12 TV-serier vi gleder oss til å følge i høst

Høsten byr på spenning, reality, underholdning og drama!

SERIEHØSTEN 2016: Fødeavdelingen, ny serie med Sarah Jessica Parker, advokat-drama på TV3 og Aksel Hennie i Nobel er noen av seriene du kan glede deg til i høst.
SERIEHØSTEN 2016: Fødeavdelingen, ny serie med Sarah Jessica Parker, advokat-drama på TV3 og Aksel Hennie i Nobel er noen av seriene du kan glede deg til i høst. Foto: (FEM/HBO/TV3/NRK1)
Publisert

(SIDE2): De siste ukene har flere ulike TV-kanaler og streamingtjenester fristet med sine menyer for TV-høsten 2016.

LES MER: Her er TV3-høsten
LES MER: Slik blir høsten på TV 2

LES MER: Her er høsten nyheter på HBO
LES MER: Dette er TV-menyen til NRK i høst

Det er duket for nye sesonger av populære programmer som «Frikjent», «Farmen» og «Luksusfellen», men det er selvfølgelig også flere nyheter på TV-fronten som vi gleder oss til å sjekke ut!

LES OGSÅ: - Dette er ny rekord i Luksusfellen

Her er noen av programmene Side2-redaksjonen er spente på nå i høst:

Nobel

Serie over åtte deler med blant andre Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie. Det er knyttet store forventninger til denne serien. «Nobel» er lagd av skaperne av «Kampen om tungtvannet» og «Halvbroren», og har et budsjett på rundt 68 millioner kroner. Serien handler om Afghanistan-krigen, og tar oss med inn i virkeligheten til de norske soldatene som kjempet i krigen. Selv om ikke serien er basert på virkelige hendelser, mener skuespiller Hennie at manuset forteller en svært viktig historie.

Vises på NRK 1.

LES MER: Aksel Hennie: - Vi nordmenn snakker om oss selv som en fredsnasjon, selv om vi fører krig i andre land

Screen9v2

«Live Nelvik Redder Verden. Litt»

Denne serien har allerede hatt premiere på NRK, og ligger ute på nett. Her får vi bli med Live Nelvik som vil bli mer miljøvennlig og som tester alle miljøråd hun kommer over. Dette er et viktig program som er full av humor! Live Nelvik er både morsom og ekte, og hun får frem gode poenger på en herlig måte. Bare se hvordan hun kuppet Statoilsgeneralforsamling. I serien dukker også blant andre ektemannen og Radioresepsjonens Tore Sagen, designer og skuespiller Jenny Skavlan og P3s Ronny Brede Aase opp. Tankevekker av et program som får deg til å le!

Vises på NRK 1.

Screen9v2

«Narcos»

Serien om kokainkongen Pablo Escobars liv er blitt svært populær. Sesong to ble nylig sluppet hos streamingtjenesten, og den er minst like bra som første sesong. Det er spennende, sprøtt, ekkelt, trist og ikke minst fascinerende å se hvordan colombianske Escobar smuglet narkotika fra Colombia til USA og ble en av verdens rikeste menn. Et absolutt must i høst – både sesong en og to!

Vises på Netflix.

LES OGSÅ: Netflix bekrefter to nye sesonger av Narcos

Screen9v2

Westworld

HBO beskriver serien slik: «Westworld er en dyster reise inn i en verden av kunstig intelligens og forståelsen av synd». Norske Ingrid Bolsø Berdal spiller mot Anthony Hopkins i «Westworld». Serien er inspirert av Michel Crichtons film fra 1973 med samme navn.

Premiere 3. oktober på HBO.

Screen9v2

Divorce

Sarah Jessica Parker er tilbake i Divorce, den første store TV-rollen siden Carrie Bradshaw i «Sex og singelliv». Serien handler om Frances som, inspirert av sine to single venninner, setter i gang å skille seg fra ektemannen, men ikke riktig får seg til å gjennomføre det. Med Thomas Haden Church ved sin side, så kan dette blir mer morsomt enn Carrie og Mr Big!

Premiere 10. oktober HBO.

Screen9v2

Frikjent 2

Da det psykologiske krimdramaet «Frikjent» rullet over skjermene for ett år siden, ga den norske TV-seere bakoversveis. TV 2 har klokkertro på at «Frikjent 2» vil tilby minst like mye spenning som første sesong, og vi i Side2 lever i den trua! For mens alle trodde at mordet på Karine Hansteen ble løst, viser det seg at det ikke var den omdiskuterte morderen alle trodde.

Vises på TV 2.

Screen9v2

Petter Uteligger Sesong 2

Petter Nyquist rørte hele Norge med sin historie om hvordan det var å bo frivillig på gaten i Oslo. Serien viste frem mange sterke historier og skjebner fra personer som lever sitt liv på gata. Det gripende TV 2-programmet har gjort mange mer bevisste på de hjemløses situasjon og i løpet av høsten blir det mer fra Petter som skildrer uteliggermiljøet i hovedstaden.

Vises på TV 2.

Screen9v2

Aber Bergen

Skaperen av Mammon står bak høstens store dramasatsning på TV3. Erik Aber, som spilles av Odd Magnus Williamson, er en av landets hvasseste forsvarsadvokater. Det samme er Elea Bergen, som spilles av Ellen Dorrit Petersen. Hun er fra Bergen, og Erik flyttet dit etter studiene for å starte et advokatfirma med sin store kjærlighet. De to har bygget opp en veldreven pengemaskin, med et uortodokst ensemble av advokater. Utover høsten skal TV-seerne følge advokatparet, der de på hver sin kant og på hver sin måte tar fatt på ulike moralske, politiske og juridiske dilemmaer.

Vises på TV3.

Screen9v2

20 år med Espen Eckbo

Espen Eckbo står bak kjente programmer som «Nissene på låven» og «Asbjørn Brekke-Show». Hans karakterer har gitt oss mange latterkuler de siste årene og nå er det på tide med et gjensyn av de morsomme figurene. TVNorge har samlet høydepunktene fra Espens karriere. Vi er klare for å mimre, og ikke minst for å le!

Premiere 8. september på TVNorge.

Screen9v2

Reisen

Esben «Dansken» Selvig, kjent fra blant annet rapgruppa «Klovner i Kamp», er programleder for programmet. Her blir seerne i hver episode kjent med en ung gjest med en sterk historie i bagasjen. «Dansken» er en kul fyr som liker å møte mennesker, og å snakke med mennesker. Det kan legge grunnlaget for en fin serie. Gode samtaler og fine folk trenger vi mer av på TV!

Premiere på TV 2 i november.

Fødeavdelingen

Jada, vi har sett fødsler på TV før, men det er alltid sterkt å bli med når par skal oppleve livets største mirakel. Hver familie har sin egen unike historie og hver kvinne har sin unike fødselsopplevelse. Det er spenning, det er følelser, det er uventede situasjoner, og ikke minst så er det mye, mye kjærlighet.

Vises på FEM.

Kjære mamma - ny sesong

Denne serien omtales som en hyllest til alle mammaer og den jobben de gjør. TV2 Livsstil frister med et direkte innblikk i hvordan ulike mødre løser hverdagens små og store utfordringer og mødrenes tanker rundt dette. Vi blir også kjent med barn og fedre, men det er moren som er hovedfokus. En varm og kjærlig serie som også viser mye humor.

Sesongpremiere på TV 2 Livsstil mandag til torsdag fra 12. september.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 10/09 2016.

Les også