15 Britney-øyeblikk vi aldri glemmer

Gratulerer med dagen, Britney!

Foto: Getty Images
Publisert

(SIDE2): Om du liker henne eller ikke. Vi har alle et forhold til Britney Spears, superstjernen fra 90-tallet som står bak monsterhitene «Baby one more time» og «Oops! I did it again».

I dag fyller superstjernen 34 år, og vi feirer med å mimre tilbake på de aller beste og ikoniske øyeblikkene hun har skapt. For, tross sammenbrudd og barbering av hår, så har virkelig denne dama skapt en hel haug av minneverdige øyeblikk!

Les også: Her er den nyeste musikkvideoen til Britney

1. Allerede sent i 1998 kapret hun hele verden med en frekk, og på den tiden avslørende, skoleuniform, og tok over hele MTV med monsterhiten «Baby one more time». Den gang var hun bare 17 år gammel.

2. Da hun sjokkerte hele verden med den ikoniske grønne BH-en, en levende pytonslange og hiten «I'm a slave 4 U» under MTV Music Video Awards i 2001. Jeg husker godt hvor iherdig jeg prøvde å overbevise mamma om å få gå akkurat sånn på skoleballet på ungdomsskolen. I dag er jeg veldig glad for at hun sa nei.

3. Da hun viste oss hele sin fantastiske personlighet i den undervurderte realityserien «Chaotic». Her fikk vi til og med se øyeblikket for Kevin Federline gikk ned på kne og fridde under en flytur, for ikke å snakke om selve bryllupet.

4. Kun to år etter den ikoniske opptredenen med pytonslangen, kom Britney Spears tilbake til Music Video Awards hos MTV. Denne gangen sammen med Madonna, Christina Aguilera og Missy Elliot, og man trygt si de skapte historie. Øyeblikket Britney og Madonna klinte til på scenen er noe vi alle husker, for ikke å snakke om uttrykket til Britneys daværende ekskjæreste Justin Timberlake.

5. Og når vi først er inne på Justin Timberlake, hvem husker ikke øyeblikket da de to dukket opp i matchende denim-antrekk tilbake i 2001, på vei inn til det som skulle bli den ikoniske slange-opptredenen.

6. Det var en gledens dag da Britney Spears kom med sin første (og siste) spillefilm i 2002. «Crossroads» handlet om noe så enkelt som en roadtrip på vei til en karaoke-konkurranse, men den ble spilt om og om igjen, helt til VHS-kassetten forsvant på mystisk vis.

7. Da Simon Cowell tok den geniale avgjørelsen om å ta med Britney Spears som dommer i andre sesong av talentprogrammet X-Factor. Det har nok ikke vært noen dommer i det talentprogrammets historie som har hatt morsommere ansiktsuttrykk og sitater. Finnes det flere måter å si nei på?

8. Verden gikk nærmest av skaftet da Britney Spears viste seg i en rød kondomdress, på en planat som skulle forestille Mars. Ikke overraskende gikk singelen «Oops! I did it again» rett inn i Guinness rekordbok for mest solgte singler. Det var her det mer utfordrende imaget til Britney virkelig begynte å ta form.

9. Konserten i Norge fikk slakt av kritikerne, men jeg husker følelsen av å sitte i et fullsatt Oslo Spektrum, da Britney kom på scenen under turneen «Onyx Hotel» i 2004. Da hun lå i en glassbolle, kun dekket av diamanter, mens hun sang «touch of my hand» steg temperaturen i salen med samtlige hakk.

10. Hvem har vel vokst opp på 90-tallet uten å prøve seg på stoldansen til Britney Spears i musikkvideoen «Stronger»? Vi kan fortelle deg at det å skli flere meter bortover gulvet på en stolrygg sjelden ender med noe annet enn knall og fall, med mindre du er Britney Spears selvfølgelig.

11. Plutselig dukket hun også opp i tv-serien «Glee», med en helt egen episode dedikert til alle hennes tidligere hits. Lite slår imidlertid Brittany og Santana fra serien når de fremfører «Me against the music», og Britney selv gjør en gjesteopptreden i slutten av scenen.

12. Hun fikk hele verden til å gråte med henne, da hun brøt sammen på et intervju med NBC's Dateline. - Jeg er et emosjonelt vrak nå. Jeg er bare et menneske, jeg er ikke perfekt, sa superstjernen, før hun ba pressen om å la henne være i fred.

13. Introen til musikkvideoen «Gimme More» har fått en hel verden til å si «It's Britney, bitch». Det var det perfekte comebacket på alle mulige måter!

14. Visste du at Britney Spears har en egen musikkvideo hvor selveste Snoop Dogg er med, og hun spiller basketball? Vel, det har hun, og resultatet er legendarisk!

15. Allerede 21 år gammel fikk Britney Spears sin egen stjerne på Hollywood sin walk of fame, og ble med det den yngste noensinne. Det var vel fortjent, spør du oss!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2015.

Les også