En billig kjendis

Test: Toshiba 42X3030D

Toshiba er definitivt et av de mer kjente merkene, men dette er en billigvariant fra den kanten.

MYE FOR PENGENE: Til tross for litt svakt svartnivå og responstid, gir Toshiba mye TV for pengene.

MYE FOR PENGENE: Til tross for litt svakt svartnivå og responstid, gir Toshiba mye TV for pengene. Foto: Gratis

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mye TV for pengene

+ Godt bilde

- Litt svakt svartnivå

- Responstid

Spesifikasjoner Toshiba

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 6000:1 (dynamisk)
  • Lysstyrke: 500cd/m2
  • Tilkoblinger: 2xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Også Toshiba holder seg stort sett til sort, bortsett fra noen sølvfarger i foten og nederst i skjermkanten. Dette gjør den verken mer eller mindre pen i forhold til de tre andre foregående modellene.

På samme måte som hos Tatung, sitter høyttalerne montert i underkant. Dette i motsetning til LG-løsningen, der høyttalerne er montert i sidevangen. Dette blir en smakssak, men det kan være interessant hvis TV-en skal veggmonteres; med sidemonterte høyttalere blir skjermen bredere enn hvis den er undermontert.

Det låter slett ikke verst, selv om basstrykket i slike høyttalere som alltid glimrer med sitt fravær.

Samme tilkoblingene

I dette prissegmentet ser det ut til å være svært lite variasjon når det gjelder tilkoblinger. Også her blir du servert to HDMI-kontakter, samt to SCART-tilkoblinger. I tillegg kommer det vanlige settet med komponent, kompositt og S-video. For dem som ønsker å bruke TV-en til spill eller andre datarelaterte sysler, er den også utstyrt med en D-sub-kontakt til dette formålet.

Du har her mange menymuligheter når det gjelder justeringer, uten at dette går på bekostning av brukervennligheten. På dette området er denne TV-en et eksempel til etterfølgelse.

På det jevne

Toshiba er på ingen måte noen sinke når det kommer til bildekvalitet; bildet er skarpt og godt definert. Etter å ha kjørt en del tester med HD som kildemateriale, virker imidlertid bilder fra vanlige DVD-er noe duse i definisjonene. Vi valgte å teste dette litt nærmere, og konkluderer med at dette inntrykket er riktig.

Også fargene hos Toshiba er svært gode. De er rike og formelig stråler, spesielt med HD som kilde. Men svartnivået kunne vært litt bedre; på samme måte som hos LG, tenderer store områder med svart mot grått i enkelte partier.

En annen ting vi setter fingeren på, er responstiden. Det kan virke som om den er i svakeste laget, noe som kan gi forstyrrelser ved raske sekvenser.

Spesifikasjoner

Produsent www.gotelundblad.no
Pris 10034

Konklusjon

Igjen en TV som gir mye for pengene. Generelt høy kvalitet, men noe svakt svartnivå og visse forstyrrelser ved hurtige sekvenser. Bildet som produseres ved standard TV-signaler kunne også vært noe bedre.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning