Ailo Gaup og Anne Rimmen

Vil ikke at sønnen skal følge i hans fotspor

Ailo Gaup omtaler seg selv som en overbeskyttende pappa som sikkert bør utsette barna sine for mer fare, men FMX og motorcross er helt uaktuelt.

<b>FORLOVET:</b> Anne Rimmen og Ailo Gaup har vært kjærester sider 2008 og er nå foreldre til to. I fjor fridde Ailo til sin kjære under en ferie i Frankrike.
FORLOVET: Anne Rimmen og Ailo Gaup har vært kjærester sider 2008 og er nå foreldre til to. I fjor fridde Ailo til sin kjære under en ferie i Frankrike. Foto: TOM HANSEN
Publisert

Ailo Gaup (44) er en av de kjente personene som har vært gjest i «Familiekoden kjendis», podkasten som TV 2-programleder Katrine Moholt (50) og barnepsykolog Reidar Hjermann (55) har sammen.

I podkasten forteller Ailo om livet som småbarnsfar for Ebbe (7) og Iben (3), som han har sammen med programlederen Anne Rimmen (42).

Barna Ebbe og Iben

44-åringen forteller at han synes livet er kjempebra. Han synes ikke at det har vært noen stor overgang å bli pappa til to og savner ikke sitt tidligere liv.

– Jeg synes ikke at jeg går glipp av noe ved å være forelder. Det er ikke noe som skjer utenfor min verden som jeg heller skulle tatt del i, tvert imot, men jeg har drømt om familie siden jeg var tenåring, så jeg nyter det.

Han innrømmer imidlertid at han kan bli sliten også.

– Jeg kan bli sliten av at det er travelt på morgenen. Og noen ganger kan jeg bli litt lei av at legging tar lang tid hvis jeg har lest syv Peppa Gris-bøker på rad og drevet skuespill og alt mulig. For hun minste leser jeg helt til hun ligger der som et slakt, forteller han i podkasten.

Han er inne hos barna helt til de sovner, og noen ganger kan det ta fire timer før han kan liste seg ut.

Les også: Anne Rimmen og Ailo Gaup: Endelig forlovet

Full av titanium

I 2009 la den tidligere FMX- og motocrossføreren idrettskarrieren på hyllen. Da hadde han blitt verdensmester i FMX (Freestyle Motocross) i 2004 og 2007, og han vant også verdenscupen i 2003 og 2004.

<b>VINNERBRØL: </b>I 2008 vant Ailo pris i åpen klasse under «Idrettsgallaen» på Hamar.
VINNERBRØL: I 2008 vant Ailo pris i åpen klasse under «Idrettsgallaen» på Hamar. Foto: Tom Hansen

Han utførte spektakulære og halsbrekkende øvelser med akrobatikk mens han var høyt i luften med motorsykkelen. Det førte til en rekke alvorlige skader gjennom årene.

Han har blant annet punktert lunge, nyre og milt og brukket ryggen og nakken, og vet ikke hvor mange skruer han har i kroppen.

– Det er jeg usikker på, men jeg har titanium fra anklene og opp til skuldrene, fortalte han til Dagbladet i 2022.

Les også: (+) Da Ingrid Gjessing Linhave så Jakob, sa det «pang»: – Problemet var bare at jeg var opptatt

<b>TØFF SPORT:</b> Idrettskarrieren har gitt Ailo mange skader, og venner har mistet livet underveis. Her er han på Bislett stadion i 2008. 
TØFF SPORT: Idrettskarrieren har gitt Ailo mange skader, og venner har mistet livet underveis. Her er han på Bislett stadion i 2008.  Foto: Lasse Eriksson

Overbeskyttende far

Det er ingen bilder eller trofeer i huset som viser barna hva pappa har holdt på med tidligere. Ailo har nemlig ryddet bort alt for at sønnen på syv år ikke skal bli nysgjerrig og prøve på pappas gamle aktivitet.

– Jeg har ingen interesse av at han skal drive med det. Det er for farlig. Jeg har holdt på å dø mange ganger. Jeg har hatt flere teamkompiser som har dødd underveis, forklarer han.

Ailo innrømmer at han har en helt annen foreldrestil enn det hans egne foreldre hadde da han var liten. De ga ham lov til det meste.

– Jeg vet at jeg er overbeskyttende. Jeg vet at de godt kan utsettes for mer fare enn det jeg tillater, men jeg ser bare ikke poenget.

Denne saken ble første gang publisert 28/02 2024.

Les også