Agnete Husebye

– Jeg var livredd for at noen skulle se hvordan jeg egentlig så ut

Etter at moren ble friskmeldt fra kreften, bestemte Agnete Husebye seg for å leve livet mens hun kan. At det skulle føre henne inn i rampelyset, hadde hun aldri trodd. – Det ligger ikke naturlig for meg, sier hun til Her og Nå.

<b>GODT FORBILDE:</b> – Da jeg startet med YouTube, var det mye fokus på «rosabloggere». Mange av disse så helt like ut. Det å være et forbilde som er litt annerledes, ble viktig for meg. Det er fortsatt viktig for meg i dag, sier Agnete Husebye til Her og Nå.
GODT FORBILDE: – Da jeg startet med YouTube, var det mye fokus på «rosabloggere». Mange av disse så helt like ut. Det å være et forbilde som er litt annerledes, ble viktig for meg. Det er fortsatt viktig for meg i dag, sier Agnete Husebye til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle havne der jeg er nå. Det ligger ikke naturlig for meg. Jeg har aldri hatt store drømmer eller ambisjoner. Det eneste jeg har drømt om, er å gjøre det jeg har lyst til å gjøre, og slippe å ha en jobb jeg ikke har lyst til å ha, forklarer Agnete Husebye (27) med et smil til Her og Nå.

Det er en drøm hun kan meddele om at har gått i oppfyllelse. Og selv om Agnete nylig annonserte til sine 130 000 følgere at hun slutter som Youtuber, har hun aldri vært mer i vinden.

Sluttet som Youtuber

I slutten av april sto hun i finalen i seerfavoritten «Kompani Lauritzen» på TV 2. Og nå i juni lanserte hun boken «Avlogga», som er en aktivitetsbok for voksne.

Det var i forbindelse med bokprosjektet at 27-åringen innså at hun var ferdig med YouTube.

– Jeg følte at jeg hadde mistet kreativiteten og at jeg ikke hadde noe å komme med. Jeg følte at jeg hadde gått tom for ideer. Alt var brukt opp. Men da jeg begynte å skrive denne boken, fosset ideene frem, forteller Agnete.

<b>LOGGER AV:</b> Agnete har skrevet boken «Avlogga», en aktivitetsbok for voksne. Selv om Agnete er aktiv digitalt, liker hun godt å logge helt av. – Jeg er glad i både sudoku, kryssord og fargelegging, forteller hun til Her og Nå. 
LOGGER AV: Agnete har skrevet boken «Avlogga», en aktivitetsbok for voksne. Selv om Agnete er aktiv digitalt, liker hun godt å logge helt av. – Jeg er glad i både sudoku, kryssord og fargelegging, forteller hun til Her og Nå.  Foto: Morten Bendiksen

Kreativiteten var intakt, den måtte bare kanaliseres andre steder enn på YouTube. Det var Agnetes personlige jakt etter en bok å ta med seg til Bali som først satte henne på ideen.

<b>«AVLOGGA»:</b> Agnete har fylt inn en av sidene i boken «Avlogga». Denne siden har fått navnet «For øyeblikket». Boken inneholder både quiz, personlige spørsmål, sudoku, kryssord, fargelegging med mer. 
«AVLOGGA»: Agnete har fylt inn en av sidene i boken «Avlogga». Denne siden har fått navnet «For øyeblikket». Boken inneholder både quiz, personlige spørsmål, sudoku, kryssord, fargelegging med mer.  Foto: Privat

– Jeg liker å holde på med ting, men jeg blir fort lei. Jeg liker litt sudoku. Jeg liker litt quiz. Jeg liker litt kryssord og fargelegging, men jeg fant ingen bøker med det jeg var ute etter og da tenkte jeg: «Jeg får lage den selv!».

Les også: Agnete Husebye fra «Kompani Lauritzen»: Takknemlig for hver dag hun får

Bor på Grünerløkka

Det er en nydelig junidag da Her og Nå møter Agnete og hunden Pippi på Grünerløkka i Oslo der tospannet bor.

Agnete vokste opp på Lørenskog, knappe 15 minutters kjøring fra Grünerløkka. Som barn ønsket hun helst å gå ubemerket hen.

– Jeg var kreativ, men veldig sjenert. Jeg var flink til å passe inn og ikke skille meg ut. Det orket jeg ikke. Lørenskog er ikke så stort at du kjenner alle, men likevel så lite at alle vet hvem du er, forteller hun.

Det var imidlertid én hendelse som gjorde at Agnete etter hvert turte å gå helt egne veier og som fikk henne til å tørre å bli Youtuber da få andre drev med det. Da Agnete var 10 år, fikk nemlig moren Mona kreft.

– Det var en vanskelig periode. Mamma og pappa ble skilt da jeg var seks år. Pappa var på denne tiden opptatt med å planlegge eget bryllup. Jeg følte at den eneste som så meg, var mamma, og hun var jo syk. Jeg ble veldig knyttet til mamma og redd for at hun skulle dø, men det gikk heldigvis bra, forteller Agnete åpenhjertig.

Gjennom barne- og ungdomsårene fikk også broren, venninnen og bestefaren kreft.

<b>MED MAMMA:</b> Agnete tilbringer mye tid sammen med moren Mona. Etter at moren var kreftsyk, er de begge opptatt av å nyte livet mens de kan. 
MED MAMMA: Agnete tilbringer mye tid sammen med moren Mona. Etter at moren var kreftsyk, er de begge opptatt av å nyte livet mens de kan.  Foto: Privat

Bestefaren døde av kreftsykdommen, og den unge jenta innså at livet er skjørt og må leves mens man kan.

– Jeg tenker at får ikke jeg kreft, så blir det en positiv overraskelse. Mamma ble syk ved en tilfeldighet. Jeg tror vi begge har blitt litt like der, vi tenker at vi må nyte livet mens det er der. Kanskje er det derfor vi er så mye sammen. Det er fint å bare gjøre masse gøy mens vi begge er friske, synes TV-profilen.

Les også: (+) Karoline Krüger: – Å være syk var skremmende og tungt

Dårlig selvbilde

Til tross for bevisstgjøringen allerede ved ung alder hang sjenansen ved og selvbildet var lenge nokså broket.

– Fra jeg var liten, hatet jeg fregnene mine. Da jeg begynte i 7. klasse, tror jeg ikke jeg gikk én dag uten sminke, ikke én dag gjennom hele ungdomsskolen og videregående. Jeg var livredd for at noen skulle se hvordan jeg egentlig så ut, innrømmer Agnete.

Selv med et dårlig selvbilde fulgte hun likevel planen om å leve mens hun kan. Selv med frykten for å bli latterliggjort begynte Agnete å publisere YouTube-videoer rett etter videregående.

– Jeg var så glad for å ha funnet en hobby som jeg likte så godt. Og det betød ikke så mye om noen syntes det var teit. De negative tilbakemeldingene var også færre enn jeg fryktet, forteller Agnete.

YouTube-kanalen og sosiale medier har gitt Agnete mange muligheter, også på veien mot å tørre å vise flere sider av seg selv.

– Etter hvert tenkte jeg at jeg må jo kunne leve uten all den sminken. Jeg ville ikke slutte med sminke, men jeg ville bare at begge deler skulle føles greit. Forsiktig begynte jeg å legge ut veldig gjennomtenkte bilder av meg selv uten sminke, forteller hun.

Les også: Christine Dancke: – Jeg har fått en veldig stor respekt for alle som har barn og har andre oppgaver i livet

<b>SKAL VI DANSE:</b> Agnete har vært med på «Skal vi danse» på TV 2 og «16 ukers helvete» på Discovery. Hun takker sjelden nei til en real utfordring.
SKAL VI DANSE: Agnete har vært med på «Skal vi danse» på TV 2 og «16 ukers helvete» på Discovery. Hun takker sjelden nei til en real utfordring. Foto: Espen Solli / TV 2

Deltok i «71 grader nord»

Det var «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» som virkelig skulle bidra til at Agnete landet i seg selv. Hun ville ikke gå glipp av den unike muligheten selv om mange ville se henne uten sminke.

– Da jeg takket ja, visste jeg at jeg ikke kunne styre hva som kom på TV, men jeg tenkte at dette må jeg bare bli med på. Og det var fantastisk. Jeg hadde gjort det igjen. Da det kom på TV, var det heller ingen som sa noe som helst om at jeg ikke hadde sminke eller hadde fregner, sier hun og ler.

Realitydeltagelse har vært utelukkende positivt for 27-åringen. De ulike programmene har bidratt til økt selvtillit og mestringsfølelse.

– Det har betydd mye for meg å delta i reality. Jeg har vokst som person og fått så fine tilbakemeldinger fra folk. Særlig etter «Kompani Lauritzen» og «16 ukers helvete». Folk roper hyggelige ting etter meg på gaten – det er skikkelig fint.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> Tidligere i år kom Agnete på fjerde plass i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Av jentene kom hun lengst. – Det lå ikke i kortene at jeg skulle stå igjen som de fire siste. Det var kult at jeg kunne vise både meg selv og andre hva man kan få til, sier Agnete.
KOMPANI LAURITZEN: Tidligere i år kom Agnete på fjerde plass i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Av jentene kom hun lengst. – Det lå ikke i kortene at jeg skulle stå igjen som de fire siste. Det var kult at jeg kunne vise både meg selv og andre hva man kan få til, sier Agnete. Foto: TV 2

27-åringen har fulgt planen om å leve mens hun kan. Akkurat nå er hun der hun vil være. På hjemmefronten har hun alt hun kan ønske seg i Pippi. Hunden betyr enormt mye for Agnete, som alltid har visst at hun ikke ønsker seg barn.

– Pippi betyr alt for meg, føler jeg. Jeg fikk henne rett etter korona startet i 2020. Det var skikkelig perfekt. Det gikk fra å være verdens kjipeste tid til verdens beste tid. Jeg føler at hun reddet min mentale psyke på det tidspunktet.

<b>VERDENS BESTE:</b> Agnete fikk Pippi rett etter at pandemien brøt ut i 2020. – Det gikk fra å være verdens kjipeste tid til verdens beste tid, forteller Agnete. 
VERDENS BESTE: Agnete fikk Pippi rett etter at pandemien brøt ut i 2020. – Det gikk fra å være verdens kjipeste tid til verdens beste tid, forteller Agnete.  Foto: Morten Bendiksen

Pippi er den i verden som den tidligere Youtuberen tilbringer mest tid sammen med. Ofte er det bare de to.

– Det er mange dager det bare er meg og henne hele dagen. Det er skikkelig fint å bare ha noen der selv om hun er en hund. Hun elsker å dra på telttur sånn som jeg gjør. Det er veldig hyggelig å prate med henne selv om hun ikke svarer. Hun har sånne øyne som ser ut som om hun skjønner hva jeg sier, sier Agnete og smiler varmt til en logrende Pippi.

<b>BETYR MYE:</b> – Pippi betyr alt for meg, føler jeg. Det er sånn at jeg nesten kan bli lei meg av å tenke på at hun skal dø en dag, forteller Lørenskog-jenta. 
BETYR MYE: – Pippi betyr alt for meg, føler jeg. Det er sånn at jeg nesten kan bli lei meg av å tenke på at hun skal dø en dag, forteller Lørenskog-jenta.  Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 03/07 2023.

Les også