Underholdning

80-tallsikonet ut mot realityserier og plastisk kirurgi

Samantha Fox (52) er bekymret for dagens unge.

NÅ OG DA: Samantha Fox startet som glamourmodell på det glade 80-tallet og ble senere poaartist med flere store hits. HUn holder fortsatt koken.
NÅ OG DA: Samantha Fox startet som glamourmodell på det glade 80-tallet og ble senere poaartist med flere store hits. HUn holder fortsatt koken. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Samantha Fox (52) er et kjent navn for de fleste som vokste opp på det glade 80-tallet. Gutta hadde henne på veggen, og hvem nynnet ikke på popstjerna og glomourmodellens låter "Touch me" og "Hold on tight"?

Nå går Fox ut mot dagens realityserier og mener at de lokker unge jenter under kniven, og at vi alle ender opp med å se helt like ut, skriver The Sun.

Fox ble berømt i en alder av 16 år.

- Jeg vurderte aldri plastisk kirurgi, og det er står definitivt ikke på ønskelisten min nå, sier hun.

- Til syvende og sist, om man vurderer å gjøre noe slikt, må det være for sin egen del. For at man selv skal føle seg bra. Jeg har ikke hatt behov for det, sier hun.

LES MER: - Jeg er ekte

Klandrer realityseriene

Fox mener at reality-seriene har skylda og at unge mennesker som blir eksponert for dette selv vil kaste seg på trenden.

- Unge mennesker helt ned i 18-års alder tar botox og leppefillers. Jeg klandrer reality-seriene. Vi blir en gjeng med mennesker som alle ser helt like ut, fordi vi har vært hos den samme tannlegen og gått til den samme plastiske kirurgen, sier hun.

Alder er kun et tall

Fox var ikke redd for å fylle 50 år.

- Alder er kun et tall. Noen mennesker blir 50 eller 60 år og tenker at "nå må jeg begynne å oppføre meg som om jeg er i den alderen", men tror ikke jeg på i det hele tatt. Jeg oppfører meg aldri som om jeg er 50 år. Innvendig føler jeg meg veldig ung, forteller hun.

SLIK VI HUSKER HENNE: Samantha fra glansdagene på 80-tallet.
SLIK VI HUSKER HENNE: Samantha fra glansdagene på 80-tallet. Foto: Getty Images

Mangel på fysisk aldring tillegger hun gode gener og en positiv holdning.

- Moren min ser utrolig godt ut til å være 72 år, og min bestemor hadde knapt en rynke da hun døde, 95 år gammel. Min far fikk ikke servering på puben før han var 25 år, så mye handler om genetikk, forteller hun-

Fox forteller at hun er opptatt av å ta godt vare på seg selv ved å ha en sunn livsstil.

- Jeg drikker mye vann og trener en del, og jeg tror at det å være blid holder deg ung. Treningen er viktig på grunn av alle konsertene jeg gjør hvert år. Showene varer opptil halvannen time, så det er viktig at jeg er i form. Jeg passer også på alkoholinntaket, da dette påvirker aldringen, sier hun.

- 50 er det nye 30

I tillegg til å spille konserter, omfavner Fox sin indre "rock chick" for tiden ved å samarbeide med musikere fra Iron Maiden, Motorhead og Guns N' Roses- gitarist, Slash når det gjelder mulige nye innspillinger. Hun er også i samtaler med ulike TV-selskaper, rundt sin egen selvbiografi, "Forever".

- Tre ti-år med hardt arbeid har gitt resultater. Jeg liker å ha det gøy og jeg har vært i bransjen så lenge og har gode venner rundt meg. Jeg vet hvem jeg er. 50-årene er de nye 30-årene, avslutter hun.

Etter å ha blitt en av Englands mest berømte glamourmodeller på 1980-tallet etablerte Fox seg også om artist og startet en svært vellykket musikkkarriere. Hun nådde topp 20 med låta "Touch Me" i 1986 og den ble svært populær på verdensbasis og høstet gode plasseringer.

Fox hadde også flere høyprofilerte romanser, blant annet med Kiss-gitarist Paul Stanly. Etter hvert slo hun seg til ro med manager, Myra Stratton som døde av kreft i 2015. Etter en stund brakte kjærligheten henne til Norge og to-barns moren, Linda Olsen.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2018, og sist oppdatert 29/10 2018.

Les også