Test: Jaybird Tarah Pro

Batteriet holder til fire maraton

Tarah Pro er ørepluggene for deg som løper. Batteriet holder i 14 timer. Det er nok til fire maraton dersom du er en gjennomsnittlig løper.

Sist oppdatert

Batterilevetiden på 14 timer er et viktig salgsargument for ørepluggene Tarah Pro. Ifølge Jaybird, har de jobbet tett med profesjonelle løpere for å utvikle Tarah Pro.

LANGLØP: Tarah Pro kan brukes til langløp. Batterilevetiden er på 14 timer.
LANGLØP: Tarah Pro kan brukes til langløp. Batterilevetiden er på 14 timer. Foto: Jaybird

- Tanken var, at om vi klarte å dekke behovet til proffe utøvere, så ville ørepluggene også være mer enn bra nok for alle oss andre, sier Sébastien Mazet, markedssjef for Jaybird i Europa, til SIDE3.

Og det proffene vil ha, ifølge Mazet, er lang batterilevetid, øreplugger som sitter godt i øret og har god lyd.

Øreplugger som sitter godt

Vi har testet Tarah Pro i noen uker. Både ute og inne. Ørepluggene er relativt små og er utstyrt med «haifinner», slik at de sitter godt i øret. Snoren mellom ørepluggene er i et mykt stoffmateriale, men dessverre bidrar ledningen til noe lydsmitte fra klær og nakke når man beveger seg. En fiffig funksjon er at du kan vri ørepluggene slik at du kan velge om ledningen skal gå under øret og bak nakken, eller over øret og bak nakken og på den måten sitte litt høyere opp mot hodet. Den siste varianten synes vi fungerte bra, spesielt siden den reduserte lydsmitten fra ledningen noe og man unngår å rive ørepluggene ut av øret når man driver med apparater og øvelser på treningssenteret. Uavhengig av hvilken måte ørepluggene festes, så kan ledningen strammes, slik at den ligger relativt stramt bak nakken.

Magnetisk pausefunksjon

Ørepluggene er utstyrt med magneter, noe som gjør at de både holder sammen om du fester dem foran på brystet når de ikke er i bruk og magnetene sørger for at musikken pauses automatisk når de settes sammen. Etter 15 minutter i sammenkoblet modus, vil ørepluggene skru seg av.

Knappemeny

FOR LØPERE: Tahare Pro er laget i tett samarbeid med løpere.
FOR LØPERE: Tahare Pro er laget i tett samarbeid med løpere. Foto: Jaybird

Betjeningspanelet til Tarah Pro er festet på ledningen nær den høyre ørepluggen. Betjeningspanelet består av tre knapper. Ulike kombinasjoner av korte og lange trykk gir deg tilgang til funksjoner som pause, volum, neste sang, taleassistenter som Siri og å svare på innkommende samtaler. Med sporadisk bruk, kan noen av de mange variantene være vanskelige å huske fra gang til gang.

Jaybird har også en egen app, Her kan du selv justere lydbildet via ulike forhåndsdefinerte lydprofiler eller du kan lage din egen profil. I appen får du også tilgang til ulike spillelister via Spotify – om du er abonnent.

SPESIFIKASJONER: Jaybird Tarah Pro

Type: I-øret øreplugger med nakkesnor Bluetooth: Ja, versjon 5.0
Batterilevetid: 14 timer
Handsfri for telefon: Ja
Vekt: 20 gram
App: Ja
Annet: IPX7; tåler vann og svette

Ørepluggene på Tarah Pro stenger ute mye lyd, men ikke så mye at man ikke får med seg trafikklyd, beskjeder fra høyttaleranlegget på bussen eller på treningssenteret.

Øreplugger med god lyd

Lyden Tarah Pro leverer er også bra og vi får god dybde i musikken, til tross for ørepluggenes beskjedne størrelse. Ørepluggene leverer også et imponerende lydtrykk, så liker du å spille høyt når du trener så er Tarah Pro et bra valg.

VÅR VURDERING

PLUSS: Sitter godt, god lyd, app

MINUS: Pris, noe lydsmitte fra nakkeledningen

Terningkast: 5

I utgangspunktet liker vi dårlig bruken av ikke standardiserte ladere, som også Tarah Pro er utstyrt med. Ifølge Jaybird er forklaringen at laderen er laget med tanke på at ørepluggene skal tåle svette og vann. Spesielt svette er en utfordring, siden den inneholder salt. Salt, fukt og elektronikk er som kjent en dårlig kombinasjon.

Konklusjon

Oppsummert er Tarah Pro et godt valg for deg som liker lang batterilevetid, liker denne typen øreplugger og som vil ha god lyd når du trener. På minussiden trekker vi frem prisen og vi skulle gjerne sett at ørepluggene ikke hadde en proprietær lader.

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2018, og sist oppdatert 20/12 2018.

Les også