6 tegn på at han er en gentlemann

Høres dette kjent ut?

KJÆRESTER: Det er deilig å bare ligge inntil hverandre og kjenne at den andre er der.
KJÆRESTER: Det er deilig å bare ligge inntil hverandre og kjenne at den andre er der. Foto: Ale Ventura (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Vi har alle våre ulike definisjoner på hva som er «drømmemannen», og godt er det.  Men når det gjelder gentlemenn så er det noen punkter som skal stemme, ifølge Allwomenstalk.com.

Nettstedet har listet opp en rekke tegn som gjør han til en ekte gentlemann:

1) De er hjelpsomme

Han stiller alltid opp for å hjelpe både kjente og ukjente når det trengs, uten å kreve noe tilbake. Det betyr ikke at han er en liten valp som gjør alt alle andre ber om, men han viser forståelse og ser hvilke situasjoner hvor hans hjelp vil bli verdsatt. 

2) Handlinger betyr mer enn ord

Alle kan snakke store og pene ord, men det er handlingene som virkelig viser at han bryr seg, skriver Allwomenstalk.

En mann som klipper plenen uten at du ber om det, en kjæreste som gir deg en klem uten noen spesiell grunn og en samboer som smiler til deg hver gang du ser på han, er så mye mer enn en som så vidt sier «ha det bra» før han stikker ut på byen med kompisene sine tredje kvelden på rad.

FORELSKET: Har du funnet han du skal dele resten av ditt liv sammen med?
FORELSKET: Har du funnet han du skal dele resten av ditt liv sammen med? Foto: Colourbox/Illustrasjon

3) Han løper ikke fra problemene

Alle forhold har sine opp- og nedturer. Husk at det noen ganger er helt greit å bli enige om at dere er uenige om ulike ting. Da viser dere respekt for hva den andre måtte mene og tenke, istedet for å løpe fra eventuelle utfordringer som kan gjøre vondt verre. Her kan det også være greit å påpeke at heller ikke du må løpe inn på soverommet, lukke igjen døra med et smell og satse på at det ordner seg. En ekte gentlemann vil forstå når noe er galt og dermed også ta opp problemet med sin partner.

4) Han viser respekt for alle

Det spiller ingen rolle om den han møter er hjemløs eller kongelig. En ekte gentlemann er hyggelig uansett om den han møter er rik, fattig, ung, gammel, er arbeidsløs og så videre. Det handler om å ha respekt for andre.

5) Han støtter partneren sin uansett

En gentlemann viser at han støtter dine valg uansett hva du vil gjøre her  i livet. Er du syk gjør han alt for at du skal føle deg bra. Ønsker du å satse på en annen jobbkarriere gir han deg råd om hvordan du bør gå frem. Han respekterer den du er og dine ambisjoner.

6) Han er ærlig

«Ærlighet varer lengst» heter det og er din utkårede en gentlemann så er et viktig stikkord «kommunikasjon». Dere kan snakke om alt og ikke være redd for å ta opp eventuelle utfordringer i forholdet. Når dere åpner dere opp for hverandre kan det å være ærlig oppleves som sårbart for den andre, men samtidig er dette et tegn på at man stoler på partneren.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2015.

Les også