4 myter om tamponger som gutta tror på

Noen ting er det greit å forklare.

Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Tidligere i år skrev Side2 om «8 spørsmål menn har om tamponger».

Denne gangen gjengir vi 4 myter om tamponger som gutta tror på, i alle fall ifølge den svensken avisen Expressen.

Selv om vi i Side2-redaksjonen må innrømme at vi er skeptiske til at det faktisk er så mange gutter som går rundt og tenker disse mytene, så er det uansett god underholdning for oss jentene. Og samtidig så er det jo greit å svare på mytene så slipper de i alle fall å lure!

1) Tampongen er som en propp...

..og når man tar den ut så fosser bloder ut og det er nesten umulig å stoppe. Derfor er det superviktig å bytte tampong minst hver tredje time eller så vil det lekke på gulvet!

Feil
Tampong fungerer som en svamp som absorberer mensblodet. Når den er «full» kan det riktignok renne litt blod, men det er sjeldent blødningen er så kraftig at dette er synlig for andre.

2) Man velger tampongstørrelse utifra hvor «romslig» man er der nede

«Hmmm, hvilken størrelse er hun egentlig Er hun mini, normal eller super?» er kanskje spørsmål gutten stiller seg selv når han har fått i oppdrag av å kjøpe tamponger av dama.

Feil

«Mini, normal og super» har virkelig ingenting med hvilken «vaginastørrelse» å gjøre. Disse begrepene handler om hvor store blødninger man har. Blør man lite så velger man mini, mens har man kraftige blødninger passer det bedre å velge «super» som er en litt større tampongvariant med høyere oppsugingsevne. 

3) Tampongen sklir inn av seg selv

«Den bare plopper inn av seg selv straks den er litt innafor - null stress!»

Feil

For å sette inn tampongen riktig skal den føres oppover og litt bakover helt til man kjenner det stopper opp. Den går ikke inn av seg selv...

4) Man mister jomfrudommen når man bruker tampong

Feil

Den eneste måten for å bli kvitt jomfrudommen er ved å ha sex. «Jomfruhinnen» derimot, er en hinne som egentlig er en ring med en åpning som varierer i strørrelse og form, og som derfor sørger for at menstruasjonsblodet kan strømme igjennom.

Denne saken ble første gang publisert 19/06 2015.

Les også