Aksel Hennie er klar for Viaplay-serien «STAYER»

Aksel Hennie: – Jeg får leve ut drømmen

Aksel Hennie gleder seg til å spille rockestjerne i den nye serien «STAYER». I løpet av en 20 år lang skuespillerkarriere er det ikke få «yrker» han har vært innom. Se på denne CV-en!

<b>STAYER:</b> I «STAYER» spiller Aksel Hennie rockestjernen Even, som plutselig må reise hjem for å ta vare på datteren Annie. Hun blir spilt av Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten.
STAYER: I «STAYER» spiller Aksel Hennie rockestjernen Even, som plutselig må reise hjem for å ta vare på datteren Annie. Hun blir spilt av Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten. Foto: Lars Olav Dybvig/Viaplay
Sist oppdatert

Aksel Hennie (47) har både hovedrollen og regien i Viaplay-serien «STAYER», som nå er ferdig med innspillingen av sesong 1 .

Dramaserien får premiere på Viaplay i 2024.

Les også: (+) – Min mann var som gutta i TV-serien «Exit»

Viaplay-serien «Stayer»

47-åringen spiller rollen som Even Elstad. Han forlot hjembygda i ung alder for å satse på livet som rockestjerne.

Han har ikke hatt kontakt med datteren Annie på mange år, men plutselig må han avbryte rockelivet og dra hjem for å ta vare på den 16 år gamle datteren etter en tragisk ulykke.

– «STAYER» er et helt unikt prosjekt for meg. Ikke bare får jeg leve ut drømmen om å spille rockestjerne, men jeg får også fortelle en nær og varm historie om mennesker som gjennom å oppleve noe veldig vondt får muligheten til å finne tilbake etter mange år fra hverandre.

– En historie om at det aldri er for sent å rette opp eller finne verdi og kjærlighet der du trodde den var borte for alltid, forteller Aksel i en pressemelding.

Les også: (+) Tinashe Williamson om forholdet til ektemannen: – Vi har alltid gått i parterapi

<b>JONNY VANG:</b> I «Jonny Vang» fra 2003 jobber mannen med samme navn som meitemark-oppdretter og er klar for å ta over gården til moren og stefaren, men på veien oppstår det trøbbel.
JONNY VANG: I «Jonny Vang» fra 2003 jobber mannen med samme navn som meitemark-oppdretter og er klar for å ta over gården til moren og stefaren, men på veien oppstår det trøbbel. Foto: NTB

Gjennombrudd med «Jonny Vang»

I år er det 20 år siden nordmenn fikk øynene opp for Aksel Hennie. Hans store gjennombrudd kom med filmen «Jonny Vang» og deretter «Buddy».

Siden har det gått slag i slag med storfilmer både i Norge og i Hollywood.

Nå skal han altså spille rockestjerne for aller første gang, og i den forbindelse har Her og Nå tatt et tilbakeblikk på mange av yrkene som Aksel har spilt i filmer og serier.

Se flere bilder av karrieren til Aksel Hennie her:

<b>BANKRANER:</b> I «Hawaii Oslo» fra 2004 spilte Aksel kriminelle Trygve, som raner en bank.
BANKRANER: I «Hawaii Oslo» fra 2004 spilte Aksel kriminelle Trygve, som raner en bank. Foto: NTB/Ørn E. Borgen
<b>MAX MANUS:</b> I 2008 spilte Aksel rollen som Max Manus i kinosuksessen «Max Manus», en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Manus var en del av Kompani Linge og utførte flere sabotasjeaksjoner.
MAX MANUS: I 2008 spilte Aksel rollen som Max Manus i kinosuksessen «Max Manus», en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Manus var en del av Kompani Linge og utførte flere sabotasjeaksjoner. Foto: TV 2
<b>HODEJEGERNE:</b> I 2011 kom filmen «Hodejegerne» basert på Jo Nesbøs roman. Karakteren Roger Brown jobber som hodejeger, men er også kunsttyv i hemmelighet.
HODEJEGERNE: I 2011 kom filmen «Hodejegerne» basert på Jo Nesbøs roman. Karakteren Roger Brown jobber som hodejeger, men er også kunsttyv i hemmelighet. Foto: ARD DEGETO FILM / Album
<b>PIONÈR:</b> «Pionér» fra 2013 handler om Petter Jensen, broren Knut og kollegene som jobber som offshore-dykkere i Nordsjøen på 1980-tallet.
PIONÈR: «Pionér» fra 2013 handler om Petter Jensen, broren Knut og kollegene som jobber som offshore-dykkere i Nordsjøen på 1980-tallet. Foto: Magnolia Pictures/Courtesy Everett Collection
<b>HERCULES:</b> I 2014 hadde Aksel rollen som krigeren Tydeus i Hollywood-filmen «Hercules», der Dwayne Johnson var en av medspillerne.
HERCULES: I 2014 hadde Aksel rollen som krigeren Tydeus i Hollywood-filmen «Hercules», der Dwayne Johnson var en av medspillerne. Foto: Paramount Pictures
<b>THE MARTIAN:</b> I 2015 var Aksel aktuell med nok en Hollywood-film. I «The Martian» hadde han rollen som kjemikeren og astronauten Alex Vogel. Han spilte blant annet mot Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan og Kate Mara.
THE MARTIAN: I 2015 var Aksel aktuell med nok en Hollywood-film. I «The Martian» hadde han rollen som kjemikeren og astronauten Alex Vogel. Han spilte blant annet mot Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan og Kate Mara. Foto: 20thCentFox/Courtesy Everett Collection
<b>NOBEL:</b> I 2016 ble «Nobel – fred for enhver pris» en populær serie på NRK. Aksel spilte rollen som løytnant Erling Riiser i Forsvarets spesialkommando i Afghanistan.
NOBEL: I 2016 ble «Nobel – fred for enhver pris» en populær serie på NRK. Aksel spilte rollen som løytnant Erling Riiser i Forsvarets spesialkommando i Afghanistan. Foto: NRK
<b>WHITE WALL:</b> I den svenske TV-serien «White Wall» fra 2020 er Aksel ingeniøren Lars Ruud, som leder arbeidet med å lage verdens største depot for atomavfall i en gruve i Nord-Sverige.
WHITE WALL: I den svenske TV-serien «White Wall» fra 2020 er Aksel ingeniøren Lars Ruud, som leder arbeidet med å lage verdens største depot for atomavfall i en gruve i Nord-Sverige. Foto: NRK
<b>THE DOORMAN:</b> I Hollywood-filmen «The Doorman» fra 2020 spiller Aksel karakteren Borz Blasevic. Han jobber som portvakt i en historisk bygning i New York, men han er også leiesoldat.
THE DOORMAN: I Hollywood-filmen «The Doorman» fra 2020 spiller Aksel karakteren Borz Blasevic. Han jobber som portvakt i en historisk bygning i New York, men han er også leiesoldat. Foto: Everett Collection
<b>SISU:</b> I år er Aksel aktuell med filmen «Sisu», som handler om andre verdenskrig i Finland. Nordmannen spiller nazilederen Bruno Helldorf. – Det er en helt grenseløs film. Masse action, masse humor, masse blod, masse vold, sier han i intervju med VGTV.
SISU: I år er Aksel aktuell med filmen «Sisu», som handler om andre verdenskrig i Finland. Nordmannen spiller nazilederen Bruno Helldorf. – Det er en helt grenseløs film. Masse action, masse humor, masse blod, masse vold, sier han i intervju med VGTV. Foto: Everett Collection
<b>I ONDE DAGER:</b> I 2021 spilte Aksel i den ganske så blodige «I onde dager». Han hadde rollen som regissøren Lars, mens Noomi Rapace var skuespilleren Lisa. Ekteparet har gått lei av hverandre, og begge planlegger å myrde den andre på bestialsk vis under en hyttetur på landet. – Filmen er voldsom og gal, men har i bånn noe som er sant og nært som de fleste kan relatere seg til, forklarte Aksel til bladet KK.
I ONDE DAGER: I 2021 spilte Aksel i den ganske så blodige «I onde dager». Han hadde rollen som regissøren Lars, mens Noomi Rapace var skuespilleren Lisa. Ekteparet har gått lei av hverandre, og begge planlegger å myrde den andre på bestialsk vis under en hyttetur på landet. – Filmen er voldsom og gal, men har i bånn noe som er sant og nært som de fleste kan relatere seg til, forklarte Aksel til bladet KK. Foto: Everett Collection

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2023, og sist oppdatert 22/06 2023.

Les også