ikke hatt det bedre og har ikke angret på noe. Jeg har foreløpig heller ikke rukket å kjenne på vakuumet det snakkes så mye om, erkjenner Aksel, som valgte miljøvennlig transport denne regntunge junikvelden. Han kom nemlig syklende til den glamorøse festen.

Mange jern i ilden

Miljøet var også i fokus da Aksel i 2017 skapte det bærekraftige klesmerket Greater than A, som har gjort stor suksess, både i Norge og USA.

I fjor ble det også kjent at 36-åringen har eierinteresser i rundt 65 oppstartselskaper. For en drøy måned siden kom nyheten om at Aksels biografi dukker opp i bokhandelen i løpet av høsten. Det er også planlagt en dokumentar om den unike vinnerskallen.

De siste månedene har eks- alpinisten også viet mye av sin tid til skøytehelten Johann Olav Koss' (50) humanitære organisasjon Right To Play, som har som mål å bruke lek som verktøy for å beskytte, utdanne og styrke barn i utviklingsland. Aksel tilbrakte blant annet en måned i Etiopia med organisasjonen og lot seg imponere av hva de har fått til.

ENGASJERT: Denne våren har Aksel brukt mye tid på sitt arbeid for den humanitære organisasjonen Right To Play. Her fra et besøk i Etiopia i mai.
ENGASJERT: Denne våren har Aksel brukt mye tid på sitt arbeid for den humanitære organisasjonen Right To Play. Her fra et besøk i Etiopia i mai. Foto: Skjermdump / Instagram

Kjøpte luksuseiendom

– I dag har jeg utrolig mye forskjellig på gang. Det er så mye kult man kan gjøre, mulighetene er mange! Det jeg mangler av kreativitet tar jeg igjen med at jeg er svært ivrig! forteller Aksel.

I fjor ble det også kjent at 36-åringen hadde skaffet seg en fasjonabel strandeiendom i Oslos forhage. I eneboligen på Snarøya har Aksel romslige 400 kvadratmeter å boltre seg i med nydelig utsikt over Oslofjorden. Huset har en underjordisk tunnel ned til båtbryggen og antatt verdi er så mye som 35 millioner.

Nå ser han frem til å tilbringe den første sommeren i sitt nye hjem.

– Jeg har dessverre ikke rukket å være så mye i huset ennå. Men når sommeren setter inn for fullt, så tror jeg det vil bli veldig bra. Det ser jeg frem til, forteller en ydmyk Aksel til Her og Nå før han forsvinner inn i Oslo-natten.

Denne saken ble første gang publisert 18/07 2019, og sist oppdatert 18/07 2019.

Les også