true crime

«Klar for daten min», skrev Sydney i meldingen til sine nærmeste. Så ble det stille

Den unge kvinnen hadde slitt med depresjoner. Derfor nølte politiet med å slå alarm da familien meldte henne savnet etter et stevnemøte med et nytt bekjentskap fra internett.

Etter noen uker begynte likdeler å dukke opp.

<b>LETT OFFER:</b> Sydney Loofe slet psykisk, men hadde likevel fremtidstro. Da hun kom i kontakt med en Audrey på Internett, steg håp og forventningene til livet. Det skulle gå motsatt.
LETT OFFER: Sydney Loofe slet psykisk, men hadde likevel fremtidstro. Da hun kom i kontakt med en Audrey på Internett, steg håp og forventningene til livet. Det skulle gå motsatt. Foto: NTB/REX
Sist oppdatert

Det første snøfallet lot vente på seg, men rimet etter nattefrosten lå fortsatt over maisåkrene som for lengst var befridd for avlingen. Et forstryrrende fremmedelement var synlig blant de spredde bondegårdene i det flate landskapet i den amerikanske delstaten Nebraska:

Etterforskere fra det lokale politiet og FBI lette høyt og lavt.

Snart meldte en betjent om funn; i et par svarte søppelsekker lå det noen klær.

Så dukket enda en sekk opp. Den inneholdt blant annet en sag og en baufil. Etterforskerne avdekket etter hvert rundt 30 sekker som lå spredd utover området, forsøkt gjemt i veikanten eller blant de visne maisplantene. I flere av sekkene fant politifolkene levninger fra et menneske. Blant annet dukket en arm med en tatovering opp. Tatoveringen hadde teksten «Everything will be wonderful someday».

Men det var ingen ting ved funnet som tilsa at alt skulle bli fantastisk. For funnene bekreftet det politifolkene hadde fryktet, nemlig at en ung dames forsvinning treuker tidligere var blitt drapssak.

<b>SKJULT PÅ ÅKER:</b> Nærmere 30 svarte søppelsekker ble funnet spredd rundt på maisåkeren ved Clay Center i Nebraska. Alle inneholdt spor fra et ritualdrap.
SKJULT PÅ ÅKER: Nærmere 30 svarte søppelsekker ble funnet spredd rundt på maisåkeren ved Clay Center i Nebraska. Alle inneholdt spor fra et ritualdrap.

Savnet

Sydney Loofe (24) hadde lenge slitt med psykiske lidelser. Depresjoner til tross, Sydney var kjent for å være positiv, vennlig og hjelpsom mot alle rundt seg.

– Hun hadde bestandig omsorg for alle. Tatoveringen hennes med inskripsjonen om at alt ville bli fantastisk en dag, kjennetegnet Sydney, uttalte en venninne av henne til Omaha Herald.

Sydney ble også beskrevet som svært pliktoppfyllende. Da hun ikke møtte på jobb som vanlig i butikken der hun jobbet 16. november 2017, slo Sydneys mor derfor alarm. Etterforskerne som dro til Sydneys leilighet i Nebraskas hovedstad Lincoln, stusset over at bilen hennes sto parkert i oppkjørselen. Men politifolkene fant ingen tegn til kamp eller at Sydney hadde forlatt leiligheten mot sin vilje.

En venninne kunne fortelle at Sydney, som var lesbisk, kvelden før hun forsvant hadde vært på stevnemøte med en kvinne hun hadde møtt gjennom sjekkeappen Tinder. De to hadde skrevet sammen over flere dager før de hadde møttes første gang.

Sydney hadde fortalt at kvinnen som kalte seg Audrey hadde plukket henne opp, og at de hadde røykt marihuana sammen mens de kjørte rundt i Lincolns gater.

– Hun gledet seg til nytt møte med Audrey samme kveld, kunne venninnen fortelle etterforskerne.

Siden hørte ingen mer fra Sydney.

<b>SAVNET:</b> Foreldrene til Sydney Loofe lagde og fordelte savnetplakater, men letingen kom sent i gang fordi politiet antok at 24-åringen med psykiske problemer forsvant etter egen vilje.
SAVNET: Foreldrene til Sydney Loofe lagde og fordelte savnetplakater, men letingen kom sent i gang fordi politiet antok at 24-åringen med psykiske problemer forsvant etter egen vilje. Foto: Privat

Venninnens plan

Politiet behandlet foreløpig saken som en ren savnetsak. Ingen funn eller opplysninger indikerte at noe kriminelt hadde tilstøtt Sydney. Sydneys venninne greide ikke slå seg til ro med at Sydney skulle ha forsvunnet av egen vilje og uten å gi beskjed.

– Hun hadde heller ikke matet katten sin, noe som var helt ulikt henne, sa venninnen i intervjuet med Omaha Herald.

– Jeg følte på meg at noe var galt.

Venninnen startet derfor sin egen etterforskning for å forsøke å oppspore kvinnen Sydney hadde vært på date med. Hun opprettet profil på Tinder. Så sveipet hun seg frem til hun fikk treff på en kvinne i området som het Audrey.

– Jeg skjønte at det måtte være rett person, og sveipet til høyre.

Det ble match og de to hadde en lengre telefonsamtale. I samtalen tilkjennega Audrey at hun ganske riktig hadde møtt Sydney to kvelder på rad, men at hun ikke hadde sett mer til henne etter stevnemøte nummer to.

Audrey nektet å oppgi personalia, men Sydneys venninne ga telefonnummeret hennes videre til politiet. På tross av at det var uregistrert, greide etterforskerne etter hvert å spore det opp.

<b>INNKJØP:</b> Før Sydney Loofe ble lurt, bortført og drept, ble Aubrey Trial og Bailey Boswell fotografert mens de kjøpte utstyr til å begå og skjule drap og likskjending.
INNKJØP: Før Sydney Loofe ble lurt, bortført og drept, ble Aubrey Trial og Bailey Boswell fotografert mens de kjøpte utstyr til å begå og skjule drap og likskjending. Foto: overvåkningsbilde

Dekknavn

«Audrey» viste seg å være et ordspill for samboerparet Aubrey Trail og Bayley Boswell som bodde i småbyen Wilber, fem mil sør for Lincoln. Aubrey Trail var en 51 år gammel hvitsnippforbryter som var godt kjent av politiet for sjekkforfalskninger og bedrageri.

Bayley Boswell (23) var avbildet på «Audrey»-profilen på Tinder, og var kjent for politiet fra noen narkotikasaker.

<b>PÅ SJEKKER'N:</b> Dette var Audrey – den oppdiktede personen Sydney Loofe trodde hun var blitt venn med. I stedet var dating-profilen falsk og laget for å lokke til seg et offer.
PÅ SJEKKER'N: Dette var Audrey – den oppdiktede personen Sydney Loofe trodde hun var blitt venn med. I stedet var dating-profilen falsk og laget for å lokke til seg et offer. Foto: Privat

I et forsøk på å komme ut av en økonomisk knipe, hadde Bayley Boswell innledet et forhold til den vesentlig eldre Aubrey Trail, som angivelig hadde lovet å være hennes «sugar daddy».

Nå var begge under etterforskning i flere bedragerisaker. Paret hadde blant annet blitt anmeldt av et ektepar fra Kansas for et bedrageri av 375 000 dollar i forbindelse med en handel med antikviteter.

Politiet oppsøkte kjellerleiligheten Aubrey Trail og Bayley Boswell leide. Der var ingen hjemme. Huseieren kunne fortelle at hun en dag hadde kjent en sterk lukt av klor og blekemiddel fra kjelleren. Lukten hadde vært så sterk at hun ble fysisk uvel. Leieboerne hadde hun ikke sett mer til.

Etterforskerne gjennomgikk overvåkningsvideoer og kassakvitteringer fra en lokal jernvareforretning som viste at Aubrey Trail og Bayley Boswell dagen Sydney forsvant, hadde vært og kjøpt nettopp blekemiddel.

I tillegg hadde de gått til innkjøp av svarte søppelsekker, en stor kniv, en kraftig baufil og en sag − verktøy egnet til å dele opp et lik.

Aubrey Trail hadde også vært innom butikken Sydney jobbet i dagen hun forsvant. Av overvåkningsbildene kunne etterforskerne se ham kaste flere blikk bort på Sydney, som om han målte henne opp og ned.

På grunnlag av vitneopplysninger og andre spor etter parets disposisjoner rundt tidspunktet for Sydneys forsvinning, gikk politiet ut med etterlysning av Bayley Boswell og Aubrey Trail. Dagen etter la paret ut en video på Facebook der de erklærte at de ikke hadde noe med Sydneys forsvinning å gjøre.

<b>NÅDELØS:</b> − Sydney Loofe var en sårbar, ung dame som må ha følt seg hjelpeløs der hun satt bundet fast i en kjellerleilighet, uten mulighet til å forsvare seg. Å ta livet av henne var fullstendig unødvendig, uttalte dommer Vicky Johnson da Bayley Boswell i november 2021 ble dømt til livsvarig fengsel.
NÅDELØS: − Sydney Loofe var en sårbar, ung dame som må ha følt seg hjelpeløs der hun satt bundet fast i en kjellerleilighet, uten mulighet til å forsvare seg. Å ta livet av henne var fullstendig unødvendig, uttalte dommer Vicky Johnson da Bayley Boswell i november 2021 ble dømt til livsvarig fengsel. Foto: NTB/Justin Wan/Lincoln Journal Star via AP

Nektet uten anklage

– Vi røykte marihuana sammen før hun ba meg kjøre henne til en venns hus der jeg slapp henne av. Jeg håper hun blir funnet, sa Bayley Boswell.

– Jeg håper også hun blir funnet, og ber for hennes familie, erklærte Aubrey Trail.

Så kom han med en oppsiktsvekkende uttalelse tatt i betraktning at Sydneys skjebne på det tidspunktet var ukjent:

– Jeg har vært en kriminell og en tyv hele mitt liv, men jeg har aldri drept noen. Vi står ikke bak dette.

<b>UMAKE PAR:</b> Aubrey Trial (51) og Bailey Boswell (23) var kjent av politiet for både narkotika-krim og bedragerier. Men det politiet ikke visste, var at de to forfulgte okkulte ritualer som innebar ofring av mennesker.
UMAKE PAR: Aubrey Trial (51) og Bailey Boswell (23) var kjent av politiet for både narkotika-krim og bedragerier. Men det politiet ikke visste, var at de to forfulgte okkulte ritualer som innebar ofring av mennesker. Foto: NTB/REX

Stakk ned seg selv

Etterforskerne festet ingen lit til parets erklæring av uskyld i Facebook-videoen. For i tillegg hentet de ut mobildata som viste at Sydneys mobiltelefon sist var påskrudd mens den befant seg i, eller i nærheten av Bayley Boswell og Aubrey Trails leilighet i Wilber.

Bayley Boswell og Aubrey Trails telefoner kunne dessuten spores videre til området der Sydneys levninger ble funnet 4. og 5. desember, tre uker etter at hun forsvant. Blant klær og likrester hadde etterforskerne dessuten funnet Sydneys avslåtte telefon.

Dagen etter at de la ut Facebook-videoen, ble paret pågrepet utenfor et motell. I avhør kom Aubrey Trail raskt med en tilståelse.

– Det var jeg som drepte Sydney under en sexlek hun frivillig var med på.

Senere endret han forklaring. Han fastholdt at drapet var et uhell, men la til at de parterte og tømte liket for blod under et ritual som «følge av hans tro» (se undersak).

Påtalemyndigheten tok ut tiltalte mot både Bayley Boswell og Aubrey Trail for drapet på Sydney. I juni 2018 startet rettssaken. Og den startet med dramatikk.

− Bayley Boswell er uskyldig. Det var jeg som drepte Sydney. Jeg forbanner dere alle, brølte Aubrey Trail ut i retten før han stakk seg selv i halsen med en kniv han hadde greid å smugle inn. Han ble kjørt til sykehus med mindre alvorlige skader, og ble senere ført inn i retten igjen.

Lokket til seg offeret

Aktoratet mente Bayley Boswell lokket Sydney med seg til kjellerleiligheten, der hun ikke kan ha visst at Aubrey Trail ventet. I leiligheten ble hun på et tidspunkt angrepet av én eller begge to. Obduksjonen viste at hun døde av kvelning. Etterpå parterte Bayley Boswell og Aubrey Trail liket, brukte kjemikaliene til å vaske leiligheten og fjerne spor før de så dumpet liket.

– Innkjøpene i forkant tyder på at drapet var planlagt, og at begge var med på det, fastholdt aktor.

Aubrey Trail ble i 2019 funnet skyldig i overlagt drap. I retten ba han om unnskyldning for drapet, og sa seg enig i aktors påstand om dødsstraff:

– I min verden er det et liv for et liv. Jeg har gjort mye galt, men drapet på Sydney er det eneste jeg angrer på. Hun fortjente ikke dette.

<b>− BLE BRUTT NED:</b> Bailey Boswell fremstilte seg selv som offer da hun forklarte hvordan og hvorfor hun hadde blitt med på å bortføre og drepe Sydney Loofe.
− BLE BRUTT NED: Bailey Boswell fremstilte seg selv som offer da hun forklarte hvordan og hvorfor hun hadde blitt med på å bortføre og drepe Sydney Loofe. Foto: NTB/Justin Wan

Aubrey Trail ble dømt til døden for drapet på Sydney. Bayley Boswell ble funnet skyldig i overlagt drap og også hun risikerte dødsstraff. I retten ba også hun om unnskyldning overfor Sydneys familie.

– Det var aldri meningen at det skulle gå så langt. Sydney var bare en søt jente. Men jeg var ikke med på selve drapet. Aubrey Trail brøt meg ned over tid og tok fra meg den siste selvtillit jeg hadde. Vær så snill, spar livet mitt.

Hun ble hørt. Én av tre dommere gikk imot påstanden om dødsstraff som på den bakgrunn ikke kunne utmåles i hennes tilfelle.

Kilder: Coffeehouse Crime, nebraskapublicmedia.org, desmoinesregister.com, people.com, journalstar.com, cnn.com, nbcnews.com, Omaha World Herald

I rettssaken vitnet tre kvinner i 20-årsalderen om at de også hadde hatt Aubrey Trail som «sugar Daddy».

Kvinnene hadde latt seg lede av den dominerende Aubrey Trail, som beskrev seg selv som en kultleder og mester av heksekunst. Bayley Boswell var «sjefheksen» som pisket dem på Aubrey Trails kommando dersom de ikke adlød. De måtte alltid være tilgjengelige for å tilfredsstille ham seksuelt og deltok jevnlig i sexorgier med Aubrey Trail og Bayley Boswell.

– Aubrey Trail hadde greid å få Bayley Boswell til å tro at for å bli en heks måtte hun ta livet av en person, sa en av kvinnene i retten.

Hun fortalte videre at paret hadde begynt å snakke åpenlyst om at de ville fange en ung kvinne og ofre henne. Aubrey Trail benektet under rettssaken at drapet og den påfølgende parteringen var del av et ritual, i motsetning til hva han hadde sagt i avhør.

– Jeg drepte henne i affekt fordi hun truet med å avsløre antikvitetsvindelen og sexkulten min, hevdet han.

Se mer

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 48 2022

Denne saken ble første gang publisert 05/10 2022, og sist oppdatert 14/11 2022.

Les også