6 ting fra 90-tallet dagens skoleelever knapt vet hva er

Husker dere overheaden?

INGEN SKRIVER lapper mer. Nå sender de SMS, Facebook-melding eller Snapchat.
INGEN SKRIVER lapper mer. Nå sender de SMS, Facebook-melding eller Snapchat. Foto: Mediehuset Nettavisen
Publisert

(SIDE2): 90-tallet... Spice Girls, lavalamper og Walkman. Vi blir nostalgiske av å tenke på alt som minner oss om 90-tallet, og ikke minst måten vi gikk kledd på!

Det er liten tvil om at skolehverdagen også har endret seg veldig siden 90-tallet. Vi har latt oss inspirere av Expressen og mimrer tilbake til skolehverdagen for 20 år siden - der vi brukte ting dagens skoleelever knapt ville kjent igjen i dag:

1. Overhead

Også kjent som overheadprojektor, men det er vel et fullstendig ukjent ord for dagens skoleelever?

På 90-tallet hadde vi tekst og bilder på et lysark. Noen ganger tegnet vi på lysarket også. Det ble sjelden pent.

Foto: Wikipedia

2. Tamagotchis, pog og glansbilder

Dette lekte vi med i friminuttene. Det var om å gjøre å få datadyret til å leve lenge, vinne flere pogs og bytte til seg fine glansbilder.

3. Lapper

Skoleelever hadde ikke mobiltelefon på 90-tallet. Vi kunne verken sende SMS, Snapchat eller Facebook-melding til den vi var forelska i. Så vi skrev lapper og sendte de til hverandre i mattetimen. Noen ganger fikk de andre elevene kloa i lappene og leste de høyt opp i timen, og ingenting i hele verden var flauere enn akkurat det.

Foto: Mediehuset Nettavisen

4. Krittavler

Læreren skrev på tavla med kritt, og innimellom fikk elevene lov til å tørke av tavla. Det synes mange var veldig morsomt, merkelig nok. (Andre kalte det selvsagt barnearbeid).

Foto: Illustrasjonsbilde (Colourbox)

5. Blokkfløyte

Alle måtte lære å spille blokkfløyte i «gamle dager». Nå velger mange skoler å fokusere på andre instrumenter. På 90-tallet fikk man til og med gratis blokkfløyte på enkelte skoler.

BLOKKFLØYTE: Kan dagens skoleelver å spille på denne?
BLOKKFLØYTE: Kan dagens skoleelver å spille på denne? Foto: Illustrajonsbilde (Colourbox)

6. Kun én jakke

På 90-tallet hadde vi ikke en hel garderobe tilgjengelig på skolen. Vi hadde kun de klærne vi hadde på oss, så hvis vi ble våte, kalde eller skitne, så måtte vi fortsatt gå i de klærne resten av dagen. Alle hang jakken opp i gangen, med skjerf, lue og votter stappet ned i ermet.

I dag har elevene en garderobe hvor de har hver sin plass med en pose med skift (alt fra innerst til ytterst). Flis, regntøy, utedress, ekstra sko, innesko, ekstra votter, ekstra lue og så videre.

SLIK HANG vi jakkene på 90-tallet.
SLIK HANG vi jakkene på 90-tallet. Foto: Illustrajonsbilde (Colourbox)

LES OGSÅ: 15 ting alle 90-tallsjenter kjenner seg igjen i

Denne saken ble første gang publisert 01/04 2016.

Les også