«Stjernekamp»-aktuelle Adrian Sellevoll åpner opp

– Mye jeg skulle ønske jeg kunne omgjort

Adrian Sellevoll bestemte seg for å ta et nattbad etter en fuktig kveld på byen. Det gikk fryktelig galt da han falt rett ned i bryggekanten fra syv meters høyde. Nå har artisten korket flasken.

<b>ALVORLIG SKADET</b>: – Det ble en del tunge netter på sykehuset med mareritt, dårlig søvn og angst. Å ligge i mørket med slanger over hele kroppen, nakkekrage, kjevelås og vaiere som gjorde at jeg ikke kunne lukke opp munnen, ga en klaustrofobisk følelse,
forteller Adrian.
ALVORLIG SKADET: – Det ble en del tunge netter på sykehuset med mareritt, dårlig søvn og angst. Å ligge i mørket med slanger over hele kroppen, nakkekrage, kjevelås og vaiere som gjorde at jeg ikke kunne lukke opp munnen, ga en klaustrofobisk følelse, forteller Adrian. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Sist oppdatert

– Jeg hadde englevakt. Jeg er ydmyk og glad for at jeg lever i dag. Legene som møtte meg på sykehuset, var sjokkerte over at jeg i det hele tatt var ved bevissthet, forteller Adrian Sellevoll (25).

Den spontane avgjørelsen en sen sommerkveld i 2022 kunne blitt fatal for den unge artisten. Ulykken endte med blant annet brudd i nakke, krageben, samt flere brudd i kjeven.

Nå, drøye ett år senere, er han mot alle odds klar for å underholde som en av årets «Stjernekamp»-deltagere.

– Jeg gruer meg fælt. Jeg fikk helt hetta da jeg gikk opp på scenen i dag. Samtidig er det spennende og jeg ønsker å vise en side av meg selv folk ikke har sett enda, forteller Adrian lavmælt.

«Stjernekamp» har premiere på NRK direkte lørdag 2. september kl. 19.50. Du kan også se programmet her på NRK TV.

Les også: «Stjernekamp»-aktuelle Christine Dancke: – Jeg har fått en veldig stor respekt for alle som har barn og har andre oppgaver i livet

<b>STJERNEKAMP:</b> Denne høsten kan du følge Adrian som en av ti deltagere i «Stjernekamp» på NRK. Her sammen med det ferskeste tilskuddet i dommer-panelet, musikkprofilen Christine Dancke.
STJERNEKAMP: Denne høsten kan du følge Adrian som en av ti deltagere i «Stjernekamp» på NRK. Her sammen med det ferskeste tilskuddet i dommer-panelet, musikkprofilen Christine Dancke. Foto: Svein Brimi

Adrian har endret livsstil

Det er langt mer beskjeden og nervøs Adrian vi møter denne augustdagen. Mange forbinder nok artisten med festing og mye alkohol etter deltagelsen i blant annet realityserien «Ex on the Beach». Men skal vi tro Adrian, har det siste året bydd på store endringer i 25-åringens liv.

– Jeg har endret livsstilen min helt. Jeg har flyttet fra Oslo til Tønsberg, sluttet å drikke og kun hatt fokus på musikken og debutalbumet mitt «Velkommen til voksenlivet». Det er mye dystre følelser og kjærlighetssorg som gjenspeiler hele albumet.

– Jeg har tenkt mye det siste året, og det er først nå jeg begynner å tenke over konsekvensene av det som skjedde i fjor sommer. Frem til jeg kuttet alkoholen, var jeg liksom helt flat. Jeg brydde meg ikke, forteller bergenseren åpenhjertig, og fortsetter:

– Jeg har blitt kjent med meg selv på nytt det siste halvåret. Jeg er egentlig sjenert, har jeg funnet ut. Og jeg har drukket for å kjenne meg komfortabel i nye situasjoner. Derfor er det kanskje ekstra vanskelig å stå her i dag, helt uten alkohol i blodet.

Les også: Espen PA Lervaag: – Jeg har fått masse kjeft fordi jeg fortsatt drikker alkohol

Var sin egen verste fiende

Gjennom fem år av den unge artistens liv har rusen vært hans faste følgesvenn. Det har vært ødeleggende for både hans mentale helse og relasjonene til andre mennesker.

– Jeg har drukket for å lindre, på et vis. Jeg har vært min egen verste fiende og brukt flasken som medisin. Det har ikke vært bra for hverken kropp, sjel eller de menneskene jeg har rundt meg.

<b>NYTT LIV</b>: Adrian Sellevoll har kuttet alkoholen og flyttet til Tønsberg. – Hverdagen min i dag består av å spille Xbox, jobbe i studioet mitt hjemme og fullføre albumet mitt.
NYTT LIV: Adrian Sellevoll har kuttet alkoholen og flyttet til Tønsberg. – Hverdagen min i dag består av å spille Xbox, jobbe i studioet mitt hjemme og fullføre albumet mitt. Foto: Jonathan Kise

– Jeg har såret mange folk på veien, og det er mye jeg skulle ønske jeg kunne omgjort. Men jeg er stolt av og fornøyd med den personen jeg er i dag, sier han og smiler skjevt.

Les også: (+) Det var alltid jeg som måtte ordne alt. Men nå orket jeg ikke mer

Vil være et forbilde

På sosiale medier deler «Stjernekamp»-artisten åpent om reisen han har tilbakelagt. Responsen han har fått, har motivert ham til å ta de riktige valgene når fristelsene dukker opp.

<b>FAMILIEN:</b> Siden gjennombruddet i «Ex on the beach» i 2019, har Adrian deltatt i blant annet «Skal vi danse» og «Farmen kjendis». Her sammen med familien i forbindelse med en «Skal vi danse»-sending i 2019.
FAMILIEN: Siden gjennombruddet i «Ex on the beach» i 2019, har Adrian deltatt i blant annet «Skal vi danse» og «Farmen kjendis». Her sammen med familien i forbindelse med en «Skal vi danse»-sending i 2019. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg har et ønske om å være et godt forbilde for dem som ser opp til meg. Etter at jeg sluttet å drikke, har jeg fått flere meldinger fra unge mennesker som har slitt med rus. De forteller at de har sluttet fordi jeg har gjort det. Det er deilig å endelig være et godt forbilde, sier Adrian og lyser opp.

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2023, og sist oppdatert 01/09 2023.

Les også