«Kompani Lauritzen»-aktuelle Agnete Husebye

Agnete Husebye fra «Kompani Lauritzen»: Takknemlig for hver dag hun får

Som ung opplevde Agnete Husebye at både moren og broren ble rammet av alvorlig sykdom. Det endret hennes syn på livet. – Jeg føler at jeg selv når som helst kan dø eller få kreft. Derfor føler jeg at jeg må gripe de mulighetene jeg får, sier hun til Her og Nå.

<b>AGNETE HUSEBYE: </b>I flere år har Agnetesh delt innhold på YouTube, og de seneste årene har hun figurert i flere TV-produksjoner. Hennes ønske om å «gripe dagen» er blitt en viktig del av henne.
AGNETE HUSEBYE: I flere år har Agnetesh delt innhold på YouTube, og de seneste årene har hun figurert i flere TV-produksjoner. Hennes ønske om å «gripe dagen» er blitt en viktig del av henne. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Jeg har aldri vært gjennom en større berg-og-dal-bane enn «Kompani Lauritzen». Det var sykt utmattende, samtidig har det gitt meg så mye energi, stråler Agnete Husebye (27) da vi møter henne under premierefesten til «Kompani Lauritzen».

Oppholdet på Setnesmoen leir i Åndalsnes viste seg å by på langt større utfordringer enn youtuberen hadde forutsett.

Les også: Visste du dette om årets finalister i «Kompani Lauritzen»?

Finalist i «Kompani Lauritzen»

Etter å ha testet egne grenser først i «71° nord – Norges tøffeste kjendis» og kort tid senere i et strengt treningsregime i «16 ukers helvete» følte hun seg klar for enda en mulighet til å jobbe mot målet om å bli den beste utgaven av seg selv.

<b>KOMPANI LAURITZEN: </b>I dag lever Agnete livet til fulle og griper de mulighetene hun får. De siste årene har vi sett henne i både «71° nord – Norges tøffeste kjendis», «16 ukers helvete» og «Kompani Lauritzen».
KOMPANI LAURITZEN: I dag lever Agnete livet til fulle og griper de mulighetene hun får. De siste årene har vi sett henne i både «71° nord – Norges tøffeste kjendis», «16 ukers helvete» og «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2

– Jeg har blitt veldig glad i å bevege meg utenfor komfortsonen. Jeg trodde helt ærlig jeg kom forberedt til «Kompani Lauritzen», men det var som å begynne helt på nytt. Jeg er egentlig en person som ikke gråter så ofte og er veldig følelsesmessig stabil i det daglige, men der inne gråt jeg av alt, forteller Agnete lattermildt før hun fortsetter:

Kjent som: Agnetesh

Fullt navn: Agnete Sofie Monadatter Husebye

Alder: 27 år (f. 1996)

Yrke: Youtuber

Se mer

– Jeg har aldri opplevd lignende. Det var deilig og uventet, og gøy å bli kjent med seg selv på den måten også!

Agnete griper de mulighetene som dukker opp i livet med den største selvfølgelighet. Hun forteller at å leve «her og nå» nærmest har blitt et mantra.

Les også: Agnete Husebye: «Jeg kommer til å få kreft. Det er greit. Da får jeg ta det når det kommer»

Mor ble rammet av kreft

<b>MENTALT STERK:</b> – Jeg fikk et halvsammenbrudd på «Kompani Lauritzen» den første dagen. Jeg mistet meg selv litt og følte jeg ikke fikk det til. Så tok jeg meg sammen og sa til meg selv: «OK, nå gjør du så godt du kan, så får det være bra nok», forteller Agnete til Her og Nå.
MENTALT STERK: – Jeg fikk et halvsammenbrudd på «Kompani Lauritzen» den første dagen. Jeg mistet meg selv litt og følte jeg ikke fikk det til. Så tok jeg meg sammen og sa til meg selv: «OK, nå gjør du så godt du kan, så får det være bra nok», forteller Agnete til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen

Youtuberen fikk nemlig tidlig kjenne på at livet er flyktig. Da hun var bare 10 år gammel, skjedde det som snudde alt på hodet. Moren hennes fikk en alvorlig brystkreftdiagnose.

– Jeg føler jeg har vært gjennom en del i livet. Moren min har hatt kreft, senere fikk også broren min kreft. Det har hele tiden dukket opp ting som har gitt meg en «reality check», og som har vist meg hvor fort det hele kan være over, forteller 27-åringen.

– Jeg føler at jeg selv når som helst kan dø eller få kreft. Derfor tenker jeg at jeg må gripe de mulighetene jeg får – som på «Kompani Lauritzen», som er selve definisjonen på å «leve her og nå». Man har ingen garantier og vet aldri når det er over.

Agnete forteller at hun har funnet styrke og lærdom i livets motbakker.

– Jeg lever et lykkelig og positivt liv i dag. Jeg velger å snu alt som har skjedd i livet mitt til noe bra. Fokuset mitt er å bearbeide det som er vanskelig og komme meg ut av det fremfor å begrave meg i det som ikke er så bra. Der føler jeg at jeg har greid å knekke en kode som har fungert veldig godt for meg.

Les også: (+) Først da pappa døde, fikk du og jeg en ny mulighet

Er konfliktsky

27-åringen legger ikke skjul på at moren Mona Annegretesdatter har vært en viktig motivator for å bearbeide livets mange krumspring.

<b>NYTT LIV:</b> De siste årenes tøffe fysiske og psykiske utfordringer på TV-skjermen har gjort at Agnete verdsetter fysisk aktivitet og tiden ute i naturen enda mer.
NYTT LIV: De siste årenes tøffe fysiske og psykiske utfordringer på TV-skjermen har gjort at Agnete verdsetter fysisk aktivitet og tiden ute i naturen enda mer. Foto: Privat

– Jeg har vært så heldig å ha en mor som er utdannet psykolog, og hun er veldig på at vi skal snakke om ting. Om det har vært sykdom eller relasjoner i familien, så har vi gått veldig til verks – helt fra jeg var liten. Det har gjort at jeg har bearbeidet alt underveis. I dag tar jeg fortsatt tak i ting fremfor å la det kverne i hodet, forteller Agnete, og legger til et aldri så lite paradoks:

– Men jeg er veldig konfliktsky! Så jeg holder meg også unna konflikter så godt det lar seg gjøre.

I dag er mamma Mona en av Agnetes aller beste venner og viktigste støttespiller.

<b>AGNETE OG MOREN:</b> Morens kreftsykdom bidro til at mor og datter knyttet enda sterkere bånd. – Jeg tror at hvis man går gjennom motgang sammen, så blir man kjent med hverandre på en helt spesiell måte, sier hun til Her og Nå.
AGNETE OG MOREN: Morens kreftsykdom bidro til at mor og datter knyttet enda sterkere bånd. – Jeg tror at hvis man går gjennom motgang sammen, så blir man kjent med hverandre på en helt spesiell måte, sier hun til Her og Nå. Foto: Privat

– Jeg tror at hvis man går gjennom motgang sammen, så blir man kjent med hverandre på en helt spesiell måte. Du forstår og respekterer den andre på en annen måte. Det har betydd mye for mitt og mammas forhold. Vi har knyttet skikkelig sterke bånd og er i dag sammen minst fire ganger i uken, stråler Agnete.

Denne saken ble første gang publisert 25/04 2023.

Les også