a-ha i Rio: - Jeg gråter av glede

a-ha spilte for 90.000 brasilianere.

Foto: (Getty Images)
Publisert

(SIDE2): a-ha holdt avskjedsturne i 2010, men befinner seg i disse dager på turneen «Cast in Steel» i Sør-Amerika. I helgen spilte de på Rock in Rio, for 90.000 fans – og de norske gutta er definitivt på hjemmebane i det a-ha elskende landet.

LES også : a-ha avskjeden i rødt, hvitt og blått

«Jeg elsker de», «Brasil elsker a-ha» og «Dere rocker gutter! For en fantastisk konsert» er bare noen av kommentarene a-ha får, etter å ha lagt ut bilde fra stadion de spilte på søndag kveld.

Konserten ble også streamet, noe som tydelig var en kjærkommen mulighet for flere å se bandet.

«Det er den beste konserten som har vært på Rock in Rio. Dere er fantastiske, takk!»

Se video av a-ha i Rio lenger ende!

LES også Side2s store intervju med Morten Harket: - Jeg er jo sett på som en tåkefyrste



Rekord

Det er 30 år siden a-ha slo gjennom og Rock in Rio så dagens lys. I 1991 spilte bandet der for første gang. Da satte de rekord i antall publikummere, med 198.000 på fotballstadionet Maracana.

«Cast in Steel»-turneen har navn etter a-has seneste, og deres tiende, studioalbum. Turneen begynte med en utsolgt konsert i Buenos Aires i Argentina, før de dro til Rio. a-ha gjør til sammen seks konserter i Brasil, før de tar en pause og fortsetter i Russland i mars, fulgt av konserter i Latvia og Hviterussland. Deretter står England for tur, etterfulgt av flere av de største europeiske byene.

30. april neste år er det Oslo som står for tur. Da er de tilbake i Oslo Spektrum, som de for snart fem år siden fylte til randen flere kvelder på rad da de sa takk for seg.

LES også: Furuholmen om A-ha-comebacket: - Føltes ikke riktig å nekte



Nytt album

I mars i år ble det kjent at de igjen skulle samles og lage musikk. «Cast In Steel» inneholder den første nyskrevne musikken Magne Furuholmen, Harket og Waaktaar-Savoy gir ut siden «Foot of the Mountain» fra 2009.

a-ha har solgt rundt 35 millioner album til sammen.

- Uten forventninger eller frister å forholde seg til har jeg kunnet gå tilbake til da vi var yngre. Til den tida vi bare var unge folk som likte musikk og som var spent på hva som skjedde når vi laget musikk. Det har vært den perfekte starten på et album, sa Waaktaar-Savoy på en pressekonferanse i vår.

LES også: Comeback verdt millioner

Lyst på flere saker fra Side2? Lik oss på Facebook!

Foto: Tasso Marcelo (Scanpix)

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2015.

Les også