10 ting alle som har gått gjennom et brudd kjenner seg igjen i

Dumpa? Gjort det slutt med kjæresten? Hang in there, folkens! Det blir bedre <3

Foto: iStock
Publisert

De aller fleste av oss går gjennom et brud på et eller annet tidspunkt i livet, og la oss være ærlige - det suger BIG TIME. 

Derfor har vi samlet sammen noen situasjoner du garantert vil kjenne deg igjen i. Du vet, sånn så du i alle fall vet at du ikke er alene <3 

1. Sjokk

Alt føles bare så tomt. Så utrolig, utrolig tomt. Hva skjedde egentlig? Er det over, for alltid? Hvem skal jeg sendte nattameldinger til? Hvem skal jeg legge ferieplaner med? HVEM SKAL MASSERE MEG NÅR JEG HAR VONDT I RYGGEN?! Du må tenke om igjen på alt. 

2. Sinne

Kan jeg reise hjem til eksen og trashe leiligheten hans/hennes i natt? Skal jeg endelig spre nakenbildene som ble sendt til meg på internett? Skal jeg ringe eksen natt til lørdag og skjelle ham ut for å være den verste kjæresten ever foran hele kompisgjengen jeg så han var sammen med på byen på Snapchat? Det er naturlig å være sinna, og det er også helt lov. Bare ikke gjør noe du kommer til å angre på senere! Så greit å telle til ti først, kanskje. 

Les også: 7 ganger du overhodet ikke vil møte på eksen

3. Tvil

Var det riktig? Burde vi prøve igjen? Det var riktig. Vi skal aldri prøve igjen. Eller? Selv om man har prøvd å gjøre det slutt i seks måneder, så føles det likevel helt feil når det først er blitt gjort. Så man møtes igjen, ligger, angrer. Også angrer man ikke likevel, og lurer på om man skal møtes igjen.

4. Stalking 

Selv om man selv har gjort det slutt, eller blitt dumpa, så unngår man ikke å ville vite alt om eksen for det. Man sitter timevis på Facebook og Instagram for å følge med på alt som skjer og den minste lille kommentar. Det gjør ting bare så mye verre, men man må vite. Alt.

5. Analysering

Gutter samler kompiser, fester og prater om tull. Vi jenter gjør kanskje det samme, men analyserer – hver eneste lille ting rundt bruddet skal snakkes om. Og det gjør det bare verre, man vil jo egentlig tenke minst mulig på eksen. Så et godt råd er kanskje å ta samtalen ordentlig en gang med en god venninne, og så forsøke å tenke fremover i stedet. 

Les også: Tre tegn på at eksen vil ha deg tilbake

6. Festing

Å feste seg bort fra vonde følelser er så deilig. Skravle, danse, ha lættis og slippe seg helt løs. MEN, så er det det med brudd da, at fylla gjerne ender opp med kebab og klump i halsen. Hvor mange ganger har man ikke ligget på badegulvet og grini etter det som egentlig var bra tur på byen? Det hjelper ikke å feste seg bort fra bruddet, du må faktisk kjenne på at du har det vondt også. 

7. Shopping

Det hjelper på alt. Også et brudd. Men de dyreste kjøpene skjer gjerne etter å ha blitt dumpa eller vært på en dårlig date.

8. «Feilsendte» meldinger

Shit, så kleint det er å innrømme: Men du vet at du egentlig ikke bør ta kontakt kort tid etter et brudd, men ikke klarer å la være, og lissom sender en SMS-feil til eksen. Det er sååå gjennomskuelig – selv om du der og da tror du er så himla smart. Og han skjønner det. Så innmari godt.

9. Desperasjon

Du skal komme deg videre før han, og lager altfor mange planer med venninner og altfor mange avtaler om fester. Det er sjukt slitsomt å ha kjærlighetssorg. Sjukt slitsomt. 

10. Ting blir bedre

Det blir bedre etter hvert. Det er en klisjé, men klisjeer oppstår ofte av en grunn – nemlig at de er sanne. Så om du har slått opp med kjæresten, sitter hjemme, bare vil dø og tror livet er slutt, kan vi si: Det kommer ikke til å være sånn for alltid. Om en måned, et halvt år eller kanskje et år, vil du føle at kjærlighetssorgen blir mindre. Kanskje du til og med vil kunne se tilbake på det som var bra med forholdet og smile av det. 

Les også: Er det greit å være venn med eksen på Facebook?

Og denne: Noen kommer aldri over eksen - dette er grunnen

youplay

youplay

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2017.

Les også