15 rare ting vi spiste da vi var barn

Hvorfor i alle dager elsket vi dette så mye da vi var yngre?

Når vi ser tilbake, er det mye rart vi har spist som barn og som vi egentlig ikke helt forstår hvorfor vi digget så masse. 
Når vi ser tilbake, er det mye rart vi har spist som barn og som vi egentlig ikke helt forstår hvorfor vi digget så masse.  Foto: iStock/Side2
Publisert

Er du blant dem som spiste massevis av tørre nudler, koste deg med eggedosis eller hadde ketchup på alt da du var barn? Du er definitivt ikke alene!

Mange barn er ganske kresne, og derfor er det rart hva de egentlig putter i seg av snåle kombinasjoner og merkelige «retter». 

Vi tok en runde i Side2-redaksjonen, og dette er hva vi enten har spist tonnevis av selv, eller sett andre barn kose seg med. 

Sleng igjen en kommentar under om du har flere ting å legge til! 😂

Les også: 14 godterier du bare digger om du er en pensjonist - mentalt sett

Tørre nudler hvor man drysset krydderblandingen over

Dette var det hotteste snackset som også var lov å ha med på skolen til hverdags. Altså, hvem har vel ikke knasket i seg x antall tørre Mr. Lee-nuddelpakker med krydderet strødd over? Det beste var når man kom til bunns og kunne helle alt i seg. 

Tørre nudler var noe av det diggeste man kunne spise på skolen.
Tørre nudler var noe av det diggeste man kunne spise på skolen. Foto: iStock

Lompe med smør, sukker og kanel 

Noe de fleste faktisk fikk lov å spise av mamma og pappa i ukedager. NESTEN som ekte lefse ...

Les også: 5 ting ernæringseksperter aldri ville spist

Elleville brusblandinger

For eksempel Cola blandet med Solo og en dæsj champagnebrus i. Høydepunktet i alle barnebursdager var å mikse Cola og Solo 50/50, og så sa man at man skulle ha «Colo» eller «Sola». De som var ekstra kule slang oppi champagnebrus i tillegg. 

Brødskive med ketchup 

Og kanskje også sprøstekt løk hvis man var ekstra gæren. Aner ikke hvor det kom fra, men godt var det, og noen av oss levde praktisk talt på dette til frokost og lunsj i flere år. Stort pluss for at det er enkelt og at det alltid er noe du har i skapet. 

Brødskive med ketchup og sprøstekt løk - enkelt, kjapt, men ikke spesielt godt når man ser tilbake. 
Brødskive med ketchup og sprøstekt løk - enkelt, kjapt, men ikke spesielt godt når man ser tilbake.  Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

Brødskive med potetgull

Knasende og salt slager. 

Brødskive med potetgull er nok for de litt mer viderekomne, men salt og sprøtt og godt. 
Brødskive med potetgull er nok for de litt mer viderekomne, men salt og sprøtt og godt.  Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

O'Boy - og gjerne spise den med skje

O'Boy i melken etter skolen gikk ned i litervis. De tøffeste sjekket hvor mange skjeer med O'Boy de kunne spise uten å le og sprute alt utover kjøkkenbordet. 

Hvor mange liter O'Boy har vi ikke drukket? 
Hvor mange liter O'Boy har vi ikke drukket?  Foto: Mondelez

Eggedosis

Når mora di bakte, var det om å gjøre å få slurpet i seg noe av eggedosisen. Noen ganger spiste vi det også alene. 

Eggedosis er et av våre bokstavelig talt mest sukkersøte minner fra barneskolen. 
Eggedosis er et av våre bokstavelig talt mest sukkersøte minner fra barneskolen.  Foto: iStock

Medisterkaker med brun saus og poteter - med KETCHUP

Hvorfor ikke? Man hadde ketchup på alt man kunne ha ketchup på, seff.

Ketchup på ris

Samma greiene. Alltid ketchup. På alt. 

Tress-softis

Hver gang man hadde Tress-is, var det om å gjøre å røre skikkelig fort i den, sånn at det ble en gusjefarget, softisaktig masse. Drit-DIGG. 

Vi rørte Tress-is til vi fikk vondt i armene for å få softis. 
Vi rørte Tress-is til vi fikk vondt i armene for å få softis.  Foto: Diplom-Is

Kalde pølser

Hvorfor? Aner ikke. Men vi har spist masse av det. Samme med kokte grillpølser. Hva er vitsen???? 

Hvordan vi kunne spise så mange kalde pølser, eller for den saks skyld, kokte grillpølser som vi gjorde, er ganske rart å tenke tilbake på i dag. 
Hvordan vi kunne spise så mange kalde pølser, eller for den saks skyld, kokte grillpølser som vi gjorde, er ganske rart å tenke tilbake på i dag.  Foto: iStock

Ristet brød med smør og sukker 

Det gjorde kneippbrød så sykt mye morsommere å spise. 

Nugatti med gulost 

Dette var noe man så med frysninger på at andre barn trykket i seg på matpakka. Vi skjønner fortsatt ikke helt greia, men noen digger det tydeligvis. 

Gulost og nugatti var en hit blant enkelte - for andre var og er det fortsatt uforståelig. 
Gulost og nugatti var en hit blant enkelte - for andre var og er det fortsatt uforståelig.  Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

Rabarbra med sukker 

Det er egentlig sykt vanskelig å spise rabarbrastilker i seg selv. De fliser seg som kjent opp og er nesten umulig å bite av. Men sukkeret gjorde det verdt strevet. 

Les også: 5 vanlige matmyter

Grandiosa hvor vi plukket av all paprikaen

Noe Grandiosa tydeligvis tok til seg etter hvert - og laget en variant av det som er Norges mest spiste pizza, men da uten paprikaen. 

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2017.

Les også