a-ha måtte skuffe fansen

Over 100 blåfrosne fans fikk ikke autografer av heltene sine.

Publisert

(SIDE2): - Hva, kommer vi ikke inn? spør grekeren Kostas Kriptos Side2.

SE MER VIDEO NEDERST I SAKEN

Han har stått i kø i overkant av en time ute i Oslokulda, for å møte sine store helter inne på bokhandelen Tanum på Karl Johan i Oslo.

Men mest sannsynlig vil han ikke få noen bok signert i det hele tatt.

Han er en av mange som kom for sent. På tross av ventetiden på over en time rekker ikke Morten, Pål og Magne å signere bøker for all fansen.

Inne i bokhandelen er det rundt 150 stykker som venter når klokka er 17 og disse blir de siste som får sine bøker signert, får Side2 vite.

- Jeg får i hvert fall sett dem, sier den blide grekeren som har vært på hele 15 a-ha konserter. Det er andre gangen han er i Norge på a-ha konsert, sist gang var på Valhall.

I køen både utenfor og inne går det i enten engelsk eller japansk og de fleste er i Norge kun på grunn av a-ha.

Prøver likevel

- De er det ultimate bandet for meg. Det er verdt å fryse litt, sier Kriptos. Han løper inn for å prøve å få en signert bok selv om han akkurat har fått beskjeden om at han er den første som ikke får noen autograf likevel.

Ventet i fire timer

a-ha har annonsert for fansen at dette er og blir de siste konsertene de gjør sammen og det har fått fans verden over til å komme til Norge.

Keiko (43) fra Japan, sammen med sin venn René (48) fra Holland, har allerede fått boka «The Swing of things» signert og er strålende fornøyde.

- Jeg har vært fan i 25 år og skal på konserten i morgen, sier hun til Side2. Hun møtte opp utenfor bokhandelen klokken 12:00 i formiddag og med den ubarmhjertige kulda ble det kaldt etter hvert.

- Litt over klokka 16:00 slapp vi inn og jeg har ventet tålmodig. Det var absolutt verdt ventetiden, sier Keiko og røper at det er vokalist Morten Harket som er hennes store favoritt.

Første tur på 17 år

Også Kim (41) fra Canada er storfornøyd etter å ha ventet i 2 1/2 time på signeringen.

Hun har tatt turen til Norge helt alene, uten familien sin.

- Det var nå eller aldri. Jeg har allerede vært på en konsert og skal på en til i morgen, sier hun. Jeg elsket konserten, det er den beste a-ha konserten jeg har sett av de tre jeg har sett hittil, sier hun entusiastisk.

Kim så a-ha de to gangene de besøkte Canada og er storfornøyd med å være her for deres avslutningskonserter.

- Jeg har ikke reist på 17 år. Da var jeg i Florida. Nå sa mine barn til meg at jeg bare måtte dra. Hjemme i Canada venter mannen og de tre guttene hennes på 17, 19 og 20 år på henne.

- Mer populære enn vi trodde

Rie (35) fra Japan har vært fan av a-ha i 22 år, siden hun var 13 år.

- Jeg har stått i kø i tre timer, men heldigvis hadde jeg på meg varme klær. Det er utrolig å ha fått autografene, sier hun stolt.

-. Vi hadde ingen anelse om at det skulle komme så mange. a-ha er nok mer populære rundt om i verden enn i Norge i 2010, sier Miriam som jobber på Tanum.

Hun måtte gi folk den skuffende beskjeden om at signeringen var slutt . Vi hadde ikke kalkulert med noe som helst egentlig. Det kan jo være så forskjellig hvor mange som kommer, selv om a-ha er store, sier hun.

Noen stemningsklipp fra onsdagens signering ser du under.

Foto: (Scanpix)

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2010.

Les også