Test: Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 Wi­re­less

En ting skil­ler dis­se
ho­de­te­le­fo­ne­ne fra «alle and­re»

God kom­fort og svært god lyd, men Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 har en «skjult» funk­sjon du vil like.

Pluss ikon
<b>STENG UTE STØYEN:</b> De trådløse hodetelefonene, Sennheiser Momentum 3 Wireless, kan stenge ute mye støy eller du kan velge å la noe av lyden rundt deg slippe inn.
STENG UTE STØYEN: De trådløse hodetelefonene, Sennheiser Momentum 3 Wireless, kan stenge ute mye støy eller du kan velge å la noe av lyden rundt deg slippe inn. Foto: Sennheiser
Sist oppdatert

Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 Wi­re­less | Senn­hei­ser kas­ter seg inn i den trådløse hodetelefon-kri­gen med tred­je ge­ne­ra­sjon Mo­men­tum tråd­lø­se ho­de­te­le­fo­ner med støy­kan­sel­le­ring.

En «krig» som de se­ne­re åre­ne har vært do­mi­nert av Bose og Sony, men som tid­li­ge­re i år også ble ut­ford­ret av Jabra, som med Eli­te 85h kom med et hode­sett med man­ge gode funk­sjo­ner.

God bygge­kva­li­tet og fi­nish

<b>DESIGN:</b> En smule industrialisert stil på Sennheiser Momentum 3 Wireless, men et design som er lett å like.
DESIGN: En smule industrialisert stil på Sennheiser Momentum 3 Wireless, men et design som er lett å like. Foto: Sennheiser

Vi­su­elt er det lett å se slekt­ska­pet til tid­li­ge­re Mo­men­tum-pro­duk­ter, men Mo­men­tum 3 Wi­re­less har fått en hode­bøy­le som er godt polst­ret med ekte skinn. Øre­klok­ke­ne er sto­re og so­li­de. De er fes­tet til hver sin alu­mi­ni­ums­arm, som når de klap­pes sam­men også fun­ge­rer som en av-knapp for hodetelefonene.

Ma­te­ri­al­valg, bygge­kva­li­tet og fi­nish er i topp­klas­se. Skal vi pirke på noe, så kan man si at øre­klok­ke­ne i matt plast­ma­te­ria­le er litt sim­pelt i en tid er det «stoff­li­ge» er på full fart inn også på det tek­no­lo­gis­ke om­rå­det. Jabra Eli­te 85h er for eks­em­pel truk­ket i et stoff­ma­te­ria­le og til og med bil­pro­du­sen­te­ne ser i den ret­ning, slik Honda har gjort med el­bi­len Honda e.

Bru­ken av stoff gir et litt my­ke­re og varm­ere inn­trykk. Når det er sagt, vi sy­nes Mo­men­tum Wi­re­less 3 ser rik­tig så bra ut.

LES OGSÅ: Så mye mobildata er 1 GB

Fas­te, men god kom­fort

Kom­for­ten til Mo­men­tum 3 Wi­re­less er også god. De sit­ter fast på øret og de både ser og fø­les mye tyng­re ut enn de fak­tisk er. Vi ble fak­tisk litt over­ras­ket da vi fant at vekt­for­skjel­len på de «let­te» Jabra Eli­te 85h og Mo­men­tum 3 Wi­re­less bare var 8 gram.

Mo­men­tum 3 Wi­re­less gjør også det mes­te rik­tig når det kom­mer til lyd. De spil­ler av det mes­te av lå­ter med en stor dose selv­til­lit. Hodetelefonene får med seg hele spek­te­ret fra de dype bass- og trom­me­ly­de­ne uten at det går ut over vo­ka­len og de ly­se­re de­le­ne. Den pas­si­ve iso­la­sjo­nen fra de tett­sit­ten­de øre­klok­ke­ne sam­men med den ak­ti­ve støy­dem­pin­gen, bi­drar til at man får en in­tim og per­son­lig lyd­opp­le­vel­se.

<b>TREKKSPILL:</b> Høyre øreklokke har en hel tangentrad med knapper og funksjoner. Her kunne vi tenkt oss en litt enklere løsning.
TREKKSPILL: Høyre øreklokke har en hel tangentrad med knapper og funksjoner. Her kunne vi tenkt oss en litt enklere løsning. Foto: Hallvard Lunde

God støy­dem­ping, men…

Den ak­ti­ve støy­dem­pin­gen er ikke den beste vi har hørt. Den lig­ger et lite hakk bak Jabra Eli­te 85h. En av man­ge knap­per på høy­re hode­sett lar deg raskt skifte mel­lom å slå av og på støy­dem­pin­gen el­ler slip­pe inn ly­der fra om­gi­vel­se­ne.

Hodetelefonene fun­ge­rer også godt til mobilsamtaler, men også her sy­nes vi Eli­te 85h byr på den beste løs­nin­gen vi har prøvd, der den slip­per gjen­nom lyd fra om­gi­vel­se­ne, slik at sam­ta­len fø­les mer na­tur­lig.

LES OGSÅ: Dette må du gjøre før du kvitter deg med PC-en

Man­ge knap­per

Opp­sett av Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 Wi­re­less er en­kelt. I bruk fun­ge­rer også hode­set­tet vel­dig bra. Når du tar det av ho­det og leg­ger det fra deg, så pau­ses ly­den au­to­ma­tisk og gjen­opp­tas når du tar hode­set­tet på øre­ne igjen.

For å slå av hode­set­tet, er det bare å folde det sam­men. Det vi ikke er kjem­pe­for­nøyd med er knappe­ra­den på høy­re øre­klok­ke. Med mind­re du er en ha­bil trekk­spill­mu­si­kant, så tror vi man­ge vil slite litt med å skille hva de uli­ke knap­pe­ne gjør.

Her bur­de de fy­sis­ke knap­pe­ne vært ty­de­li­ge­re og kan­skje noen av funk­sjo­ne­ne bur­de fun­net en an­nen form.

Tile er in­ne­bygd

Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 har ett ess i er­met, som vi tror samt­li­ge hodesettprodusenter kom­mer til å til­by i lø­pet av kort tid. Det er nem­lig en in­ne­bygd spo­rings­funk­sjo­na­li­tet le­vert av Tile.

På den må­ten kan du, via Tile-appen, se hvor du sist bruk­te hode­set­tet ditt, få var­sel om du drar hjem­me­fra uten hode­set­tet og du kan lo­ka­li­se­re det ved hjelp av ly­der. Smart.

Kon­klu­sjon

For å kon­klu­de­re, gir vi tom­mel opp på de­sign, bygge­kva­li­tet, kom­fort og lyd­kva­li­tet. På støy­re­duk­sjon har Senn­hei­ser litt å lære av de beste. Det gjel­der også bru­ker­venn­lig­he­ten. En tan­gent­rad på høy­re klok­ke med knap­per det nes­ten er umu­lig å føle for­skjell på er for gam­mel­dags i 2020. Finn på noe smar­te­re.

En bat­te­ri­le­ve­tid på 17 ti­mer er også litt knapt, når kon­kur­ren­te­ne snak­ker om 30 ti­mer.

Pri­sen er også i det øver­ste sjik­tet. Når Jabra Eli­te 85h kos­ter 2490 og Sony WH-1000XM3 kos­ter 3090 kro­ner, så blir det tøft å sel­ge Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 til 4.200 kro­ner. Lyd­kva­li­tet, ma­te­ri­al­valg og bygge­kva­li­tet gjør at vi li­ke­vel sni­ker Senn­hei­ser Mo­men­tum 3 Wi­re­less inn på et ter­ning­kast 5.

LES OGSÅ: Kan du disse Snapchat-triksene

Fakta: Sennheiser Momentum 3 Wireless

Type: Over øret med ak­tiv støydemping
Fre­kvens­om­rå­der: 6Hz – 22 kHz
Blue­tooth: Ver­sjon 5
Au­dio-ko­de­ker: SBC, aptX, aptX Low La­ten­cy, AAC
Batterilevetid: 17 ti­mer
Vekt: 309 gram
An­net: Trans­port­bag, NFC, USB-C

Vår vurdering

PLUSS: Lyd, bygge­kva­li­tet, ma­te­ri­al­valg, spo­rings­funk­sjon

MI­NUS: Pris, støy­dem­pin­gen kan bli bedre

Ka­rak­ter: 5 |

Pris: 4.190 kro­ner

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2019, og sist oppdatert 23/01 2020.

Les også